Stress Management B-Complex - Каливита

Към съдържанието

Stress Management B-Complex

Stress Management
Витамини Каливита
Витамини В комплекс (антистрес)

100 таблетки
Количество на склад: 136
37.50 Lev
стресСтрес мениджмън витамин B - комплекс против стреса

Таблетки, съсдържащи витамин B-сomplex и витамин C. От естествени вещества. Тази хранителна добавка е специално насочена към освобождаването на стреса в нашето ежедневие.
Само за членове 25% отстъпка >>
стрелка
CaliVita Stress Management

витамин В комплекс за стрес

Витамини В комплекс (антистрес)

Стресът е част от нашия живот. Ние се нуждаем от положителен стрес, който ни мотивира и ни прави продуктивни. Отрицателният стрес, обаче, не само че може да вгорчи живота ни за дълго време, но и да провокира различни заболявания. Предпазете се от стреса с помощта на здравословен начин на живот, подходящ хранителен режим и прием на нашия продукт Stress Management, който съдържа витамините от група В, допълнени с витамин С и магнезий. Съставът на витамините В-комплекс се базира на най-модерни изследвания. Продуктът, съдържащ витамините В-комплекс е добро допълнително средство при алергични, нервни и психични заболявания. Поради противостресовия си ефект се препоръчва на всички хора, а за спортистите е задължителен. Приемът на една таблетка дневно ще подпомогне правилното функциониране на нервната система и ще повлияе положително функцията на имунната система и енергийния метаболизъм.На кого го препоръчваме?
  • При екстремно умствено натоварване.
  • На хора, на които предстои изпитна сесия.
  • За подпомагане на умствената активност при оптимално натоварване със задачи, които трабва да се решат в кратки срокове.
  • На хората, подложени на интензивно физическо натоварване.
  • За снижаване на умората и изтощението.

Знаете ли че?

Витамин В1 (Тиамин) – незаменим в метаболизма на въглехидратите и функционирането на мускулната и нервната системи. Подобрява умствената работоспособност.

Витамин В2 (Рибофлавин) – играе важна роля при синтеза на хемоглобина, метаболизма на белтъците, въглехидратите и мазнините. Подобрява зрението.

Витамин В3 (Ниацинамид) – играе важна роля в биологичното окисление, производството на енергия, метаболизма и синтеза на мазнини и въглехидрати, нормалното функциониране на храносмилателните органи, нервната система, кожата, както и за синтеза на някои хормони.

Витамин В4 (Фолиева киселина) – участва в изграждане на червените кръвни телца и подобрява абсорбцията на желязото. Подобрява метаболизма на някои аминокиселини и синтеза на нуклеиновите киселини. Прилага се при лечение на анемии.

Витамин В5 (Пантотенова киселина) – участва в метаболизма и трансформацията на въглехидратите и мазнините и нормалното функциониране на надбъбречните жлези.

Витамин В6 (Пиридоксин) – важна съставка на много ензими. Участва в метаболизма на аминокиселините, есенциалните мастни киселини и желязото. Необходим е за изграждането на червените кръвни телца и антитела.

Витамин В7 (Биотин) – поддържа кожата здрава и облекчава мускулните болки. Предпазва косата от побеляване и косопад.

Витамин В8 (Холин) – подпомага процесите на детоксикация при лекарствена употреба. Засилва мозъчните функции и паметта.

Витамин В9 (Инозитол) – играе важна роля в пренасянето на нервно-мускулните импулси и храненето на мозъчните клетки. Предотвратява развитието на атеросклероза.

Витамин В10 (парааминобензоена киселина) – участва в метаболизма на желязото и формирането на еритроцитите. Предотвратява преждевременното побеляване на косата и появата на кожни екземи.

Витамин В12 (Цианкобаламин) – Подпомага растежа, подобрява апетита, увеличава телесното тегло и се прилага при терапия на анемия. Укрепва нервната система, подобрява концентрацията и паметта. Действа оптимално само в присъствието на витамин В6.

100 таблетки

Дозировка
1 таблетка дневно

Съдържание
Холин 100 mg
Инозитол 100 mg
Витамин C 60 mg
Ниацин/Никотинамид 15 mg
Магнезий 13.5 mg
Пантотенова киселина 5 mg
Витамин B6 2 mg
Витамин B2 1.8 mg
Витамин B1 1.3 mg
Фолиева киселина 100 µg
Витамин B12 2 µg

При употреба на витамин В урината може да се оцвети в наситено жълт цвят и да промени мириса си, с постоянен физически натоварвания - например в професионалния спорт - тя може да бъде едва забележим.

ВНИМАНИЕ!
  • Трябва да се консултирате с квалифициран лекар, преди да вземете някакво добавка.
  • Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
  • Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
  • Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Таблетки, съдържащи пълния спектър от витамини от група В и витамин С и магнезий. Успокояване на нервно напрежение и успокояват, защитават сърдечно-съдовата система.

През време на физическо или психическо напрежение, на хранителните нужди на нашите увеличава метаболизма. Това може да е особено вярно за хранителни вещества, принадлежащи към семейството на витамини от група В, поради две основни причини. Първо, те играят важни роли в подкрепа на производството на енергия и функцията на централната нервна система, и от друга страна, те са разтворими във вода и по този начин не се съхранява в тялото. Тези фактори могат да правят витамини от група В по-податливи на изчерпване по време на стрес в сравнение с други хранителни вещества. Ето защо качеството комплекс от витамини с висока бионаличност формира гръбнака на CaliVita's® продукт управление на стреса.

Витамини, принадлежащи към тази сложна включват B1 тиамин, рибофлавин В2, B3 ниацин, B5 пантотенова киселина, пиридоксин В6, В7, биотин, инозитол B8, B9 фолиева киселина и B12 кобаламин. Холинът, докато технически това не е витамин, често се включва в тази група, тъй като функционира в тясна връзка с фолиева киселина и кобаламин. Няколко от тези жизненоважни хранителни вещества, които участват в метаболитните процеси, които превръщат въглехидратите и мазнините в енергия. Както е добре, витамини от група В, играят жизненоважна роля в образуването и производството на червени кръвни клетки, които са важни за осъществяване на кислород към клетките. Няколко витамини играят роля при производството на хормони, и регулиране на нивата на холестерола. Други, като холин и инозитол играят роля в предаването на нервните импулси, поддържа целостта на нервните клетки и допринася за нормалното функциониране на централната нервна система.

CaliVita ® подобрена формула с добавяне на витамин С и магнезий. Витамин C е друга вода-разтворими във витамин, който допринася за синтеза на някои хормони нервните импулси, които са жизнено важни за функционирането на мозъка и може да повлияе на настроението. Както е добре, тя допринася за производство на енергия от процесите на нашата организация. Магнезият е от жизненоважно значение за подпомагане на процеса на превръщане на въглехидратите и мазнините в използваема енергия.

ДЕФИЦИТИ
в зависимост от това, кой витамин от група В е в недостатъчно количество, симптомите могат да варират от загуба на апетит, анемия или кожни проблеми, до нарушения свързани със сърцето, мускулите, нервната система или метаболитни нарушения.
стрелка

Sterss Management - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
стрелка
Гарантирано най-ниски цени
Stress Management B-Complex
Назад към съдържанието