Oregano Oil - Mагазин Каливита

Отиване към съдържанието
Oregano Oil
30 мл.

Oregano Oil състав/ 0.17 мл (около 4 капки):
Масло от екстракт от листа на риган 13 мг
(стд. 3.5% карвакрол)

Дозировка: За вътрешно приложение:
като хранителна добавка 4 капки (приблизително 0.17
мл) 3 пъти дневно в малко количество вода;
за външно приложение: до 3 пъти дневно.
Масло от риган

Дивият риган е добре познат от хилядолетия и ценен до наши дни като подправка. В Древна Гърция дивият риган се е наричал „радостта на планините“ и е символизирал радостта и щастието. Различните видове риган са били високо ценени от древните египтяни и са били вплитани в корони и венци по време на местните ритуали. През 15-ти век Парацелз го употребявал против диария, псориазис, повръщане, жълтеница и гъбични инфекции.

Продуктът Oregano Oil се произвежда от масло, добито чрез пресоване на листа от риган – добре познатата ни подправка – смесено със зехтин. Риганът има многобройни подвидове, много от които само го наподобяват. Те могат да се различат от "истинският" риган не само по външния вид, но и по съдържащите се в тях активни съставки и химически компоненти. Разликата е в съдържанието на етерични масла, което е от решаващо значение, тъй като това е най-активната съставка на ригана. В нашата формула са използвани подвидовете Oreganum vulgare subsp.hirtum, които са най-богатите на етерични масла.

Растението съдържа две основни съставки, а именно тимол и карвакрол. Тези две съединения са много сходни, техните формули и молекулни маси също, като се различават единствено по своята структура (в химията, това явление се нарича изомерия). Двата основни компонента са фенолни деривати и имат силен антимикробен ефект. Ригана съдържа флавоноиди, които са отлични антиоксиданти, засилващи защитата на клетките от свободните радикали, освен това съдържа и розмаринова киселина, стероли, витамини А и С, и много минерали. Важно е да се отбележи, е в сравнение с традиционните форми (подправки, сухи растения), тези активни съставки се съдържат в маслото във високи концентрации.
Формулата представлява жълтеникаво масло с характерен мирис, което може да се прилага както външно, така и вътрешно.

Външно: Прилагат се само няколко капки, чрез нежно втриване върху засегнатата област. Използва се за леки контузии, ухапвания от насекоми или разреден като разтвор за промивка. Не трябва да се прилага върху големи повърхностни наранявания, очите и гениталиите! Вътрешно: Препоръчителна доза: 4 капки (около 0,17 ml) масло от риган в супена лъжица вода или плодов сок, три пъти дневно. Трябва да се има предвид, че маслото притежава характерен силен вкус, поради което може да предизвика по-обилна секреция на слюнка, т.е. когато се използва вътрешно, винаги трябва да е разредено. Запознайте се със скритите възможности на ригана!

ВНИМАНИЕ!
• Формулата не може да замести лечението или лекарските консултации! Може да се използва за лечение на заболявания единствено след одобрение от лекар и като допълващо основното лечение средство.
• Не се препоръчва по време на бременност и кърмене!
• Не трябва да се използва в случай на свръхчувствителност към съставките (виж опаковката).
Резюме:
Риган е популярно многогодишно растение, което знаем от кухнята основно. Малко хора знаят, че за своите многобройни благоприятни ефекти тя се прилага вече в древни времена в народната медицина. Запознайте се с най-фантастични свойства на ригана!

Риган е много популярна билка, хора, които в днешно време започват да се откриват пред кухнята, както добре. Древните хора го ценени не само като подправка.

щастлива girlThe наименование на растението се състои от гръцките думи OROS (планински) и ganos (наслада), който също се позовава на факта, че в продължение на старогръцки, че е символ на радост и щастие. Египетският откровено поклониха като свещено растение на Озирис, и са вплетени в корони и венци по време на ритуали. Той имаше важна роля в народната медицина и на древните хора; те го прилага външно и вътрешно в безброй случаи.

Риган съдържа няколко компонента: летливи масла (~ 3%), като тимол, борнеол, и карвакрол, който е отговорен за нейното отлично антимикробен ефект. Нататъшното му компоненти са например флавоноиди, които са мощни антиоксиданти; те насърчават защитата на клетките от свободните радикали. Освен това, риган съдържа rosmarinic киселина, стероли, витамини А и С, както и няколко минерали. В сравнение с традиционните форми (например билки, сушени растения), тези активни вещества са налични в риган масло се концентрира. Така че това растение, освен притежава мощен антимикробен ефект, е силен антиоксидант, както добре. Освен това се използва вътрешно, може да се използва за малки натъртвания, ухапвания от насекоми, и се разрежда като вода за уста или вдишване.
Назад към съдържанието