Beta Carotene - Mагазин Каливита

Отиване към съдържанието
Beta Carotene
100 гел капсули

Съдържание

9000I.U. Бета-каротин
Бета каротен - витамин А

Нашето тяло синтезира витамин А от бета каротин в необходимите количества. Бета каротинът играе важна роля в защитата на полиненаситените мастни киселини от свободните радикали и спомага за поддържането на нормалната функция на клетките.

Бета каротинът принадлежи към групата на растителните пигменти, наречени каротеноиди, които дават зеленчуци техния светъл цвят. Каротеноидите се използват от организма да синтезира витамин А и бета-каротин е богат източник на този витамин за организма.

Повечето хора свързват правилно Витамин А с добра визия, особено при слаба светлина условия. А редуцирана форма на витамин А, наречено ретинол е важна връзка в химическа верижна реакция в окото, който изпраща импулси на оптичния нерв. Витамин А също играе важна роля в структурата, целостта, растежа и възстановяването на епителни клетки. Епителни клетки са специализирани клетки, които линия на вътрешните и външните повърхности на различни органи, жлези и кухини в тялото, като дихателната, уринарна и стомашно-чревни пътища, ендокринната и кръвоносната система. Както е добре, кожата ни се прави на епителните клетки. Тези клетки са жизнено важни за имунната система, като им селективна пропускливост спомага за защитата на телесни повърхности от проникване на патогени. Както е добре, някои видове епителни клетки са отговорни за слизестите секрети, които са от жизненоважно значение за правилното и здравословно функциониране на стомашно-чревния тракт. По този начин, Витамин А осигурява хранителна подкрепа за здрава кожа, добро зрение и правилното функциониране на различни метаболитни процеси.

Бета каротин е мощен антиоксидант, полезен в изпускателните свободни радикали от тялото. Свободните радикали са нестабилни атоми с нечифтосани електрони, които крадат електрони от други атоми, които ги причиняват от своя страна да се превърне свободните радикали. Много учени смятат, че една от основните причини за стареенето е вредата, клетка, която може да бъде причинена от верижната реакция на свободните радикали неконтролирано.

Условия, които могат да допринесат за недостиг на витамин А включват алкохол или употребата на тютюн, неправилно хранене, и заболяване.

Знаете ли?
Една таблетка Beta Carotene осигурява на организма толкова бета каротин, колкото 14 кайсии!

Дозировка
1 капсула дневно или по предписание.

ВНИМАНИЕ!
Трябва да се консултирате с квалифициран лекар, преди да вземете някакво добавка.
Бета каротинът добавка не се препоръчва за пушачи.
Вещества намаляване нивата на холестерол (соя, чесън) и някои антиациди може да намали абсорбцията на витамин А.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Назад към съдържанието