Panax Ginseng - Mагазин Каливита

Отиване към съдържанието
Panax Ginseng
100 таблетки

Дозировка
По 1-2 таблетки дневно

Съдържание
500мг Корейски жен-шен
Екстракт от корейски женшен

Формула с корен от жен-шен за повишаване на виталността.

На кого го препоръчваме?
Многогодишно растение от семейство Araliaceae, наричано “корен на живота”. Използва се в храненето и като лечебно средство повече от 5 000 години. Заради изключителните му свойства за профилактика на различни заболявания, китайците го смятат за панацея. Panax ginseng е познат от хиляди години. Установено е, колкото е по-стар жен-шена, толкова е по-качествен и съдържа повече активни съставки. Според общите изследвания стимулира психическата и физическа активност. Според китайците с жен-шен може да подпомогне лечението на импотентност, високо и ниско кръвно налягане, анемия, артрит, храносмилателни проблеми, безсъние, умора, недостатъчна кръвна циркулация и хипогликемия. Жен-шенът подобрява усвояването на витамини и минерали, което го прави подходящ за хора, които се хранят непълноценно. Смята се, че това растение повишава мозъчната активност и отсрочва настъпването на умора, а също така повишава освобождаването на адреналин. Подобрява умствената и физическата работоспособност, многократно увеличава издръжливостта на натоварвания, а умората настъпва по-бавно. Това го прави подходящ както за спортисти, така и за хора, подложени на големи физически натоварвания и хората на умствения труд. Подпомага също ефективната работа на белия дроб, значително намалява нивото на млечна киселина в кръвта, което води до повишаване на състезателните резултати при спортисти.
Резюме:
Женшенът се отглежда на Изток в продължение на 400 години, въпреки човечеството е да го използвате в продължение на хилядолетия. По време на периоди overstraining нашия ум и тяло, като увеличава жизнеността и устойчивост на стресови фактори по естествен начин.

Корен на женшен съдържа много полезни хранителни вещества, включително флаваноиди, антиоксиданти, аминокиселини, минерали, витамини, и е особено богата на фолиева киселина и ниацин. Той също така съдържа уникален органично съединение, известно като Ginsenoside. Ginsenoside е сапонин на семейството на тритерпеноид и изглежда има някакъв благоприятен ефект върху няколко метаболитни пътища.

Проучванията сочат, че е адаптоген, който помага засили съпротивата на метаболизма си на стрес и умора. Смята се, че е полезно в подкрепа на умствената и физическата работоспособност, и някои изследвания показват, че може да помогне за повишаване на либидото и сексуалната активност. Изглежда да допринесе за поддържането на имунната система, както и задълбочаване на синтеза на протеини, и кръвообращението. Сапонините също може да подкрепи постигането и поддържането на здравословни нива на холестерол и триглицериди в кръвта.

ВНИМАНИЕ!
Трябва да се консултирате с квалифициран лекар, преди да вземете някакво добавка.
Този продукт не се препоръчва за тези, които имат сърдечно-съдово състояние или заболяване, или тези, които страдат от високо кръвно налягане.
Благодарение на своите адаптоген ефекти, се препоръчва да си вземе почивка от използването на този продукт, след като в продължение на около 6 седмици.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Назад към съдържанието