VeinCare - Mагазин Каливита

Отиване към съдържанието
VeinCare
75 мл.

Активни съставки/за 100 ml:

Вода - 76.68 g
Глицерин - 9.0 g
Изопропил миристат - 4.73 g
Цетеарилов алкохол - 3.0 g
Дермокалмин - 3.0 g
(съдържа екстракт от хирудин)
Екстракт от Siegesbeckia orientalis - 2.0 g
Карбомер - 0.60 g
Натриев лаурил сулфат - 0.31 g
Метилпарабензоат - 0.27 g
Лецитин - 0.20 g
Натриев хидроксид - 0.18 g
Пропилпарабензоат - 0.03 g
Крем за разширени вени

Крем, със съдържание на хирудин, за нанасане върху подути или уморени крака.

На кого го препоръчваме?
Екстрактът от медицински пиявици, наречен хирудин, подобрява циркулацията на кръв във вените. Разширяването на вените е комплексно заболяване. От една страна недостатъчното затваряне на клапите във вените, а от друга, дисбалансът на елементите, изграждащи стените на кръвоносните съдове (колаген и глюкозоаминогликани). В резултат на това се забавя кръвотокът във вените, поради нарушена функция. Причини за проблема са вродената слабост на съединителната тъкан и нездравословния начин на живот. Рискови фактори са повишени натоварвания; работа в седнало и право положение и липса на движение; пушене и прекомерно приемане на мазнини; наднормено тегло; хормонални промени; склонност на съединителната тъкан към отпускане. Симптомите са повишено чевство за умора в долтата част на краката; чувство за тежест в краката; болки в различни точки на стъпалото и глезените; промяна в цвета на кожата; подуване ва вените; отоци на прасците; подуване на глезените; болки в краката. Ако вече имате проблем с разширени вени, не бива да отлагате повече лечението. Пренебрегването на този проблем може да доведе до по-сериозни заболявания на кръвоносната система. При забавената циркулация, кръвта все по-лесно се съсирва, отделни вени се запушват. Във вените циркулира съсирена и гъста кръв, което
е благоприятна почва за развитието на паразити и бактерии. В такава среда те се размножават бързо, предизвиквайки възпаление (тромбоза), което е свързано със сериозни усложнения.

Хирудина въздейства положително върху умората и чувството за тежест на краката. Намалява възникването на спонтанни болки, честите гърчове на краката, образуването на отоци, зачервяването на кожата и болките при допир, броя на синините и кръвоизлините. Мехлемът, съдържащ хирудин има и добър козметичен ефект.
Назад към съдържанието