White Willow - Mагазин Каливита

Отиване към съдържанието
White Willow
100 капсули

Дозировка
Препоръчителна, профилактична доза - 1 таблетка дневно

Съдържание
400мг Кора от бяла върба
кора от Бяла Върба

Капсули, съдържащи земята кора от бяла върба. Естествената активен агент е анти-фебрилно и аналгетични свойства.

Бялата върба (Salix alba) расте на влажни места и се използва още от древността. Съдържа салицин, саликортин и други гликозиди, танинова киселина, оксалат и ензими. Действието на салицина е селективно – подобно на това на аспирина и е познато средство за понижаване на температура, намаляване на болки, укрепване на организма и прочистване на кръвта. Екстрактът от кората на бяла върба се използва при проблеми с вътрешни кръвоизливи, катар, ревматична треска, проблеми със ставите и цистит, както и при проблеми с черния дроб, бъбреците и сърцето. Играе важна роля при профилактиката на инфарктите. Притежава и антипаразитно и антималарийно действие. Външно се прилага при измръзване и за лечение на хемороиди.
Резюме
Кората на бялата върба се използва в традиционната медицина в продължение на няколко века. Бяла върба (Salix Alba) е вид дървета, че е роден в Централна и Южна Европа, но се отглежда и в Северна Америка. Салицин глюкозиди се извличат от кората на това дърво. Те се разделят на салицилова киселина в организма ни.

Кора от бяла върба съдържа салицинови глюкозиди, които се трансформират в черния дроб до салицилова киселина. Аналгетичната (болкоуспокояващо) свойства на салицилова киселина е такова, че форма от него (ацетилсалицилова киселина или АСК) е ключов компонент в много болкоуспокояващи, такива като аспирин. Както е добре, той може да има противовъзпалителни свойства, а може би и полезно за облекчаване на треска. Индикации са, че тя е лека антибиотик, и когато се комбинира с бисмут, помага да се контролира киселини, газове, гадене и диария. Изследванията са показали, че подкрепя възстановяването на клетките на кожата, и поради тази причина, е съставка в много грижа за кожата и шампоани.

Клинични изследвания показват, че формата на салицилова киселина намерени в аспирин (АСК) е полезно за профилактика и лечение на сърдечно-съдови заболявания. Смята се, че инхибира образуването на буци тромбоцити, което на свой ред може подкрепа подобри кръвообращението и предотвратяване на стесняване на артериите. Резултатите са окуражаващи достатъчно, че Американската сърдечна асоциация официално призната от предимствата на аспирин при пациенти със сърдечно-съдови състояния.

ВНИМАНИЕ!
Трябва да се консултирате с квалифициран лекар преди да приемате някаква добавка.
Този продукт е само за възрастни, и не трябва да се приема, ако сте бременна или кърмите.
Не приемайте този продукт, ако сте чувствителни или алергични към всяка форма на салицилова киселина.
Този продукт не е предназначен за лечение, лекува или да повлияят на някакво заболяване или медицинско състояние. Ако имате някакви здравословни проблеми, трябва незабавно да се потърси квалифицирана медицинска помощ.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Назад към съдържанието