Beta Carotene - Каливита

Към съдържанието

Beta Carotene

Beta Carotene
Витамини Каливита
Бета каротин - 9000 i.u.

100 меки желатинови капсули
Количество на склад: 16
33.50 Lev
морков
Естественият бета-каротин е:

   • красив и дълготраен тен
   • здрави очи
   • красива и здрава кожа
   • по-добра устойчивост
   • антиоксидантна защита
Само за членове 25% отстъпка >>
стрелка
Calivita Beta Carotene

Естествен Бета-каротин

Бета каротин - 9000 I.U.

Като предшественик на витамин А, бета каротинът помага на очите ти да виждат света. Освен това предпазва кожата от UV радиация и е страхотен антиоксидант.
На кого го препоръчваме?
- Преди да заминете за почивка, за да подготвите кожата за слънчеви бани и за хора, които желаят да запазят тен за по-дълго време.
- Слабовиждащи и хора с определени очни проблеми.
- Тези, които търсят ефективна антиоксидантна защита.
- Тези, които спазват диета с ниско съдържание на мазнини или страдат от нарушения на абсорбцията.
 
 
 

На кого го препоръчваме?
 • На хората, на които предстои по-дълъг престой на слънце и запазване на тена: препоръчва се предварителен прием за да подготвят кожата си
 • При проблеми с очите и частична загуба на зрението
 • За тези, които търсят ефективна антиоксидантна защита
 • На спазващите диета с ниско съдържание на мазнини или на страдащите от малабсорбция

ДЕФИЦИТИ
Нощна слепота, проблеми с очите, проблеми с кръвта, диария, кожни заболявания, склонност към възпаления на горните дихателни пътища.

Бета каротин (провитамин на витамин А) – От него се синтезира витамин А в черния дроб. Предпазва от респираторни инфекции, осигурява здрава кожа, коса, зъби и венци.
Усилва растежа и развитието на костите.
Той се използва като допълнителна активна съставка в терапията на емфизем и хиперфункция на щитовидната жлеза. Бета каротeнит има важна роля в предпазването от рак.
Стимулира функциите на имунната система.
Намалява риска от коронарни инциденти (инфаркт на миокарда, внезапна сърдечна смърт) и при редовен прием предпазва от сърдечно-съдови заболявания или рак на простатата, дебелото черво, белите дробове, ларингса, фарингса, устната кухина, матката и гърдата.

Знаете ли че?
Една таблетка Beta Carotene осигурява на организма толкова бета каротин, колкото 14 кайсии!
 
Бета каротинът е прекурсор на витамин А; човешкият организъм може да го превърне във витамин А съобразно потребностите си.
 
Витамин A участва в изграждането на ретината (основен елемент на очите) и е незаменим в процесите на възприемане на светлината.
 
Редовното му приложение допринася за нормалното състояние на кожата и може да ни помогне да избегнем уврежданията, причинени от ултравиолетовите лъчи.
 

ИЗТОЧНИЦИ
Dietary intake of antioxidants and risk of age-related macular degeneration - van Leeuwen R, Boekhoorn S, Vingerling JR, Witteman JC, Klaver CC, Hofman A, de Jong PT., JAMA. 2005 Dec 28;294(24):3101-7.
100 меки желатинови капсули

Дозировка
1 мека желатинова капсула дневно

Съдържание
Бета-каротин 9000 I.U.

 • Пушачите и работещите с азбест трябва да се консултират с лекар преди да приемат препарата.
 • Бета каротинът не замества външната защита от ултравиолетови лъчи.
 • Приеман продължително време във високи дози, бета каротинът може да предизвика оранжево оцветяване на дланите и ходилата. Това не е опасно и изчезва след прекратяване на суплементацията.

ВНИМАНИЕ!
 • Трябва да се консултирате с квалифициран лекар, преди да вземете някакво добавка.
 • Бета каротинът добавка не се препоръчва за пушачи.
 • Вещества намаляване нивата на холестерол (соя, чесън) и някои антиациди може да намали абсорбцията на витамин А.
 • Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
 • Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
 • Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Бета каротен - витамин А

Нашето тяло синтезира витамин А от бета каротин в необходимите количества. Бета каротинът играе важна роля в защитата на полиненаситените мастни киселини от свободните радикали и спомага за поддържането на нормалната функция на клетките.

Бета каротинът принадлежи към групата на растителните пигменти, наречени каротеноиди, които дават зеленчуци техния светъл цвят. Каротеноидите се използват от организма да синтезира витамин А и бета-каротин е богат източник на този витамин за организма.

Повечето хора свързват правилно Витамин А с добра визия, особено при слаба светлина условия. А редуцирана форма на витамин А, наречено ретинол е важна връзка в химическа верижна реакция в окото, който изпраща импулси на оптичния нерв. Витамин А също играе важна роля в структурата, целостта, растежа и възстановяването на епителни клетки. Епителни клетки са специализирани клетки, които линия на вътрешните и външните повърхности на различни органи, жлези и кухини в тялото, като дихателната, уринарна и стомашно-чревни пътища, ендокринната и кръвоносната система. Както е добре, кожата ни се прави на епителните клетки. Тези клетки са жизнено важни за имунната система, като им селективна пропускливост спомага за защитата на телесни повърхности от проникване на патогени. Както е добре, някои видове епителни клетки са отговорни за слизестите секрети, които са от жизненоважно значение за правилното и здравословно функциониране на стомашно-чревния тракт. По този начин, Витамин А осигурява хранителна подкрепа за здрава кожа, добро зрение и правилното функциониране на различни метаболитни процеси.

Бета каротин е мощен антиоксидант, полезен в изпускателните свободни радикали от тялото. Свободните радикали са нестабилни атоми с нечифтосани електрони, които крадат електрони от други атоми, които ги причиняват от своя страна да се превърне свободните радикали. Много учени смятат, че една от основните причини за стареенето е вредата, клетка, която може да бъде причинена от верижната реакция на свободните радикали неконтролирано.

Условия, които могат да допринесат за недостиг на витамин А включват алкохол или употребата на тютюн, неправилно хранене, и заболяване.

Знаете ли?
Една таблетка Beta Carotene осигурява на организма толкова бета каротин, колкото 14 кайсии!
стрелка

Beta Carotene - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
стрелка
Гарантирано най-ниски цени
Beta Carotene
Назад към съдържанието