Cholestone - Каливита

Към съдържанието

Cholestone

Cholestone
Комплексни и други продукти Каливита
за регулиране нивото на холестерола

90 таблетки
Количество на склад: 113
47.90 Lev
здраво сърцеПогрижете се за сърцето и холестерола

Активните съставки на Cholestone значително подпомагат поддържането на нормални нива на холестерол и имат положителен ефект върху правилното функциониране на сърцето.
Само за членове 25% отстъпка >>
стрелка
Calivita Cholestone

таблетки за понижаване на холестерола

за регулиране нивото на холестерола

Cholestone е хранителна добавка, предназначена за поддържане здравословните нива на холестерола.

Естествените активни съставки в продукта са ленено семе, което допринася за поддържане нормалното ниво на холестерола благодарение на високото съдържание на омега-3 ненаситени мастни киселини, и ябълков пектин, който съдържа фибри, оказващи същото действие.

Продуктът съдържа чесън, който повлиява благоприятно нивата на мастите в кръвта, а лецитинът играе важна роля в техния метаболизъм.На кого го препоръчваме?

• При високи нива на холестерол и/или триглицериди, както и за превенция на атеросклероза
• Като средство за превенция на фамилна обремененост с повишени нива на холестерола и триглицеридите, както и при нарушения на въглехидратния метаболизъм
• За хора, консумиращи големи количества мазнини и въглехидрати


Знаете ли че?
Холестеролът е вид мазнина, която организма изгражда, и от която в известна степен се нуждае. Прекалено високото му съдържание обаче, е рисков фактор за здравето и води до сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза, захарен диабет, бъбречна недостатъчност, подагра, хроничен хепатит и т.н. Високите холестеролови нива може да са резултат на наследственост, начин на живот или комбинация от двата фактора.
 
Cholestone има две основни задачи – да намали съдържанието на мазнини в кръвта и да опази качеството на холестерола и другите мазнини в кръвта от действието на свободните радикали. При снижаване нивото на холестерола с 10%, рискът от възникване на сърдечни и сърдечно-съдови заболявания може да се намали с 20-50%!
 
Ленено масло – най-богатият и уникален източник на омега-3 ненаситени мастни киселини. Съдържа и двата вида необходими омега-3 мастни киселини – линоленова и алфа-линоленова, които оказват благотворно въздействие при профилактика и терапия на сърдечно-съдови заболявания. Омега-3 мастните киселини намаляват отчасти нивото на холестерола и в много по-голяма степен понижават нивото на триглицеридите. Играят важна роля при обмяната на веществата.
 
Ябълков пектин – разтворимо влакнесто вещество, подпомагащо по-бързото отстраняване на мазнините от храносмилателния тракт. Изключителен абсорбатор на мазнини. Възпрепятства образуването на холестерол и триглицериди в черния дроб, което влияе за понижаване на мазнините в кръвта. В комбинация с други влакнести вещества, спомага за функционирането на дебелото черво. Създава чувство за ситост.
 
Чесън – съдържа съставки с многобройни положителни въздействия. Намалява нивото на “вредния” LDL-холестерол в кръвта и същевременно повишава концентрацията на защитния HDL-холестерол. По този начин намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.
 
Лецитин – играе значителна роля при обмяната на мазнините в организма, защото стимулира отстраняването на холестерола от кръвта.
 
Антиоксиданти (Витамини C и E) – заедно въздействат по-ефективно и наред с другите си положителни влияния, пазят мастните киселини от вредно окисляване.
 
Хром – участва в регулиране нивото на мазнини в кръвта. Спомага за пренасянето и изгарянето на мазнините (освобождаването на енергия). Намалява нивото на общия холестерол и същевременно повишава нивото на “защитния” HDL-холестерол.
 
 
 
90 таблетки

Дозировка
3х1 таблетка по време на хранене

Съдържание
Масло от ленено семе 200 mg
Ябълков пектин 200 mg
Чесън 100 mg
Лецитин 100 mg
Витамин C 60 mg
Витамин E 10 I.U.
Хром 50 µg

ВНИМАНИЕ!
  • Трябва да се консултирате с квалифициран лекар, преди да приемате каквито и да било добавки!
  • Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
  • Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
  • Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Холестон - регулира холестеролните нива

Комплексна формула, сържаща вещества намаляващи холесторала в кръвта.

Описание:
Поради неправилно хранене и генетиката, че значителен процент от застаряването на населението живее с повишени нива на холестерол. Това не е просто явление и в дългосрочен план това може да представлява огромен риск. Активните съставки на Cholestone могат ефективно да поддържат здравословни нива на триглицериди в кръвта.

Холестеролът е мазнини като вещество, което изпълнява няколко важни функции за метаболизма. Той помага за производството на жлъчка, която е необходима за храносмилането. Той също така помага при метаболизирането на някои витамини и хормони, и е необходим за структурата и целостта на клетъчните мембрани. Както холестерол не може да пътува само в кръвта, черния дроб, че обединява с протеин в структура, наречена липопротеин, преди да го освобождава в кръвния поток.

Много хора асоциират холестерол със сърдечно-съдови заболявания, но не всички липопротеини са лоши за сърдечно-съдовата система. Липопротеините с висока плътност (HDL или "добър" холестерол) всъщност премахва излишния холестерол от кръвта и да се връща в черния дроб, за да се елиминира от организма. Тя е липопротеините с ниска плътност (LDL или "лош" холестерол), който може да доведе до проблеми. Ако съотношението на LDL да HDL в кръвта е високо, LDL има тенденция да се прикрепят към вътрешните стени на кръвоносните съдове, и постепенно се натрупват с течение на времето, тъй като няма достатъчно HDL да го премахнете. Ако се появи достатъчно натрупване, като ограничава диаметъра на кръвоносните съдове и причинява стените на кръвоносните съдове да се втвърдят. Това намалява притока на кръв и втвърдяване на артериите е потенциално много опасни за здравето.

Нивата на холестерола са значително определя от генетиката, но "лайфстайл" фактори също могат да влияят значително на нашите нива на холестерола. Факторите, които могат да подкрепят увеличаване на LDL включват нездравословен начин на хранене с прекалено много наситени мазнини, и не достатъчно фибри, заседнал начин на живот, консумация на алкохол, или стрес.

Cholestone е предназначен за осигуряване на хранителна помощ за добро ниво на холестерола, и здравословна съотношение на висока плътност на липопротеините с ниска плътност. Омега 3 мастните киселини са показали благоприятно засяга нивата на холестерола и липидите кръв, и лененото масло е един от най-богатите източници на омега 3 в природата. Ябълков пектин е водно-разтворими фибри, която участва в поддържането на нормалните нива на холестерола и подобряване на нивата на липидите в кръвта. Чесънът също оказва положително влияние върху нивата на липидите в кръвта. Лецитинът играе важна роля в метаболизма на мазнините. Витамини C и E ще участва в защитата на полиненаситените мастни киселини от свободните радикали. Chromium влияния въглехидрати, белтъчини и мазнини метаболизъм.
стрелка

Cholestone - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
стрелка
Гарантирано най-ниски цени
Cholestone
Назад към съдържанието