Rhodiolin - Каливита

Към съдържанието

Rhodiolin

Rhodiolin
Лечебни билки и растения
Родиола розеа

120 капсули
Количество на склад: 139
73.50 Lev
Родиола розеаРодиола розеа е един от така наречените адаптогени, т.е. растения, които укрепват съпротивлението на организма към физически и психически стрес, както и неговите ефекти.
Само за членове 25% отстъпка >>
стрелка
Calivita Rhodiolin

Родиола розеа за стрес и депресия

Родиолин - облекчение на стреса


Родиола розеа

Основният компонент на продукта Rhodiolin е Rhodiola rosea, растение притежаващо почти невероятни качества за запазване на здравето, с изразено адаптогенно и изключително високо антиоксидантно действие. Допълнен с цинк, продуктът спомага за възстановяване на хомеостазата, водещо до равновесие на имунната и хормоналната системи. Подпомага сърдечната функция, регулира и нормализира сърдечния ритъм, оросяването на мозъка и мускулите, поддържа оптимално кръвно налягане. Активните съставки розавин и салидрозид повишават серотонина в мозъка, който елиминира депресивната симптоматика. Подобрява умствената активност, способността за съсредоточаване и паметта. Нормализира дейността на надбъбречните жлези. Контролира нивото на холестерола, глюкозата и калия в кръвта. Повишава резултатите и издръжливостта при спортисти, защото спомага за по-ефективното използване на метаболитните запаси. Подобрява настроението и самочувствието.На кого го препоръчваме?
  • На подложените на повишен ежедневен стрес, физическо и умствено напрежение.
  • На всички, за поддържане нивото на енергия и концентрация, за повишаване съпротивителните сили на организма.
  • Като спомагащо средство при лечение на леки форми на безсъние (за по-лесно заспиване и събуждане).

Знаете ли че?
Природата ни е дарила няколко билки, с помощта на които можем да успокоим и освежим нашата нервна система. Rhodiola rosea е едно от най-популярните aдаптогенни растения с антистресово действие. Билката има вековна история в традиционната медицина. Тибетските лекари са я прилагали като общоукрепващо средство и източник на виталност, както и за лечение на височинна болест. Монголските лекари са я предписвали срещу туберкулоза, а в Китай е използвана за пречистване на кръвта и стимулиране на кръвообращението. Съществуват няколко писмени документа на народи от Азия, в които се споменава тази билка. От нея са приготвяли чай и са смятали, че който го пие всеки ден ще живее 100 години. През миналия век адаптогенният ефект е научно доказан. Активните съставки на това растение повлияват благоприятно централната нервна система, а оттам и способността за концентрация, умствена и физическата работоспособност. Подобряват учебните и спортните постижения, помагат да преодолеем умствената преумора и подобряват общото състояние. Подкрепят съпротивителните сили на организма срещу заболявания, облекчават стреса и симптомите, предизвикани от напрегнатия начин на живот.

Човек е изложен на стрес в почти всяка минута на деня. Предизвикателствата от улично задръстване по пътя към вкъщи или на работното място, напрежение, семейни или финансови проблеми, шум и замърсяване на околната среда – всичко това нарушава вътрешното равновесие на организма, който е принуден да се бори за своето оцеляване. Rhodiolin, който се прилага от векове, е естественото решение за всичко това.

Адаптогенните растения се използват от нашия организъм само в количеството, което му е необходимо? Нито повече, нито по-малко! Благодарение на това  свое удивително качество, към тях не се привиква, за разлика от медикаментите. За тях не са известни странични ефекти. Те си сътрудничат с организма по мек, щадящ начин, а ефектът им на въздействие остава силен, без опасност от пристрастяване, дори след продължителен прием.

Rhodiola Rosea - Родиола розеа


Това е растение, което вирее на 3 000 метра надморска височина и е наричано още “златен корен” или “полярен корен”.  Хората от Южна и Централна Азия го използват от хилядолетия. Неговите предпазващи здравето свойства са споменати и в Тибетските писмени документи.

Rhodiola rosea е специален адаптоген, със значително по-високи адаптогенни свойства от повечето вещества, с подобно действие. Според данни от народната медицина, неговите активни съставки имат общи лечебни свойства. Подпомагат резистентността на организма, облекчават симптомите, причинени от стреса и напрегнатия начин на живот и нормализират работата на нервната система. Друга активна съставка на формулата е цинкът, който е с изразено имунозащитно въздействие. Цинкът е необходим за нормалното клетъчно делене и оптималното функциониране на репродуктивните органи.

Продуктът Rhodiolin оказва благотворно действие в общо укрепване на здравето, поддържа психиката будна и дава жизненост на организма. Продуктът се препоръчва особено на тези, които са изложени на повишен стрес или ежедневно физическо и/или психическо пренапрежение.
120 капсули

Дозировка
1 - 3 капсули дневно

Съдържание
Концентрат Родиола Розеа 5:1 100 mg
Цинк бисглицинат 5 mg

Запомнете!
  • Не предизвиква зависимост!
  • Не са известни странични ефекти!
  • По един щадящ начин подпомага организма да поддържа и възстановява равновесието си!
  • Остава ефикасен и при продължителен прием (няма привикване)!
Човек е изложен на непрекъснат стрес през целия ден. Опитвайки се да отговори на очакванията у дома и на работното място, конфликти, финансови проблеми, шум и замърсяване на околната среда е стресиращо и всичко това може да бъде особено вредни за тялото ни в дългосрочен план. Rhodiola е бил приложен в продължение на векове и е естественото решение за всичко това.
 
Rhodiolin (Rhodiola Rosea) е член на семейството Crassulaceae на растенията, и расте в студените райони на северното полукълбо. То се намира в арктическите райони на Сибир, а в по-умерен климат, той е ограничен на планинските райони. Rhodiolin е богата на няколко полезни хранителни вещества, включително флавоноиди, танини, етерични масла, и антиоксиданти. Повечето от здравния интерес в rhodiolin, обаче, се дължи на неговото съдържание на няколко типа фитохимикали наречени phenylpropanoids. Phenylpropanoids в rhodiolin като rhodioniside, розавин и rosiridin изглежда да е отговорен за адаптогенни свойства Rhodiolin си. Адаптоген е вещество, което помага на организма да се справи с, и устои неблагоприятни условия, такива като умствено или физическо натоварване, и оказва влияние нормализиране на метаболизма.

Няколко различни моноамин нервните импулси хормони (например серотонин, допамин) играят важна роля в регулирането на настроението, сън, внимание, познание, двигателната активност и сексуалността. Тези невротрансмитери са разбити от ензима моноамин оксидаза (МАО). Някои изследвания показват, че в phenylpropanoids rhodiolin могат да играят роля при инхибиране на действието на МАО, и по този начин може да помогне да се оптимизира степента на повишаване на настроението невротрансмитери. Някои изследвания показват, че rhodiolin може да поддържа нивото на бета-ендорфини в тялото. Бета ендорфини са естествени аналгетици (обезболяващи), произвеждани в нашето тяло.

Допълване с rhodiolin може да предостави хранителна помощ за освобождаване от стрес, активна умствена дейност и жизненост и общо чувство за благополучие.

ВНИМАНИЕ!
Консултирайте се с квалифициран лекар преди да приемате някаква добавка.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Ключови думи: Rhodiolin, CaliVita, Rhodiola, броеница планински, арктически корен, златен корен, стрес, адаптация, депресия, памет, антиоксидант, афродизиак
стрелка

Rhodiolin - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
5.0 / 5
1 review
1
0
0
0
0
Iskra
29 мар 2022
Prekrasen produkt za zdrave.
стрелка
Гарантирано най-ниски цени
Rhodiolin
Назад към съдържанието