Lutein Plus - Каливита

Към съдържанието

Lutein Plus

Lutein Plus
Антиоксиданти Каливита
Лутеин + витамин С

60 капсули
Количество на склад: 52
75.50 Lev
тест за очиLutein Plus е цялостна антиоксидантна формула, която поддържа правилното функциониране на окото. Продуктът се препоръчва за хора, които са уморени от очите им, работещи за компютъра, прекарвайки много часа в четене или гледане, шофиране на превозни средства след затъмнение, престой в опушени стаи, изложени на силна слънчева светлина.
Само за членове 25% отстъпка >>
стрелка
Calivita Lutein Plus

лутеин и зеаксантин

Лутеин + витамин С

Lutein PLUS е комплексен антиоксидантен продукт, създаден за защита здравето на очите. Макулната дегенерация е едно от болестните състояния, за появата на което най-съществените причини са стареенето и фамилната обремененост, както и вредното въздействие на околната среда, което в комбинация със свободните радикали води до увреждане на очите.
 
Лутеинът е антиоксидант, който спомага за ефективната защита на очите от вредните UV лъчи и предотвратява окислителните процеси, протичащи в тялото, защитавайки клетките и тъканите от вредното действие на свободните радикали.
 
Другите важни компоненти, необходими за очната макула (тази част от окото, която е отговорна за остротата на зрението) са заексантин и витамин А. Тези съставки, в комбинация с витамин С и екстракт от черна боровинка, могат да забавят стареенето на очите и да намалят риска от развитие на възрастова дегенерация на макулата (ВДМ).


На кого го препоръчваме?
  • На хора, които работят с компютри, гледат твърде много телевизия или стоят дълго време на лошо изкуствено осветление
  • На всеки над 40-годишна възраст
  • На хора с очни заболявания, свързани с възрастта, например ВДМ
  • На хора, които имат фамилно предразположение към заболявания на очите
  • На здрави хора, като антиоксидант и на тези, за които силното зрение е особено важно

Знаете ли че?

Една таблетка Lutein Plus ви осигурява толкова лутеин, колкото две големи порции спанак или две дузини яйчени жълтъци!


ВДМ е третата по честота причина за загуба на зрението? По данни на СЗО, през 2009 г. почти 400 млн. души са страдали от някакво зрително нарушение. Доказано е, че 6 мг лутеин дневно, значително намаляват възможността от увреждане на макулата.
60 капсули

Дозировка
1 капсула дневно

Съдържание
Витамин C 50 mg
Екстракт от плодове на боровинки 25 mg
Лутеин 6 mg
Зеаксантин 0.5 mg
Витамин A 0.2 mg


Лутеин Плюс - антиоксидантна защита за очите


За нашето добро зрение отговаря макулата. Макулата (жълтото петно) представлява централната част от очната ретина, с приблизителна големина 6 mm. В макулата е съсредоточена най-голямата концентрация от фоторецепторите. Когато върху един от тези рецептори попадне светлина, нервните влакна изпращат съобщение за това непосредствено в мозъка. Тук се събира информацията от всички фоторецептори. В резултат на този сложен процес ние получаваме идеално очертано, ясно изображение на околния свят. Макулата е зоната, която използваме предимно при четене или при работа, при която ползваме очите си отблизо.
Макулната дегенерация е едно от болестните състояния за появата, на което, най-съществените причини са стареенето и фамилната обремененост. Освен това вредните въздействия на околната среда, като изкуствено осветление, слънчевите UV лъчи, телевизионните и компютърни екрани, нездравословното хранене, тютюнопушенето и т.н., също са рискови фактори, които в комбинация със свободните радикали, резултат от метаболитните процеси в клетката, водят до увреждане на очите. Макулната дегенерация засяга най-напред пигментния слой на ретината, след това дегенеративните промени обхващат цялата ретина и подлежащите съдове. Установено е, че в развитите страни, около 50% от увреденото зрение се причинява от склероза на очното дъно. Най-често първият симптом е изкривеното възприемане на предметите – правите линии изглеждат вълнисти, влошава се възможността за четене, възникват проблеми за правилната преценка за разстояние или точния размер на даден обект, губи се също способността за различаване нюансите на цветовете. Зрението се влошава в различна степен, а в някои случаи четенето и шофирането стават невъзможни. За щастие в повечето случаи не се стига до пълна слепота, защото периферното зрение е запазено.
Понастоящем проблемът “очно здраве” е много актуален и фокусира интереса на учените към изясняване ролята на рисковите фактори и изграждането на ефективна профилактика. Ние обикновено препоръчваме формули, които съдържат най-важните субстанции за окото, например витамини (витамин А и С). Въпреки че не можем да очакваме възстановяване на зрението, редовният им прием забавя по-нататъшното му влошаване.
Лутеинът е важен компонент, който се намира в макулата във висока концентрация. След внасянето и абсорбцията му в организма, той се натрупва на две места: в макулата и в лещата на окото. Играейки ролята на вътрешни слънчеви очила, лутеинът спомага за ефективната защита на очите от вредните UV лъчи, а поради антиоксидантните си свойства, предотвратява окислителните процеси, протичащи в тялото, защитавайки клетките и тъканите от вредното действие на свободните радикали. Доказано е че 6 mg лутеин дневно, значително намаляват възможността от увреждане на макулата. Другите важни компоненти, необходими за очната макула са заексантин и витамин А. Ролята на витамин А се изпълнява от неговите метаболити – ретиналдехид, който изгражда зрителния пигмент родопсин, и постоянното образуване, на който е необходимо, за поддържане на нормалния зрителен процес и липидно разтворимия хормон ретиноева киселина, която участва в процеса на генната транскрипция. Дефицитът на родопсин причинява т. нар. “нощна слепота”, нарушаваща зрението при здрач или лошо осветление.
Профилактиката на макулната дегенерация е жизненоважна. Установено е, че заболяването до голяма степен се дължи на храненето. Значението на храненето за очното здраве не е ново откритие. Още от древността е известно, че заболяването “нощна слепота”, е свързано с хранителен дефицит. Днес интересът на медицинската наука за храненето е насочен към търсене на пътища за превенция на загубата на зрителна способност, чрез използване силата на храната и подходящи хранителни добавки.
Lutein Plus, съдържа отлични активни съставки, посредством които формулата значително подобрява зрението. Една капсула дневно, заедно със здравословния начин на живот, спомага за запазване здравето на нашите очи.

Lutein Plus се препоръчва на всички, които:
• Работят с компютри или гледат твърде много телевизия.
• Престояват дълго време в среда на електросмог.
• Прилагат нездравословен хранителен режим.
• Имат фамилна предопределеност към заболявания на очите.
• За здрави хора, като антиоксидант.
• Както и за всички, за които силното зрение е особено важно.

Знаете ли?
Една таблетка Lutein Plus ви осигурява толкова лутеин, колкото две големи порции спанак или две дузини яйчени жълтъци!
Здрави очи, силно зрение

Освен разработването на нови формули, основната амбиция на CaliVita® е, да удовлетворява желанието на своите клиенти, като непрекъснато модернизира вече съществуващите продукти. Офталмологът,  д-р Илдико Кис ви представя една от последните разработки на CaliVita®, формулата Lutein Plus, чиито активни съставки изцяло са предназначени да подпомагат здравословното функциониране на очите.
Преди да споменем най-често срещаните проблеми, свързани с болестните състояния на очите и съответните професионални съвети, нека да започнем с кратко резюме върху тяхната структура и функциониране. Макулата (жълтото петно) представлява централната част от очната ретина, с приблизителна големина 6 mm, която отговаря за остротата на нашето зрение. В макулата е съсредоточена най-голямата концентрация от фоторецепторите. Когато върху един от тези рецептори попадне светлина, нервните влакна изпращат съобщение за това непосредствено в мозъка. Тук се събира информацията от всички фоторецептори. В резултат на този сложен процес ние получаваме идеално очертано, ясно изображение на околния свят. Макулата е зоната, която използваме предимно при четене или при работа, при която ползваме очите си отблизо.
Макулната дегенерация е едно от болестните състояния за появата, на което, най-съществените причини са стареенето и фамилната обремененост. Освен това вредните въздействия на околната среда, като изкуствено осветление, UV лъчи на слънцето, телевизионните и компютърни екрани, нездравословното хранене, тютюнопушенето и т.н., също са рискови фактори, които в комбинация със свободните радикали, резултат от метаболитните процеси в клетката, води до увреждане на очите. Макулната дегенерация засяга най-напред пигментния слой на ретината, след това дегенеративните промени обхващат цялата ретина и подлежащите съдове. Установено е, че в развитите страни, около 50% от увреденото зрение се причинява от склероза на очното дъно. Най-често първият симптом е изкривеното възприемане на предметите – правите линии изглеждат вълнисти, влошава се възможността за четене, възникват проблеми за правилната преценка за разстояние или точния размер на даден обект, губи се също способността за различаване нюансите на цветовете. Зрението се влошава в различна степен, а в някои случаи четенето и шофирането стават невъзможни. За щастие в повечето случаи не се стига до пълна слепота, защото периферното зрение е запазено.

Понастоящем проблемът “очно здраве” е много актуален и фокусира интереса на учените към изясняване ролята на рисковите фактори и изграждането на ефективна профилактика. Ние обикновено препоръчваме формули, които съдържат най-важните субстанции за окото, например витамини (витамин А и С). Въпреки че не можем да очакваме възстановяване на зрението, редовният им прием забавя по-нататъшното му влошаване.

Едни от най-важните вещества за запазване здравето на нашите очи са антиоксидантите. Такива са каротиноидите, т.нар. “пазители на окото” заексантин и лутеин. Заексантинът е необходим за очната макула, а лутеинът след внасянето и абсорбцията му в организма, той се натрупва на две места: в макулата и в лещата на окото. Лутеинът се намира във висока концентрация в макулата и спомага за ефективната защита на очите срещу силна светлина. Доказано е че 6 mg лутеин дневно, значително намаляват възможността от увреждане на макулата. Друг важен антиоксидант е витамин А, чиято роля се изпълнява от неговите метаболити – ретиналдехид, който изгражда зрителния пигмент родопсин, и постоянното образуване, на който е необходимо, за поддържане на нормалния зрителен процес и липидно разтворимия хормон ретиноева киселина, която участва в процеса на генната транскрипция. Дефицитът на родопсин причинява т. нар. „нощна слепота“, нарушаваща зрението при здрач или лошо осветление.

В природата съществуват и активни растителни съставки, които също са отлични „пазители на очите“. Според сведения, през Втората световна война, британските пилоти ядели по цяла шепа боровинки преди нощните си полети, защото установили, че благодарение на веществата, които се съдържат в тях, това им помага за бързото възстановяване на зрението. Боровинките съдържат плодови киселини, дъбилни вещества, витамини, флавоноиди (главно антоцианозиди), много желязо, както и витаминте А, D и C.

Профилактиката на макулната дегенерация е жизненоважна. Установено е, че заболяването до голяма степен се дължи на храненето. Значението на храненето за очното здраве не е ново откритие. Още от древността е известно, че заболяването „нощна слепота“, е свързано с хранителен дефицит. Днес интересът на медицинската наука и храненето е насочен към търсене на пътища за превенция на загубата на зрителна способност чрез използване силата на храната, и подходящи хранителни добавки.

Lutein Plus, последната разработка на CaliVita, съдържа отлични активни съставки, посредством които формулата значително подобрява зрението. Една капсула дневно, заедно със здравословния начин на живот, спомага за запазване здравето на нашите очи.

Като офталмолог, аз препоръчвам този продукт на всички, които:

Работят с компютри или гледат твърде много телевизия.
Престояват дълго време в среда на електросмог.
Прилагат нездравословен хранителен режим.
Имат фамилна предопределеност към заболявания на очите.
За здрави хора, като антиоксидант.
Както и за всички, за които силното зрение е особено важно.

Д-р Илдико Кис
стрелка

Lutein Plus - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
стрелка
Гарантирано най-ниски цени
Lutein Plus
Назад към съдържанието