Акварион - Уред за пречистване и йонизиране на водата - Mагазин Каливита

Отиване към съдържанието

Акварион - Уред за пречистване и йонизиране на водата

Aquarion устройството е мощна апарати за филтриране на вода, която произвежда йонизирана, богата на кислород, тежки метали и токсини свободна вода. Киселинността или алкалността може да се регулира на индивидуална основа. Той може да се използва за различни цели. Йонизирана алкална вода е антиоксидант и благодарение на своята алкализиращ ефект може да предложи няколко ползи за нашето тяло. Кисела вода е само за външна употреба.


Изследванията показват, че йонизирана алкална вода е антиоксидант, полезен в изпускателните свободни радикали от тялото. Свободните радикали са нестабилни атоми с нечифтосани електрони, които крадат електрони от други атоми, които ги причиняват от своя страна да се превърне свободните радикали. В клетките от увреждане, причинено от тази верижна реакция на свободните радикали (наречен окисляване) набира доверие сред много учени като основната причина за стареенето.

Йонизирана алкална вода може да бъде полезен и за възстановяване на здравословния киселинно-алкалния баланс на метаболизма, като храни, хранителни добавки и лекарства могат да се преместят на рН баланс на организма към кисели.

Йонизирана киселинна вода може да бъде от полза за външни, локални приложения. Тя може да допринесе за подпомагането на здрава кожа, и се поддържат порите без примеси. Той е бил използван срещу шап и нокти гъбички, и в Япония се използва за някакъв ефект срещу рани и изгаряния.

Водните молекули са склонни да се свържат заедно в групи, които са средно от 12 до 18 отделни молекули или повече. Дейонизирана вода е склонна да образува по-малки групи, обикновено средно около 6 молекули. По-малкият клъстер може да повиши клетъчната абсорбция, и да помогне за подобряване на хидратиращ ефект на водата.

На кого го препоръчваме?


Водата е от огромно значение за живота на планетата. 78-98% от живите организми на земята са съставени от вода. Това означава, че нормалното съдържание на вода в тялото има ключово значение за съхраняване на нашето здраве. Водата изпълнява много задачи: тя подпомага абсорбирането на хранителните вещества, разгражда и отстранява от тялото генерираните при обмяната на веществата отпадни продукти, играе важна роля за поддържане на постоянна телесна температура (изпаряване, оросяване) и защитава най-важните ни органи, регулира нивата на електрони и протони в клетките и е незаменима за редица други важни физиологични процеси. В случай, че на човек на му достигат около два литра вода в тялото той умира от жажда. Така, че водата е не само един много важен основен градивен материал, но има и ключово значение за чувствителното равновесие в организма.
Уредът произвежда йонизирана вода и благодарение на многократното филтриране отстранява замърсителите. Чрез електрическо разделяне и променяйки нейното pH, водата може да придобие или алкални или киселинни свойства.

Повечето от храните, които консумираме създават в организма ни киселинна среда. Този ефект се усилва от определени добавки, използвани в хранителната индустрия, а също и от определени лекарства. Идеалният случай е, когато тялото има достатъчно алкални резерви, т.е. е в състояние да компенсира киселинността. В противен случай повишената киселинност в организма може да доведе до нежелани последствия, които за кратък период от време не причиняват видими неблагоприятни ефекти, но по-късно могат да доведат до някои здравословни проблеми. Една от причините се състои в това, че за да компенсира повишената киселинност, тялото използва големи количества минерали.
Йонизираната алкална вода подпомага алкализирането на организма, поддържайки по незаменим начин здравословния алкално-киселинен баланс в тялото ни.
В молекулите на алкалната вода преобладава отрицателният заряд (една 0 и една Н молекули, 0Н-). Това я прави подходяща за ползване при необходимост от неутрализиране на свободните радикали. Свободните радикали са без заряд и представляват нестабилни молекули, съдържащи нечетен брой електрони, постоянно стремящи се да постигнат състояние на равновесие, което може да доведе до увреждане на клетъчната структура на тъканите. Това показва, че йонизираната алкална вода може да подпомогне защитата на клетките от вредното действие на свободните радикали, т.е. тя има ефект на превъзходен антиоксидант.
Йонизираната киселинна вода се прилага върху кожата само външно. Оказва изключително благоприятен ефект при хора, страдащи от гъбични заболявания, напр. гъбички на краката или ноктите; в Япония йонизирана киселинна вода се използва за лечение на обгорени повърхности върху кожата или рани. Йонизираната киселинна вода е добро средство и за превенция при запушен нос, вследствие на хрема от настинка или грип. Може значително да облекчи възпаление на мембраната на лигавицата при поленова алергия. Тя е превъзходно средство и за вагинална промивка при жените.

Назад към съдържанието