Ginkgo XC - Mагазин Каливита

Отиване към съдържанието
Ginkgo XC
100 таблетки

Дозировка

1 таблетка дневно
Гинко билоба

На кого го препоръчваме?

Ginkgo biloba е двудомно, широколистно дърво, което е уникално в много аспекти. Проучванията показват, че Ginkgo се е появило през древността, преди около 270 милиона години и е невероятно издръжливо. От откритите вкаменелости може да се твърди, че растението е претърпяло незначителни промени във времето. Ginkgo принадлежи към отдел Ginkgophytae, и е единственият съществуващ днес представител от този вид. Той е единствен по рода си в растителния свят и няма близки родственици. Активните съставки на Ginkgo biloba се делят на две групи: флавоноиди и терпени. Екстрактите от Ginkgo се стандартизират спрямо тези два компонента. Флавоноидите в Ginkgo допринасят за нормалното функциониране на кръвоносната система и кръвотока, като увеличават притока на кислород и хранителни вещества към клетките. Това е важно, защото ефектът им се проявява в работата на мозъка, при повишаване възможностите на паметта и концентрацията и при поддържането на правилната обмяна и здравословното функциониране на клетките. Неговото прилагане се препоръчва особено за поддържане на мозъчните функции в напреднала възраст, срещу неудобствата придружаващи стареенето, напр. забравяне или шум в ушите, които се дължат на физиологичното отслабване на кръвотока в мозъка. Формулата може да бъде полезна и за младите, в случай на претоварване (стрес, периодите за изпити или най-вече високите изисквания на работното място), както и за атлети. Нещо повече, поради подобряване на кръвообращението, Ginkgo се препоръчва, за тези, които особено при студен климат често изпитват студенина и затруднения при затопляне на крайниците.
В допълнение към горното, Ginkgo е отличен антиоксидант; неговите активни съставки предлагат защита на клетките срещу вредните ефекти на свободни радикали. Поради своите ползи за здравето, ние стигнахме до решението да разработим формула, която съдържа един компонент – стандартизиран екстракт от растението, но в по-висока доза, в сравнение с останалите формули на пазара. Има много потребители, които не биха се отказали от своите изпитани и предпочитани мултивитамини или антиоксидантни формули, но в същото време искат да се възползват от благоприятните ефекти на Ginkgo. Ние препоръчваме тази формула на всички, които биха искали да се възползват от Ginkgo biloba във високи дози.
Резюме:
Ginkgo XC е силно действие формула, съдържаща 90 mg екстракт от Ginkgo Biloba за подпомагане на нормалния кръвен поток и мозъчната функция. Екстракт от Ginkgo предвижда също силни антиоксидантни свойства, за да защитим нашите клетки от свободните радикали.

Гинко билоба е едно от най-древните дървета на историята на Земята. Въпреки това се случи не по-рано от 17-ти век, че тя става широко известен в западния свят (първата фиданката, която е все още жив, се засаждат през 1730 в Холандия), тя става все по-голяма популярност. Благодарение на отличните си ползи за здравето, днес тя е една от най-широко продавани билки.

Гинко билоба е едно от най-древните дървета на историята на Земята. Въпреки това се случи не по-рано от 17-ти век, че тя става широко известен в западния свят (първата фиданката, която е все още жив, се засаждат през 1730 в Холандия), тя става все по-голяма популярност. Благодарение на отличните си ползи за здравето, днес тя е една от най-широко продавани билки. Гинко билоба е широколистни дървета, което е единственото, съществуващи видове на клона Ginkgophytae. Тя може да са разработили приблизително преди 200 милиона години в каменната ера от историята на Земята; Поради това често се нарича като жива изкопаеми. Тя е уникална по растителна царство, тя няма близки роднини.

Ginkgo е характерно за Китай, но благодарение на своята популярност, тя е широко разпространена по целия свят. Тя е просъществувала почти без промяна за 150 милиона години, които могат да се припишат на факта, че в тази област климатът остава умерен по време и след ледников период. По-късно той е оцелял благодарение на грижите на монасите, като със своите отлични ползи за здравето, те го почитали като свещено дърво.

Активните средства от гинко билоба могат да бъдат разделени в две групи: флавоноиди и терпени. Най-важните активни агенти от групата на флавоноиди са кемпферол и кверцетин. От сред активните средства, принадлежащи към терпеновия група ginkgolid и bilobalid на са най-съществени. Последните две вещества могат да бъдат намерени само в този завод. Флавоноиди гинко допринасят за нормалното функциониране на кръвоносната система и подходящ кръвоток, както и, следователно на кислород и хранителни вещества снабдяването на клетките. Поради това се препоръчва особено в напреднала възраст (за поддържане на оптимално ниво на мозъчната функция), в случай на преумора, или за лица, живеещи често студенина на крайниците. Освен гинко е мощен антиоксидант, неговите активни вещества могат да предлагат помощ срещу клетката вредните ефекти на свободните радикали.

ВНИМАНИЕ!
Формулата не се препоръчва за деца.
По време на бременност и кърмене употребата му трябва да се избягва!
Пациентите, които имат диабет или кръвосъсирването проблеми трябва да се консултират със своя лекар преди да приемате лекарството!
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Назад към съдържанието