Chelated Zinc - Каливита

Към съдържанието

Chelated Zinc

Chelated Zinc
Минерали и микроелементи Каливита
Органичен Цинк (15µg/таблетка)

100 таблетки
Количество на склад: 24
21.50 Lev
органичен цинк
Таблетки, съдържащи органично съединение на цинка под формата на хелати, добре абсорбирани и ефективно използвани от организма.
Само за членове 25% отстъпка >>
стрелка
Calivita Chelated Zinc

Органичен Цинк

Органичен Цинк (15µg/таблетка)

Цинкът е микроелемент, който участва в почти всички метаболитни процеси и се намира във всяка наша клетка.

Той допринася за правилното функциониране на имунната система, здравето на косата, кожата и ноктите, за поддържане на нормалните мозъчни функци и нормалното ниво на тестостерона.

Благодарение на антиоксидантното си действие, цинкът инхибира вредните оксидативни процеси и допринася за поддържането на добро здраве.


На кого го препоръчваме?
  • За тези, които живеят в условия на силно замърсен въздух, както и на пушачите
  • На хора, които не консумират достатъчно богати на цинк храни (месо и пълнозърнести продукти)
  • За спортисти и хора извършващи тежък физически труд и живеещите под стрес

Знаете ли че?

Една таблетка Chelated Zinc осигурява толкова цинк, колкото 28 яйца или 3.5 л мляко!


Проучвания съобщават за полезни ефекти на цинка при диабет? Освен многобройните си други полезни действия, той участва в метаболизма ва въглехидратите.
Цинкът спомага за понижаване на кръвната захар приет на гладно и след хранене, както и на общия холестерол и триглицеридите.

ДЕФИЦИТИ
Симптомите на калциев дефицит включват:
- леки кожни проблеми
- чупливи нокти
- коса с нездрав вид
- забавено заздравяване на рани
Ако дефицитът на цинк е сериозен, той би могъл да доведе до нисък ръст и атрофия на тестисите. **

ИЗТОЧНИЦИ
*A nyomelemek nyomában (Tracing trace elements) – Takács S., Medicina Könyvkiadó Rt., 2005 Bp. Új Tápanyagtáblázat (New Nutrient Chart) – Edited by Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2006 Bp.
*Élelmezés és táplálkozásegészségtan (Nutrition and nutritional physiology) – Edited by Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2008 Bp.
** Effects of zinc supplementation on diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis - R Jayawardena, P Ranasinghe, P Galappatthy, R.L.D.K. Malkanthi, GR Constantine, P Katulanda – Diabetology & Metabolic Syndrome 2012, 4:13
100 таблетки

Дозировка
1 таблетка дневно

Съдържание
Цинк 15 mg

При проблеми с бъбреците се консултирайте с лекар, тъй като цинкът се излъчва с урината!

ВНИМАНИЕ!
  • Трябва да се консултирате с квалифициран лекар, преди да вземете някакво добавка.
  • Абсорбцията на цинка може да се намали с калций, или висок прием на фибри.
  • Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
  • Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
  • Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Специално създадена формула за бързо асимилиране и абсорбиране. Препоръчва се предимно за мъжете.

На кого го препоръчваме?
Благотворното действие на селена и цинка върху човешкия организъм е познато от все по-широк кръг хора от много страни. Двата микроелемента оказват положително въздействие върху оптималното функциониране на имунната система. Играят важна роля при неутрализиране вредното влияние на свободните радикали и предпазване от болестите на цивилизацията. Цинка регулира, контролира и управлява метаболитните процеси, както и функционирането на ензимните системи, а селена повишава качеството на сексуалния живот.

Цинк може да се складира в организма в относително малко количество, затова е необходимо постоянно допълнително да се добавя. В случай на дефицит, развитието на мускулите се забавя, а имунната система отслабва, като се получава намалена устойчивост срещу заболявания. Едни от най-важните свойства на цинка са: необходим е за синтеза на белтъци и ДНК; регулира циркулацията на витамин А в клетките; подобрява синтеза на инсулин; запазва рН баланса на кръвта; необходим е за развитието на гениталиите и успешно се прилага в случаите на стерилитет; играе важна роля за мозъчната активност; ускорява заздравяването на рани; подобрява интелектуалната способност. Цинкът е необходим и за синтеза на тестостерон, чието действие е свързано с развитието на по-масивна мускулатура у мъжете и при спортистите.

Знаете ли?
Една таблетка Chelated Zinc осигурява толкова цинк, колкото 28 яйца или 3.5л. мляко!

Цинк

Цинкът е един от най-важните микроелементи; тя участва в работата на редица ензими. Тя може да се намери във всеки от нашите клетки, но тялото ни не го съхранява и може да се появи дефицит. Ние се нуждаем от цинк непрекъснато и в някои случаи - хора, които живеят в район, където въздухът е замърсен, или липсват балансиран, смесена диета - това е полезно да я допълните, под формата на модерна формула.

Цинк, естествено срещащи се в миди, пълнозърнести храни, зеле, бобови растения, зеленчуци и млечни продукти, е един от най-важните микроелементи за добро здраве. Това е активатор на повече от 70 ензими, протеини, които са отговорни за подбуждане различни важни биохимични реакции в организма. Един от ензимите, който разчита на цинк е инсулин, което е важно за правилното въглехидратния метаболизъм и енергия. Цинкът е необходим за клетъчно деление, което го прави много важен елемент за имунната система, където изискванията за клетъчната репликация са огромни. Цинкът също играе важна роля във функцията на половите органи, и допринася за структурната цялост на много протеини в организма. Липсата на цинк в клетъчните мембрани прави клетката по-податливи на окислително увреждане от свободни радикали.

Цинкът не се разпределя равномерно в организма. Мозъка, сърцето и белите дробове са склонни да имат по-стабилни концентрации, докато количеството в кръвта, и по-репродуктивни органи тенденция да варира в зависимост от размера на цинк в диетата. Метаболитни нива на цинк може да бъдат неблагоприятно засегнати от замърсяването, небалансирано хранене, умствено или физически стрес, бременност, кърмене, или заболяване.

Приемът на цинк и магнезий за възрастните хора е от полза за тяхното благоденствие. Жените, които имат нередовен менструален цикъл следва да се прилагат цинкови препарати преди лекар ще предпише лечение хормон. Основната заплаха за хората, живеещи в големите градове е олово и кадмий, които да влязат в въздух от ауспусите на автомобилите и цигарения дим. С намалено количество на цинк в тялото получава повече олово и кадмий, но и обратното: Прием на цинк може да се намали приемът на тези токсични вещества. Цинкът е начин за защита от вредното въздействие на замърсяването на околната среда. Спортистите се нуждаят от повече цинк, отколкото средната търсенето, тъй като те губят доста от този елемент по време на тренировки и състезания.
стрелка

Chelated Zinc - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
стрелка
Гарантирано най-ниски цени
Chelated Zinc
Назад към съдържанието