Stress Management B-Complex - Mагазин Каливита

Отиване към съдържанието

Stress Management B-Complex

Stress Management B-Complex
100 таблетки

Дозировка: 1-3 таблетки дневно

Stress Management състав/таблетка:
Витамин B1 1.3 мг
Витамин B2 1.8 мг
Витамин B6 2 мг
Ниацин 15 мг
Пантотенова киселина 5 мг
Витамин B12 2 мкг
Витамин C 60 мг
Фолиева киселина 100 мкг
Холин 100 мг
Инозитол 100 мг
Магнезий 13.5 мг
Стрес мениджмън витамин B - комплекс против стреса

Таблетки, съсдържащи витамин B-сomplex и витамин C. От естествени вещества. Тази хранителна добавка е специално насочена към освобождаването на стреса в нашето ежедневие.

На кого го препоръчваме?
Витамин В1 (Тиамин) – незаменим в метаболизма на въглехидратите и функционирането на мускулната и нервната системи. Подобрява умствената работоспособност.

Витамин В2 (Рибофлавин) – играе важна роля при синтеза на хемоглобина, метаболизма на белтъците, въглехидратите и мазнините. Подобрява зрението.

Витамин В3 (Ниацинамид) – играе важна роля в биологичното окисление, производството на енергия, метаболизма и синтеза на мазнини и въглехидрати, нормалното функциониране на храносмилателните органи, нервната система, кожата, както и за синтеза на някои хормони.

Витамин В4 (Фолиева киселина) – участва в изграждане на червените кръвни телца и подобрява абсорбцията на желязото. Подобрява метаболизма на някои аминокиселини и синтеза на нуклеиновите киселини. Прилага се при лечение на анемии.

Витамин В5 (Пантотенова киселина) – участва в метаболизма и трансформацията на въглехидратите и мазнините и нормалното функциониране на надбъбречните жлези.

Витамин В6 (Пиридоксин) – важна съставка на много ензими. Участва в метаболизма на аминокиселините, есенциалните мастни киселини и желязото. Необходим е за изграждането на червените кръвни телца и антитела.

Витамин В7 (Биотин) – поддържа кожата здрава и облекчава мускулните болки. Предпазва косата от побеляване и косопад.

Витамин В8 (Холин) – подпомага процесите на детоксикация при лекарствена употреба. Засилва мозъчните функции и паметта.

Витамин В9 (Инозитол) – играе важна роля в пренасянето на нервно-мускулните импулси и храненето на мозъчните клетки. Предотвратява развитието на атеросклероза.

Витамин В10 (парааминобензоена киселина) – участва в метаболизма на желязото и формирането на еритроцитите. Предотвратява преждевременното побеляване на косата и появата на кожни екземи.

Витамин В12 (Цианкобаламин) – Подпомага растежа, подобрява апетита, увеличава телесното тегло и се прилага при терапия на анемия. Укрепва нервната система, подобрява концентрацията и паметта. Действа оптимално само в присъствието на витамин В6.
Описание:
Таблетки, съдържащи пълния спектър от витамини от група В и витамин С и магнезий. Успокояване на нервно напрежение и успокояват, защитават сърдечно-съдовата система.

През време на физическо или психическо напрежение, на хранителните нужди на нашите увеличава метаболизма. Това може да е особено вярно за хранителни вещества, принадлежащи към семейството на витамини от група В, поради две основни причини. Първо, те играят важни роли в подкрепа на производството на енергия и функцията на централната нервна система, и от друга страна, те са разтворими във вода и по този начин не се съхранява в тялото. Тези фактори могат да правят витамини от група В по-податливи на изчерпване по време на стрес в сравнение с други хранителни вещества. Ето защо качеството комплекс от витамини с висока бионаличност формира гръбнака на CaliVita's® продукт управление на стреса.

Витамини, принадлежащи към тази сложна включват B1 тиамин, рибофлавин В2, B3 ниацин, B5 пантотенова киселина, пиридоксин В6, В7, биотин, инозитол B8, B9 фолиева киселина и B12 кобаламин. Холинът, докато технически това не е витамин, често се включва в тази група, тъй като функционира в тясна връзка с фолиева киселина и кобаламин. Няколко от тези жизненоважни хранителни вещества, които участват в метаболитните процеси, които превръщат въглехидратите и мазнините в енергия. Както е добре, витамини от група В, играят жизненоважна роля в образуването и производството на червени кръвни клетки, които са важни за осъществяване на кислород към клетките. Няколко витамини играят роля при производството на хормони, и регулиране на нивата на холестерола. Други, като холин и инозитол играят роля в предаването на нервните импулси, поддържа целостта на нервните клетки и допринася за нормалното функциониране на централната нервна система.

CaliVita ® подобрена формула с добавяне на витамин С и магнезий. Витамин C е друга вода-разтворими във витамин, който допринася за синтеза на някои хормони нервните импулси, които са жизнено важни за функционирането на мозъка и може да повлияе на настроението. Както е добре, тя допринася за производство на енергия от процесите на нашата организация. Магнезият е от жизненоважно значение за подпомагане на процеса на превръщане на въглехидратите и мазнините в използваема енергия.

Забележки:
При вземането на витамин B комплекс урината може да стане тъмно жълто и имат специфична миризма, с постоянен физически натоварвания - например в професионалния спорт - тя може да бъде едва забележим.

ВНИМАНИЕ!
Трябва да се консултирате с квалифициран лекар, преди да вземете някакво добавка.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Назад към съдържанието