Power Mins - Каливита

Към съдържанието

Power Mins

Power Mins
Минерали и микроелементи Каливита
Минерален Комплекс

100 таблетки
Количество на склад: 22
37.50 Lev
За правилното функциониране на нашите жизнени процеси, само витамини не са достатъчни - вие също се нуждаете от минерали, които телата ни не могат да произвеждат сами. Затова трябва да им осигурим диета или хранителни добавки. Продуктът Power Mins съдържа правилните пропорции на висококачествени минерали, от които се нуждае тялото ни.
Само за членове 25% отстъпка >>
стрелка
Calivita Power Mins

минерали и микроелементи

Минерален Комплекс

Не съществува процес в нашия организъм, който да може да се осъществи без наличиено на минерали. Power Mins съдържа 10-те най-важни минерала, необходими за здравето на нашите клетки.На кого го препоръчваме?
  • На спортисти и хора, извършващи тежък физически труд, свързан с обилно изпотяване.
  • На хора, нуждаещи се от суплементация минимум на два минерала и на приемащите витамини, за оптимизиране на полезните им ефекти.
  • За пълноценно възстановяване след боледуване.

Знаете ли че?

Почти всички съвременни хора знаят колко са важни витамините. Малко хора обаче знаят, че витамините не могат да функционират без минерали и без тях организмът не може да усвои и използва витамините.

Човешкия организъм може да произвежда част от витамините, но не може да синтезира минерали, затова те трябва да с храната или с хранителни добавки. Нашата храна не съдържа достатъчно минерали, поради което могат да се развият сериозни отклонения от нормалното му състояние. В тези случаи (както и при продължителни и тежки физически натоварвания, усилени тренировки при състезателни спортове), минералите трябва да се добавят посредством хранителни добавки.

Организмът ни се нуждае от по-големи концентрации от минерали като калций, магнезий, фосфор, калий и хлориди. Останалите (наречени микроелементи) са необходими в количества не по-големи от една хилядна или милионна част от грама. 

Минералите и микроелементите участват заедно, т.е. те действат синергично в множество сложни биохимични реакции и усилват взаимно ефектите си. Ако само един липсва, останалите не могат успешно да изпълнят своята задача. Преди няколко десетилетия FDA (американската комисия по храните и лекарствата) определи препоръчваните дневни количества за 6 минерала – калций, йод, желязо, магнезий, фосфор, цинк и на още 12 други елементи - наречени активни елементи -  хлор, хром, кобалт, мед, флуор, манган, молибден, калий, селен, натрий, сяра и ванадий.

От 1989 година в САЩ селенът се смята за есенциален елемент. За него също има определен препоръчван дневен прием.

Съществуват много публикации за положителното въздействие от внасяне в организма на различни минерали и микроелементи. Техните по-важни положителни ефекти са:

Калций и фосфор заедно са отговорни за здравите кости и зъби.

Калций и магнезий заедно играят важна роля за нормалната функция на сърдечния мускул и кръвообръщението. Калцият участва в абсорбцията на желязото и подпомага функционирането на нервната система и особено предаването на нервните импулси.

Магнезият е съществен за ефективната работа на мускулите и нервите и играе важна роля в трансформацията на кръвната захар в енергия.

Без хром, адекватният въглехидратен метаболизъм е невъзможен.

Подобно на желязото, кобалтът е много важен за образуването на червените кръвни клетки.

Желязото не може да бъде включено в хемоглобина без наличието на мед.

Йодът е важен за нормалното функциониране на щитовидната жлеза.

Манганът е важeн за нормалното функциониране на определени храносмилателни ензими и играе важна роля при синтезиране хормоните на щитовидната жлеза.

Калият и натрият регулират баланса на солите и водата в организма. Те нормализират сърдечния ритъм и подпомагат изхвърлянето на ненужните, отпадъчни продукти от тялото, съпътстващи обмяната на веществата.

Селенът е важен антиоксидант и заедно с витамин Е забавя стареенето на тъканите и предпазва от развитие на тумори.

Цинкът контролира и управлява метаболитните процеси и работата на ензимните системи. Той поддържа клетъчния състав и е съществен за синтеза на белтъците. Забавя процесите на хипертрофиране на простатата.

Всички тези елементи са включени в Power Mins и така предлагат комплексен продукт от естествен произход, който съдържа в оптимално съотношение микроелементи и минерални вещества, в хелатна форма за идеално усвояване от организма.


с 2.5 литра вода, която ежедневно губим, губим и значително количество минерали? Затова е важно, наред с водата да възстановяваме и минералите в нашия организъм.
100 таблетки

Дозировка
2-4 таблетки дневно

Съдържание
Калций 250 mg
Магнезий 150 mg
Цинк 7.5 mg
Манган 4 mg
Желязо 4 mg
Мед 0.5 mg
Йод 50 µg
Хром 50 µg
Селен 20 µg

ВНИМАНИЕ!
  • Консултирайте се с квалифицирано медицинско лице, преди да приемете всяка добавка.
  • Този продукт е предназначен само за възрастни.
  • Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
  • Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
  • Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Минерален Комплекс

Таблетки, съдържащи минерали и микроелемнти в оптимални пропорции. Активните агенти действат синергично. Хелатната форма осигурява оптимално усвояване и оползотворяване.

Освен вече добре позната роля на витамини, адекватното минерална доставка на нашето тяло е важно, както добре. Power Mins е специална формула, направена от специални минерали. Нейните съставки допринасят за правилното минерална доставка на нашето тяло.

Микроелементите са критични за множество метаболитни функции и, като такива, са абсолютно съществено значение за доброто здраве. Някои съединения обмяната на веществата нужди могат да бъдат синтезирани в тялото, но минерали не са сред тях. Всички минералите телата ни се нуждаят и използване трябва да идват от нашата диета. Power Mins е специален комплекс от всички най-важни минерали в внимателно формулирани съотношения, за да се осигури оптимална хранителна подкрепа за добро здраве.

Калцият е важно за поддържане на здрава структура на костите и зъбите, и играе роля в процеса на коагулация на кръвта. Ефективното функциониране на нервната система изисква присъствието ofmagnesium. Магнезият също подкрепя синтеза на протеини и нормално клетъчно делене. Калият помага поддържа нормално кръвно налягане и играе роля в хомеостазата чрез насърчаване на осмотичното равновесие между вътреклетъчния и извънклетъчните телесни течности. Цинкът е необходим за правилното функциониране на имунната, храносмилателната и половата система. Манганът допринася за поддържане на системата за защита на организма срещу свободните радикали, и е необходим елемент на протеини, въглехидрати и мазнини метаболизъм.

Желязо играе жизнено важна роля в преноса на кислород на кръвната система на, и подкрепя правилното клетъчния растеж и диференциация. Iron метаболизъм се поддържа от мед, което също помага за производство на енергия процеси на тялото на с участието си в холестерол и захар метаболизъм. Медта също поддържа здравословното функциониране на централната нервна система. Йодът Е необходим За производството на щитовидната жлеза хормони. Селенът е важен антиоксидант, и допринася за поддържане на имунната система. Хромът участва в правилното въглехидратния метаболизъм. Молибденът е важен за образуването на редица ензими, и също така играе роля в усвояването на желязо.
стрелка

Power Mins - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
стрелка
Гарантирано най-ниски цени
Power Mins
Назад към съдържанието