Strong Bones - Mагазин Каливита

Отиване към съдържанието
Strong Bones
100 капсули
250 капсули

Дозировка
По 4-6 капсули дневно, или по предписание

Съдържание
300мг Калций
150мг Магнезий
Калций с магнезий

Капсули съдържащи магнезий и калций в идеалните пропорции (2 към 1). Спомага за растежа на костите и борбата срещу остеопорозата. Ефикасно абсорбиран, благодарение на хелатната формула. Спомага и за отделянето на камъни в жлъчката и бъбреците.

На кого го препоръчваме?
Калцият участва в изграждането на костите и зъбите. Предотвратява развитието на остеомалация, остеопороза и зъбен кариес. Подобрява работата на нервната система подпомага лечението на безсъние. Калцият може да облекчи болките в гърба и кръста. Той може да помогне и на жените, страдащи от менструални болки. Подпомага абсорбцията на желязото. В случаите на дефицит, калцият се извлича от костите, абсорбира се в кръвта и се отлага върху стените на вените, което води до калцирането им. Калциевият дефицит води до: извънредна стрес–чувствителност, алергии, повишена възприемчивост към възпаления и мускулни крампи, по-лесната абсорбция на олово, което в последствие се отлага в костите и зъбите и др. Здравите възрастни принципно се нуждаят от 800–1200 mg калций дневно. Хората с хипогликемия (ниско ниво на кръвната захар), се нуждаят от повече калций. Тийнейджърите, които имат т.нар. „растежни болки”, също трябва да увеличат приема на калций.„Врагове“ на калция са мазнините, оксаловата киселина (в шоколада) и фитановата киселина (в зърнените храни). Храните, които съдържат калций са млякото и млечните продукти, маслените ядки (фъстъци, орехи), соята и зеленчуците. Тъй като не консумираме достатъчно маслени ядки, а 70–80 % от хората не усвояват в достатъчна степен млякото, поради липсата на съответните ензими, почти всички биха имали полза от добавката на калций към храната.

Знаете ли?
Една капсула Strong Bones осигурява толкова калций, колкото една чаша мляко или една порция сирене и толкова магнезий, колкото половин чаша мляко или 3 порции (100 гр.) сирене!
Резюме
Strong Bones е сложна формула, съдържаща калций и магнезий, които са важни градивни елементи в нашите кости. Двете активни компоненти на CaliVita® силни кости са калций и магнезий, в оптималния хранителна съотношение 2 към 1, който гарантира, максимално усвояване от организма и предотвратява камъни в бъбреците. Допълване на калций и магнезий може да помогне за поддържане на нормални структури на костите и зъбите и има много други ползи за пример е естествено успокоително и отпускащо.

99% от калция в тялото ни може да се намери в костите и зъбите, и това е от жизненоважно значение за техния растеж и структурна цялост. Въпреки че костите може да спират да растат с пълна зрелост, костите все още се нуждаят от постоянен приток на калций, за да се запази тяхната сила, и в правилното функциониране. Както и поддържане на здравето на нашите скелета и зъбите, калциев също играе важна роля в мускулната функция, функцията на централната нервна система, и нормално кръвосъсирването.

Магнезият е четвъртият най-разпространен минерал елемент в организма. 60% от магнезия в нашия метаболизъм могат да бъдат намерени в скелета, където тя помага подкрепа и запазване на нормалната структура на костите и зъбите. Той също така играе важна роля в нормалното функциониране на централната нервна система и мускулите. Тя също е основен фактор в производството на енергия процеси на тялото на, и подпомага синтеза на протеин и нормално клетъчно делене.

ВНИМАНИЕ!
Консултирайте се с вашия лекар преди да приемате този продукт, ако възнамерявате да приемате всеки друг калциев или магнезиев съдържащи добавки Едновременно с този продукт. Високи дози от тези две вещества през продължителен период, може да има неблагоприятни последици за здравето.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца
Назад към съдържанието