White Willow - Каливита

Към съдържанието

White Willow

White Willow
Лечебни билки и растения
естествен аспирин от бяла върба

100 капсули
Количество на склад: 80
40.00 Lev
противовъзпалителен ефект
Естествен аспирин

Компонентите на WhiteWillow имат аналгетични и противовъзпалителни ефекти.
Само за членове 25% отстъпка >>
стрелка
Calivita White Willow

естествен аспирин от бяла върбаКъм поръчката

естествен аспирин от бяла върба

Капсули, съдържащи земята кора от бяла върба. Естествената активен агент е анти-фебрилно и аналгетични свойства.

Бялата върба (Salix alba) расте на влажни места и нейната кора се използва от столетия в традиционната медицина за снижаване на температура, намаляване на болки, укрепване на организма и пречистване на кръвта. В кората на бялата върба се съдържа голямо количество салицин, саликортин и други гликозиди, танинова киселина, оксалат и ензими, затова може да се каже, че тя е природен аспирин. Екстрактът от кората на бяла върба се използва при вътрешни кръвоизливи, катар, ревматична треска, скованост на ставите, цистит, както и при проблеми с черния дроб, бъбреците и сърцето. Играе важна роля при профилактика на инфарктите и се препоръчва на всички мъже над 50-годишна възраст. Притежава антипаразитно и антималарийно действие. При използване на кората, салициловата киселина се синтезира от салицила в организма, без проява на познатите вредни действия на аспирина.На кого го препоръчваме?
  • На всички, които очакват ефект от прием на медикаменти без странично действие.
  • Като допълнение към лечението на артрит.
  • За профилактика на тромбози, поради действието на кората от бяла върба, да намалява риска от образуване на съсиреци.

Знаете ли че?

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ?
екстрактът от кора на бяла върба е бил използван от векове за лечение на някои възпалителни заболявания, за понижаване на температурата и облекчаване на болката? Модифицирайки по химичен път нейната активна съставка, учените са идентифицирали ацетил-салициловата киселина, която става първият “хитов“ медикамент?

ИЗТОЧНИЦИ
*Early drug discovery and the rise of pharmaceutical chemistry - Jones AW., Drug Test Anal. 2011 Jun;3(6):337-44
100 капсули

Дозировка
2-3 капсули 3 пъти на ден (но не повече от 18 капсули дневно) или по лекарско предписание

Съдържание
Кора от бяла върба 400 mg

Препоръчаната доза трябва стриктно да се спазва. (Приемът на повече от 18–25 капсули на ден може да предизвика гастроинтестинални оплаквания). Не трябва да се дава на деца или юноши. Не трябва да се приема от хора, които трябва да избягват продукти, съдържащи салицилова киселина. Не трябва да се приема от бременни и кърмачки.

ВНИМАНИЕ!
  • Трябва да се консултирате с квалифициран лекар преди да приемате някаква добавка.
  • Този продукт е само за възрастни, и не трябва да се приема, ако сте бременна или кърмите.
  • Не приемайте този продукт, ако сте чувствителни или алергични към всяка форма на салицилова киселина.
  • Този продукт не е предназначен за лечение, лекува или да повлияят на някакво заболяване или медицинско състояние. Ако имате някакви здравословни проблеми, трябва незабавно да се потърси квалифицирана медицинска помощ.
  • Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
  • Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
  • Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.

кора от Бяла Върба


Бялата върба (Salix alba) расте на влажни места и се използва още от древността. Съдържа салицин, саликортин и други гликозиди, танинова киселина, оксалат и ензими. Действието на салицина е селективно – подобно на това на аспирина и е познато средство за понижаване на температура, намаляване на болки, укрепване на организма и прочистване на кръвта. Екстрактът от кората на бяла върба се използва при проблеми с вътрешни кръвоизливи, катар, ревматична треска, проблеми със ставите и цистит, както и при проблеми с черния дроб, бъбреците и сърцето. Играе важна роля при профилактиката на инфарктите. Притежава и антипаразитно и антималарийно действие. Външно се прилага при измръзване и за лечение на хемороиди.

Кората на бялата върба се използва в традиционната медицина в продължение на няколко века. Бяла върба (Salix Alba) е вид дървета, че е роден в Централна и Южна Европа, но се отглежда и в Северна Америка. Салицин глюкозиди се извличат от кората на това дърво. Те се разделят на салицилова киселина в организма ни.

Кора от бяла върба съдържа салицинови глюкозиди, които се трансформират в черния дроб до салицилова киселина. Аналгетичната (болкоуспокояващо) свойства на салицилова киселина е такова, че форма от него (ацетилсалицилова киселина или АСК) е ключов компонент в много болкоуспокояващи, такива като аспирин. Както е добре, той може да има противовъзпалителни свойства, а може би и полезно за облекчаване на треска. Индикации са, че тя е лека антибиотик, и когато се комбинира с бисмут, помага да се контролира киселини, газове, гадене и диария. Изследванията са показали, че подкрепя възстановяването на клетките на кожата, и поради тази причина, е съставка в много грижа за кожата и шампоани.

Клинични изследвания показват, че формата на салицилова киселина намерени в аспирин (АСК) е полезно за профилактика и лечение на сърдечно-съдови заболявания. Смята се, че инхибира образуването на буци тромбоцити, което на свой ред може подкрепа подобри кръвообращението и предотвратяване на стесняване на артериите. Резултатите са окуражаващи достатъчно, че Американската сърдечна асоциация официално призната от предимствата на аспирин при пациенти със сърдечно-съдови състояния.
стрелка

White Willow - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
стрелка
Гарантирано най-ниски цени
White Willow
Назад към съдържанието