Organic Acai - Каливита

Към съдържанието

Organic Acai

Каливита премиум органичен
Органичен сок от Асай

473 ml.
Количество на склад: 2
88.50 Lev
Organic Acai Pack
Каливита премиум органичен
Пакет Органичен сок Акай

4х473 ml
стрелка
Calivita Organic Acai

oрганичен сок от Асай

Органичен сок от Асай с ябълка и черна череша

Акай е екзотичен плод, произхождащ от дъждовната гора на Амазония, който е особено богат на антиоксиданти, както и на витамини B1, B2, C и E, ниацин, желязо, калий, фосфор, калций и различни аминокиселини. Той съдържа голямо количество фибри и сравнително малко захар.
 
Плодовете, включени в продукта – асай, ябълка и черна череша – подпомагат за балансирането на кръвната захар. Регулират нивата на мазнини в кръвта по естествен начин и допринасят за нормализиране на кръвното налягане. Намаляват възпалителните процеси в тялото.
 
Местните жители са използвали плода за третиране на различни проблеми: кожни заболявания, менструални болки, храносмилателни нарушения, както и при диабет, сърдечни заболявания и различни видове рак.
 
Нашият органично сертифициран продукт произхожда от контролирани органични стопанства.


На кого го препоръчваме?
  • На всички, които търсят силна антиоксидантна защита, особено на пушачите и редовно консумиращите алкохол, на хората подложени на ежедневен стрес, на живеещите в градове със силно замърсен въздух и на тези, които се хранят небалансирано
  • За желаещите да допълнят терапията на метаболитния синдром (високо ниво на инсулин, намален глюкозен толеранс, свръхтегло, високо кръвно налягане, повишени нива на холестерол и триглицериди)
  • За спазващите диета за отслабване
  • За повишаване на съпротивителните сили
  • За намаляване на възпалението в ставите
  • За подкрепа на балансираното функциониране на организма

Знаете ли че?

Акай губи по-голямата част от своята хранителна стойност 24 часа след като е откъснат? Ето защо плодовете се обработват непосредствено след беритбата им за да достигнат до нас под формата на пюре или сок.


Легенда:
Легендата разказва че някога в миналото едно индианско племе било изправено пред продължителна суша и глад. Вождът им наредил да бъде убивано всяко новородено дете с цел да се спре нарастването на населението. Скоро неговата собствена дъщеря, Иака, родила невероятно красиво момиченце. Законът на нейния баща, обаче, се отнасял и за нея – бебето било убито. Иака плакала 3 дни и 3 нощи, когато една нощ, внезапно чула бебешки плач.

Тя последвала плача и накрая видяла дъщеря си на лунната светлина под една палма. Отишла при нея и я прегърнала, но детето изчезнало и Иака умряла от скръб. На сутринта нейният баща я намерил с ръце, обгърнали палмата, с усмивка на устата и длани, обърнати нагоре към короната на дървото. Вождът погледнал нагоре и видял клоните, обсипани с виолетови плодове. Незабавно наредил да ги оберат и се оказало че плодовете са вкусни и хранителни: племето се спасило от глада. Вождът нарекъл плода на името на своята дъщеря, Иака, прочетено в обратен ред. Оттам идва и другото му название – плод на плача.
473 ml.

Дозировка
2 x 15ml.(две супени лъжици) дневно

Съдържание
Органичен сок от асай 25010 mg
Органичен концентрат от черна череша 3185 mg
Органичен концентрат от ябълка 3130 mg

  • След отваряне да се съхранява в хладилник!
  • Не се препоръчва при бременност и кърмене.
  • Пациенти с бъбречни заболявания да се консултират с лекар преди да консумират продукта поради високото му съдържание на калий.
  • Не се препоръчва на пациенти, лекувани с имуносупресивна терапия.

ВНИМАНИЕ!
• Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
• хранителни добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
• Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Органичен сок Акай


Acai е екзотичен плод, произхождащ от Амазония дъждовни гори, което е изключително богат на антиоксиданти, докато той съдържа и витамини B1, B2, C и E, ниацин, желязо, калий, фосфор, калций и различни аминокиселини. Той има високо съдържание на фибри, но тя съдържа относително малко захар. Аборигени използвани плода за лечение на различни проблеми, като например: кожни заболявания, менструални болки, храносмилателни проблеми, но също така за лечение на диабет, сърдечни заболявания и различни видове рак. Нашият продукт за биологичното производство, произхожда от контролирани биологични ферми.

Супер антиоксидант

Сред най-отличителните свойства на плода са неговите aнтиоксидантни и противовъзпалителни ефекти. Терминът „антиоксидант“ означава че блокира или забавя оксидативните процеси в организма. Свободните радикали са такива молекули, които се натрупват в тялото в резултат на тютюнопушене, стрес, употреба на медикаменти, алкохол или храна, съдържаща различни химикали; свободните радикали могат лесно да увредят ДНК, клетъчните мембрани, важни протеини и ензими; те могат да окислят ненаситените мастни киселини и така да причинят различни заболявания. Антиоксидантите могат да предотвратят този процес. За съжаление, проучванията показват че повечето хора не консумират плодове и зеленчуци в достатъчни количества, лишавайки по този начин организма си от важни антиоксиданти. Същевременно, научните изследвания са доказали че оксидативният стрес допринася за развитието на сърдечно-съдови заболявания, някои видове рак, захарен диабет тип 2, възпалителни заболявания, отслабване на умствените способности и още редица други заболявания.

Акай съдържа няколко типа антиоксиданти. Плодът получава тъмновиолетовия си цвят от антоцианините, които предпазват от повишено кръвно налягане. Научни изследвания са доказали че те снижават риска от миокарден инфаркт при жени ако се приемат в големи количества. Доказано е, също така, че елагиевата киселина, която се съдържа в плода, може да предотврати увредата на колагена и възпалението, причинени в клетките от ултравиолетовата радиация. Основавайки се на тези резултати, учените допускат че плодовете, богати на елагиева киселина, какъвто е акай, могат да подпомогнат лечението на бръчки и възпаления, причинени от ултравиолетовите лъчи. Акай съдържа също така значими количества фитостероли, за които е доказано че снижават нивото на холестерола и предпазват от рак.

Освен това, акай е истинска витаминна бомба: той съдържа витамини С, Е, B1, B2, и ниацин.

Ползата от акай срещу затлъстяване

За съжаление, затлъстяването вече не е привилегия на развитите страни; в по-бедните, развиващи се страни, този проблем става все по-широко разпространен. Според оценките на СЗО след две години от затлъстяване ще страдат 1.5 милиарда души. Затлъстяването повишава риска от редица заболявания, като някои видове рак, диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания, мозъчен инсулт, заболявания на опорно-двигателния апарат, хормонални нарушения, безплодие. Метаболитният синдром представлява сбор от симптоми, включващи високи нива на инсулина, намален глюкозен толеранс, високо кръвно налягане, повишени нива на холестерола и триглицеридите. Акай е започнал своята световна кариера като препарат, подпомагащ диетите за отслабване и успехите му все още са ненадминати в тази област. Aкай регулира нивото на кръвната захар, което играе ключова роля във всяка успешна диета за отслабване, тъй като по този начин по-лесно се избягва внезапното чувство на глад. Според изследванията, едномесечен прием на акай е намалил кръвните нива на мастите и триглицеридите, така че той може да бъде успешно допълнение в борбата срещу Метаболитния Х синдром.

При какви други случаи се препоръчва?

Дългосрочни проучвания са потвърдили още редица други положителни ефекти на плода. Например, той оказва благотворно влияние при болки на опорно-двигателния апарат, засягащи типично кръста, раменете, тазобедрените и коленните стави. Съгласно обещаващите предварителни резултати от едно изследване, акай е забавил размножаването на левкемични клетки. Може да се окаже, обаче, че плодът има приложение и в диагностиката: благодарение на високото си съдържание на парамагнитни йони (желязо, манган, мед) той може да бъде използван като контрастно вещество при изследвания с ядрено-магнитен резонанс.

Както виждате, ефектите на плода са извънредно разнообразни и изследователската дейност върху него едва е започнала. Може да се очаква че тя ще продължи и ще се разшири в бъдеще

Знаете ли че акай губи по-голямата част от своята хранителна стойност 24 часа след като е откъснат? Ето защо плодовете се обработват непосредствено след обирането им за да достигнат до нас под формата на пюре или сок.
стрелка

Organic Acai - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
стрелка
Гарантирано най-ниски цени
Organic Acai
Organic Acai Pack
Пакет Органичен сок Акай 4x 473 ml
Назад към съдържанието