Rhodiolin - Mагазин Каливита

Отиване към съдържанието
Rhodiolin
120 капсули

Rhodiolin състав/капсула:
Концентрат от Rhodiola 100.0 мг
5:1 (еквивалент на 500 мг прах)
Цинк 5 мг

Дозировка: 1-3 капсули дневно

Родиолин - облекчение на стреса

Човек е изложен на стрес в почти всяка минута на деня. Предизвикателствата от улично задръстване по пътя към вкъщи или на работното място, напрежение, семейни или финансови проблеми, шум и замърсяване на околната среда – всичко това нарушава вътрешното равновесие на организма, който е принуден да се бори за своето оцеляване. Rhodiolin, който се прилага от векове, е естественото решение за всичко това.

На кого го препоръчваме?

Rhodiola Rosea- Родиола розеа
Това е растение, което вирее на 3 000 метра надморска височина и е наричано още “златен корен” или “полярен корен”.  Хората от Южна и Централна Азия го използват от хилядолетия. Неговите предпазващи здравето свойства са споменати и в Тибетските писмени документи.
Rhodiola rosea е специален адаптоген, със значително по-високи адаптогенни свойства от повечето вещества, с подобно действие. Според данни от народната медицина, неговите активни съставки имат общи лечебни свойства. Подпомагат резистентността на организма, облекчават симптомите, причинени от стреса и напрегнатия начин на живот и нормализират работата на нервната система. Друга активна съставка на формулата е цинкът, който е с изразено имунозащитно въздействие. Цинкът е необходим за нормалното клетъчно делене и оптималното функциониране на репродуктивните органи.
Продуктът Rhodiolin оказва благотворно действие в общо укрепване на здравето, поддържа психиката будна и дава жизненост на организма. Продуктът се препоръчва особено на тези, които са изложени на повишен стрес или ежедневно физическо и/или психическо пренапрежение.

Описание:
Човек е изложен на непрекъснат стрес през целия ден. Опитвайки се да отговори на очакванията у дома и на работното място, конфликти, финансови проблеми, шум и замърсяване на околната среда е стресиращо и всичко това може да бъде особено вредни за тялото ни в дългосрочен план. Rhodiola е бил приложен в продължение на векове и е естественото решение за всичко това.
  
Rhodiolin (Rhodiola Rosea) е член на семейството Crassulaceae на растенията, и расте в студените райони на северното полукълбо. То се намира в арктическите райони на Сибир, а в по-умерен климат, той е ограничен на планинските райони. Rhodiolin е богата на няколко полезни хранителни вещества, включително флавоноиди, танини, етерични масла, и антиоксиданти. Повечето от здравния интерес в rhodiolin, обаче, се дължи на неговото съдържание на няколко типа фитохимикали наречени phenylpropanoids. Phenylpropanoids в rhodiolin като rhodioniside, розавин и rosiridin изглежда да е отговорен за адаптогенни свойства Rhodiolin си. Адаптоген е вещество, което помага на организма да се справи с, и устои неблагоприятни условия, такива като умствено или физическо натоварване, и оказва влияние нормализиране на метаболизма.

Няколко различни моноамин нервните импулси хормони (например серотонин, допамин) играят важна роля в регулирането на настроението, сън, внимание, познание, двигателната активност и сексуалността. Тези невротрансмитери са разбити от ензима моноамин оксидаза (МАО). Някои изследвания показват, че в phenylpropanoids rhodiolin могат да играят роля при инхибиране на действието на МАО, и по този начин може да помогне да се оптимизира степента на повишаване на настроението невротрансмитери. Някои изследвания показват, че rhodiolin може да поддържа нивото на бета-ендорфини в тялото. Бета ендорфини са естествени аналгетици (обезболяващи), произвеждани в нашето тяло.

Допълване с rhodiolin може да предостави хранителна помощ за освобождаване от стрес, активна умствена дейност и жизненост и общо чувство за благополучие.

ВНИМАНИЕ!
Консултирайте се с квалифициран лекар преди да приемате някаква добавка.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Ключови думи: Rhodiolin, CaliVita, Rhodiola, броеница планински, арктически корен, златен корен, стрес, адаптация, депресия, памет, антиоксидант, афродизиак

Назад към съдържанието