Bee Power - Mагазин Каливита

Отиване към съдържанието
Bee Power
50 капсули

Съдържание

50мг Концентрат от пчелно млечице
Ако вярвате в природни решения, пчелно млечице екстракт е за вас. Пчелите се хранят на кралицата-пчела с тази хранителна концентрат. Това вещество й позволява да живеят толкова дълго, като 3-4 години, а продължителността на живота на работниците е само на 4-6 седмици. Потреблението на пчелно млечице концентрат е от полза за хората, както добре.

Пчелите използват прашец и специална секреция от жлези в главата си, за да се получи богата на хранителни вещества вещество, наречено пчелно млечице. Пчелното млечице се подава към всички ларви в кошера, за да се осигури хранителна подкрепа за бърз растеж, но той се използва и за задействане на морфологията, който се превръща редовен ларва в пчела майка. Ако ларва получава пчелно млечице изключително от момента на излюпване, и в големи количества, тя се превръща в пчела майка. За разлика от пчелите работнички, които живеят, средно, за четири до шест седмици, а пчела майка, могат да живеят в продължение на три до пет години, а в това време произвеждат стотици хиляди яйца. Свидетелство за изключителен хранене пчелата майка получава, е фактът, че в рамките на един ден, тя не може да положи повече от собствения си телесно тегло при яйцата.

Пчелното млечице съдържа много вещества, които са полезни за здравето на човека. Тя е богата на качествени протеини, съдържащи всички 18 аминокиселини. Той също така съдържа прости въглехидрати, В-комплекс витамини, минерали и ензими, и допринася за поддържане на здрава имунна система с антибиотични компоненти. Също така е източник на ацетилхолин, ключова съединение в правилното функциониране на централната нервна система.
Плътността на хранителни вещества в пчелното млечице помощ подкрепа на оптимално здраве и жизненост, и е подходящ за тези, които желаят да следват естествения хранителен режим.

Показания:
пчелно млечице:
- Помага при астма,
- Заболявания на черния дроб
- Костни фрактури
- Заболявания на ставите,
- Нарушения на кожата,
- Ясно укрепва имунната система.

Дозировка
По 1 касула дневно или по предписание.

ВНИМАНИЕ!
Трябва да се консултирате с квалифициран лекар, преди да вземете някакво добавка.
Допълване с пчелно млечице или пчелен прашец, не се препоръчва за хора с сенна хрема или други алергии. Ако получите алергична реакция се развива по време на приема всеки продукт, спрете да използвате веднага и отидете на лекар.
Съхранявайте на хладно и сухо място.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.
5 неща които не знаете за пчелното млечице

Пчелното млечице е млечно-бял, желеподобен секрет, който се синтезира във фарингеалните жлези на пчелите-работнички. С този секрет те хранят своите малки и преди всичко пчелата майка. Благодарение на това вещество пчелата майка е в състояние да снесе 1000-1500 яйца дневно и за разлика от „работничките“, които живеят само няколко седмици, тя живее около 3 до 5 години. От химическа гледна точка, пчелното млечице е емулсия на водна основа, която е съставена от протеини, въглехидрати, липиди и няколко други съставки. Изследванията на неговите ефекти продължават и днес. Тук е мястото да насочим вниманието си върху някои по-малко известни резултати от проведените изследвания.

1. Японски учени са наблюдавали, че пречистеното пчелно млечице е подобно на веществата, които в организма стимулират производството на фактора отговорен за синтезата на колаген. Изследванията на учените доказват, че пчелното млечице стимулира производството на колаген в кожата.

Идентифициране на фактори стимулиращи производство на колаген, получен от екстракт от пчелно млечице и възможни меха- низми на действие). Identification of a collagen production-promoting factor from an extract of royal jelly and its possible mechani. Koya-Miyata et al, Fujisaki Institute, Japan, BioSci BioTechnol BioChem. 2004 Apr; 68(4):767-73.
2. Противовъзпалително действие на пчелно то млечице, доказано в клетъчно проуч ване. Противовъзпалителното действие на пчелното млечице е открито от японски изследователи.
Пчелното млечице потиска про изводството на проинфламаторни цитокини от активирани макрофаги.

Royal Jelly inhibits the production of proinflammatory cytokines by activated macrophages. Kohno et al, Fujisaki Institute, Japan. BioSci BioTechnol BioChem. 2004 Jan; 68(1):138-45.
3. Противовъзпалително действие на пчелно-то млечице, доказано в клетъчно проучване. Противовъзпалителното действие на пчелното млечице е открито от японски изсле- дователи.

Пчелното млечице потиска производството на проинфламаторни цитокини от активирани макрофаги. Royal Jelly inhibits the production of proinflammatory cytokines by activated macrophages. Kohno et al, Fujisaki Institute, Japan. BioSci BioTechnol BioChem. 2004 Jan; 68(1):138-45.
4. Пчелното млечице повишава тонуса. В опи саното по-долу проучване, изследователите поставят лабораторни мишки да плуват в басейн с регулируем поток. Те установяват, че мишки, хранени с протеини, извлечени от пчел ното млечице, натрупват много по-малко лактат в серума, което навежда на мисълта, че пчелното млечице намалява физическото изтощение.

Повишаващ тонуса ефект на прясното пчелно млечице при мишки. Antifatique effect of fresh royal jelly in mice. Kamakura et al, Pola Co., Japan. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 2001 Dec; 47(6):394-401.
5. Пчелното млечице има антибактериален ефект. През 2004 г. в Бразилия, Р. Фонтана и сътрудници идентифицират четири пептида в пчелното млечице, които имат антимикробно действие.

Семейство на антимикробни пептиди от пчелно млечице на пчели. Jelleines; a family of antimicrobial peptides from the royal jelly of honeybees. Peptides. 2004 Jun; 25(6):919-28.
Назад към съдържанието