Chewable CoQ10 - Каливита

Към съдържанието

Chewable CoQ10

Chewable CoQ10
Антиоксиданти Каливита
Дъвчащи таблетки coq10

60 меки дражета
Количество на склад: Изчерпана наличност!
88.50 Lev
капсула с коензим Q10
Допълнителна енергия винаги под ръка

Продуктът съдържа коензим Q10 под формата на дъвчащи капсули с портокалов аромат, благодарение на което коензим Q10 се абсорбира по-бързо и по-ефективно в тялото.
Само за членове 25% отстъпка >>
arrow
Calivita Chewable CoQ10

коензим q10 в капсули за дъвчене

Дъвчащи таблетки CoQ10

АКТИВНО УСВОЯВАНЕ С ПОРТОКАЛОВ ВКУС

Искате ли моментална подкрепа при повишено умствено и физическо натоварване, активно спортуване, състояние на стрес, главобол?

Опитайте дъвчащите таблетки коензим Q10 с портокалов аромат.

Многобройни изследвания сочат, че коензим Q10 може да бъде ефективна добавка при възстановително лечение след сърдечен удар, както и при хронична сърдечна недостатъчност и за намаляване на мускулни болки, причинени от прием на лекарства срещу висок холестерол или дори лекарства за лечение на мигрена. Той е добре известен със своите антиоксидантни свойства.  

Има данни, че добавянето на коензим Q10 повишава съдържанието на Q10 в мускулната тъкан още след 60 минути и намалява показателите, сочещи за оксидативен стрес по време и след тренировката.

В същото време производството на Q10в човешкия организъм намалява след 30-годишна възраст и е добре да се приема под формата на хранителна добавка. Но Q10 е мастно разтворим, което налага прием с мазни храни за по-пълноценно усвояване.

С нашия дъвчащ коензим Q10 нямате тези проблеми! Всяка дъвчаща капсула съдържа Q10, разтворен в растително масло, което го прави лесен за употреба навсякъде и по всяко време, дори без вода. Приятният портокалов вкус освежава и доставя енергия на мига. Опитайте и вие!


На кого го препоръчваме?
• На всички на възраст над 30 години.

• При повишено умствено и физическо натоварване, включително на спортисти, на хора, живеещи под стрес и на активните и пасивни пушачи.

• При непълноценно хранене.

• На хора, при които е приложено лечение с някои липидопонижаващи, психиатрични, антиаритмични или антидиабетични медикаменти и на страдащите от шум в ушите.

• На всички, които искат да поддържат сърцето си в добро здраве и на онези, които искат да поддържат младежки стил на живот.

 

Знаете ли че?

Коензим Q10 е добре известен със своите антиоксидантни свойства и от сега нататък може да бъде
намерен и под формата на дъвчащи меки желатинови капсули.

Производството на Q10 в човешкия организъм намалява след 30-годишна възраст, въпреки, че е жизненоважен елемент за определени процеси в организма.

Тъй като това е мастно разтворимо съединение, неговата абсорбция се увеличава в присъствието на мазнини, така че приемането му е по-добре да става с храни, съдържащи мазнини или, ако това е невъзможно, то самата хранителна добавка е необходимо да съдържа мазнини. В случая, Chewable CoQ10 с портокалов вкус, Q10 е разтварен в растително масло, като по този начин не само, че може да го приемате по всяко време без вода, но и не се налага да ядете каквото и да е, за да подсилвате абсорбцията му.

Многобройни изследвания сочат, че Q10 може да бъде ефективна добавка при възстановително лечение след сърдечен удар, както и при хронична сърдечна недостатъчност и за намаляване на мускулни болки, причинени от прием на лекраства срещу висок холестерол или дори лекарства за лечение на мигрена. Освен това, едно  американско проучване подкрепя факта, че добавянето на коензим Q10 повишава съдържанието на Q10 в мускулната тъкан още след 60 минути и намалява показателите, сочещи за оксидативен стрес по време и след тренировката.

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ?
Човешкият организъм е в състояние да произвежда свой собствен коензим Q10, но
продукцията му намалява след 30-годишна възраст? Освен това, фактори като пушене и някои
медикаменти допълнително потискат неговото производство.

ИЗТОЧНИЦИ
Red blood cell polyunsaturated fatty acids and mortality in the Women’s Health Initiative Memory Study - William S. Harris et al., Journal of Clinical Lipidology January–February, 2017Volume 11, Issue 1, Pages 250–259.
Docosahexaenoic Acid for Reading, Cognition and Behavior in Children Aged 7–9 Years: A Randomized, Controlled Trial (The DOLAB Study) - Alexandra J. Richardson et al., PLoS One. 2012; 7(9): e43909.
Fish and sh-liver oil consumption in adolescence and midlife and risk of CHD in older women - Alfheidur Haraldsdottir et al., Public Health Nutr. 2016 Feb; 19(2): 318–325.
Reduction in behavior problems with omega-3 supplementation in children aged 8–16 years: a randomized, double-blind, placebo-controlled, strati ed, parallel-group trial – Raine et al., Journal of Child Psychology and Psychiatry Vol. 56, Issue 5, pages 509–520, May 2015.
Effects of acute and 14-day coenzyme Q10 supplementation on exercise performance in both trained and untrained individuals - Matthew Cooke et al., J Int Soc Sports Nutr. 2008; 5: 8.
60 меки дражета

Дозировка
1 дъвчаща таблетка дневно

Съдържание
Коензим Q10 60 mg

Внимание! Не превишавайте дневната препоръчителна доза! Консултирайте се с вашия лекар, ако приемате антикоагулант, съдържащ варфарин, защото коензим Q10 може да намали ефективността му!
Естественото производство на коензим Q10 в организма започва да намалява само след 30-годишна възраст. Той причинява началото на процесите на стареене на организма, постепенна загуба на твърдост на кожата, поява на бръчки ... Коензим Q10 е необходим за генериране на необходимата енергия, за да може всяка клетка на тялото да функционира правилно. Неговият дефицит е особено изложен на риск за сърцето.

Допълвате ли неговото ниво и по правилния начин?

За да се гарантира, че абсорбцията и използването на коензим Q10 от организма е най-ефективна, е необходима мазнина, чието присъствие увеличава абсорбцията на коензим Q10. Но не се притеснявайте - коензим Q10, съдържащ се в Chewable CoQ10 CaliVita®, се разтваря в растително масло, така че можете да го ядете, където и да сте, без да се налага да ядете храна, съдържаща мазнини, за да повишите усвояемостта. Не е нужно да пиете много вода с вашите дъвчащи капсули.

Това е удобство, комфорт и здраве, красота за вас.

Знаете ли, че ...
  • първоначално дефицитът на коензим Q10 може да се прояви чрез хронична умора
  • производството на коензим Q10 от организма се подтиска от стрес, фармакологични лекарства, пушене или радиотерапия
  • Недостатъците на коензим Q10 се срещат при 60-90% от хората с пародонтоза
  • Коензим Q10 може да бъде ефективен при превенцията на мигрена

Ето защо е толкова важно да се осигури коензим Q10 с помощта на хранителни добавки.
arrow

Chewable CoQ10 - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
arrow
Гарантирано най-ниски цени
Chewable CoQ10
Назад към съдържанието