Strong Bones - Каливита

Към съдържанието

Strong Bones

Strong Bones
Минерали и микроелементи Каливита
Калций и магнезий 2:1 (за здрави кости)

100 капсули
Количество на склад: 13
32.50 Lev
Strong Bones 250
Минерали и микроелементи Каливита
Калций и магнезий 2:1 (за здрави кости)

250 капсули
стрелка
Calivita Strong Bones

калций и магнезий за здрави кости

Калций и магнезий 2:1 (за здрави кости)

Нашият организъм не е в състояние да произвежда калций и магнезий, но тези два минерала са жизненоважни за запазването на здрава структура на костите и зъбите, както и за нормалното функциониране на мускулите. Капсулите Strong Bones съдържат двата минерала в оптимално съотношение 2:1 и така допринасят за поддържането на добро здраве.На кого го препоръчваме?
  • За тези, които не консумират млечни храни.
  • На пушачи и консумиращите големи дози кафе.
  • На хората, водещи заседнал начин на живот.
  • За млади хора, за постигане на висока костна плътност и за възрастни за запазване на костна маса и забавяне процесите на влошаването й.

Знаете ли че?

Една капсула Strong Bones осигурява толкова калций, колкото една чаша мляко или една порция сирене и толкова магнезий, колкото половин чаша мляко или 3 порции (100 гр.) сирене!


че диетата за отслабване може да бъде по-ефикасна, ако повишите приема на калций?

Калцият

Калцият участва в изграждането на костите и зъбите. Предотвратява развитието на остеомалация, остеопороза и зъбен кариес. Подобрява работата на нервната система подпомага лечението на безсъние. Калцият може да облекчи болките в гърба и кръста. Той може да помогне и на жените, страдащи от менструални болки. Подпомага абсорбцията на желязото. В случаите на дефицит, калцият се извлича от костите, абсорбира се в кръвта и се отлага върху стените на вените, което води до калцирането им. Калциевият дефицит води до: извънредна стрес–чувствителност, алергии, повишена възприемчивост към възпаления и мускулни крампи, по-лесната абсорбция на олово, което в последствие се отлага в костите и зъбите и др. Здравите възрастни принципно се нуждаят от 800–1200 mg калций дневно. Хората с хипогликемия (ниско ниво на кръвната захар), се нуждаят от повече калций. Тийнейджърите, които имат т.нар. „растежни болки”, също трябва да увеличат приема на калций.„Врагове“ на калция са мазнините, оксаловата киселина (в шоколада) и фитановата киселина (в зърнените храни). Храните, които съдържат калций са млякото и млечните продукти, маслените ядки (фъстъци, орехи), соята и зеленчуците. Тъй като не консумираме достатъчно маслени ядки, а 70–80 % от хората не усвояват в достатъчна степен млякото, поради липсата на съответните ензими, почти всички биха имали полза от добавката на калций към храната.

ИЗТОЧНИЦИ
Effects of Calcium and Dairy on Body Composition and Weight Loss in African-American Adults - Michael B. Zemel, Joanna Richards, Anita Milstead and Peter Campbell - Obesity Research (2005) 13, 1218–1225; doi: 10.1038/oby.2005.144t
100 капсули
250 капсули

Дозировка
4-6 капсули дневно

Съдържание
Калций 300 mg
Магнезий 150 mg

При продължителен прием на калций във високи дози се консултирайте с лекар!

ВНИМАНИЕ!
  • Консултирайте се с вашия лекар преди да приемате този продукт, ако възнамерявате да приемате всеки друг калциев или магнезиев съдържащи добавки Едновременно с този продукт. Високи дози от тези две вещества през продължителен период, може да има неблагоприятни последици за здравето.
  • Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
  • Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
  • Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца

Калций с магнезий


Капсули съдържащи магнезий и калций в идеалните пропорции (2 към 1). Спомага за растежа на костите и борбата срещу остеопорозата. Ефикасно абсорбиран, благодарение на хелатната формула. Спомага и за отделянето на камъни в жлъчката и бъбреците.

Strong Bones е сложна формула, съдържаща калций и магнезий, които са важни градивни елементи в нашите кости. Двете активни компоненти на CaliVita® силни кости са калций и магнезий, в оптималния хранителна съотношение 2 към 1, който гарантира, максимално усвояване от организма и предотвратява камъни в бъбреците. Допълване на калций и магнезий може да помогне за поддържане на нормални структури на костите и зъбите и има много други ползи за пример е естествено успокоително и отпускащо.

99% от калция в тялото ни може да се намери в костите и зъбите, и това е от жизненоважно значение за техния растеж и структурна цялост. Въпреки че костите може да спират да растат с пълна зрелост, костите все още се нуждаят от постоянен приток на калций, за да се запази тяхната сила, и в правилното функциониране. Както и поддържане на здравето на нашите скелета и зъбите, калциев също играе важна роля в мускулната функция, функцията на централната нервна система, и нормално кръвосъсирването.

Магнезият

Магнезият е четвъртият най-разпространен минерал елемент в организма. 60% от магнезия в нашия метаболизъм могат да бъдат намерени в скелета, където тя помага подкрепа и запазване на нормалната структура на костите и зъбите. Той също така играе важна роля в нормалното функциониране на централната нервна система и мускулите. Тя също е основен фактор в производството на енергия процеси на тялото на, и подпомага синтеза на протеин и нормално клетъчно делене.

ДЕФИЦИТИ
Симптомите на калциев дефицит включват: мускулни крампи и болки, чупливи нокти, кариеси, чести костни фрактури, метаболитни проблеми. Същественото намаляване нивото на калция може да доведе до остеопороза.
стрелка

Strong Bones - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
стрелка
Гарантирано най-ниски цени
Strong Bones
Назад към съдържанието