Iron Plus - Каливита

Към съдържанието

Iron Plus

Iron Plus
Минерали и микроелементи Каливита
Органично желязо + витамин c

100 таблетки
Количество на склад: 84
25.90 Lev
желязо
Идеално абсорбираща се желязо

Таблетки, съдържащи желязо под формата на хелати, биофлавоноиди и витамин С.
Само за членове 25% отстъпка >>
стрелка
CaliVita Iron Plus

органично желязо + витамин C

Органично желязо + витамин C

Желязото е жизненонеобходимо за формирането на кръвта. Като компонент на хемоглобина, количеството кислород, което достига до мозъка, сърцето, черния дроб, мускулите и другите тъкани, зависи индиректно от него.

В нашия организъм могат да се синтезират някои витамини, но не и минерали, включително и желязо. Затова, то трябва да се приема с храната. Само 2–10% от приеманото желязо се усвоява и наистина навлиза в циркулацията на кръвта, поради което всички се нуждаем от добавка на желязо.

Желязото подпомага растежа, повишава устойчивостта срещу заболявания, намалява умората, лекува желязодефицитната анемия и възвръща естествения цвят на кожата.

Жените, които месечно губят два пъти повече желязо от мъжете, и бременните имат двойно по-големи нужди от желязо.

Iron Plus е комплексен продукт с отлично качество, съдържащ органично желязо и витамин С, който подобрява абсорбцията и усвояването му до четири пъти, както и цитрусов биофлавоноиден комплекс.На кого го препоръчваме?
  • На жени във фертилна възраст, с оглед загубите на желязо по време на месечния цикъл, както и по време на бременност
  • За пациенти с желязодефицитна анемия
  • За деца, поради бързия им растеж
  • На спортисти, поради повишените им потребности от витамини и минерали
  • На спазващите стриктна вегетарианска диета

Знаете ли че?

Една таблетка Iron Plus съдържа толкова желязо, колко се съдържа в 110 гр. телешки дроб или 1 килограм пилешки гърди!


Съгласно доклад на СЗО, 48.8% от населението на страните, в които е проведено проучването, страдат от анемия.* В по-голямата част от случаите, причината е недостиг на желязо, въпреки че може да се диагностицира с елементарен кръвен тест и е лесен за суплементиране.

ИЗТОЧНИЦИ
http://whqlibdoc.who.int/publications/2008/9789241596657_eng.pdf
100 таблетки

Дозировка
1 таблетка дневно

Съдържание
Витамин C 30 mg
Желязо 10 mg
Цитрусов биофлавоноид на прах 10 mg

Бременни жени и кърмачки трябва да се консултират с лекар преди да приемат продукта!
Продължителният прием на високи дози желязо може да усили процесите на пероксидация, което повишава потребностите на организма от антиоксиданти!
Ако ползвате комплексни мултивитаминни продукти, суплементацията на желязо се препоръчва само в случай на железен дефицит.


ВНИМАНИЕ!

Абсорбцията на желязо при здравите хора се контролира от храносмилателните органи. Постоянно внасяне на големи количества желязо може да доведе до заболяване /хемохроматоза/. Повишеното съдържание на желязо в тъканите и органите увеличава създаването на свободни радикали и затова трябва да се внасят адекватни количества антиоксиданти.

Бременните и кърмачките трябва да се консултират с лекар преди да започнат приема на добавки с желязо.

Продуктите с органично желязо (хелатни), могат да се вземат заедно с витамин Е. Хром е нужен за метаболизма на мазнини, белтъчини и въглехидрати.

Абсорбцията на желязото е намалена в случаи на ревматични заболявания, гъбични инфекции, хроничен херпес. В тези случаи дневния прием трябва да се увеличи. Според публикацията на „Orthomolecular Medicine” от 1988 година, бактериите също използват желязото за своето развитие. Затова в случаи на инфекции не се препоръчва приемане на желязо. При инфекции организмът натрупва желязо във възпалените огнища без да го използва. Добавките на желязо могат да се вземат само след като премине инфекцията.

Желязо с витамин C


Таблетките желязо са свързани в една формула с витамин С и биофлавоноиди за максимална абсорбция. В тази формула, желязото се асимилира ефективно повече от 3 до 10 пъти от подобните, които са в нехелатни формули.

На кого го препоръчваме?
Желязото е жизненоважен минерал, без който човешкия организъм не може, което означава, че трябва ежедневно да се осигурява оптимално количество. То е необходимо за формирането на хемоглобина, миоглобина (червеното оцветяване на мускулите) и функционирането на някои ензими. В нашия организъм могат да се синтезират някои витамини, но не и минерали, включително и желязо. Затова то трябва да се приема с храната. Само 2–10% от приеманото желязо се усвоява и наистина навлиза в циркулацията на кръвта, поради което всички се нуждаем от добавка на желязо.

Днес можем да разберем значимостта на желязото, тъй като количеството кислород, което достига до мозъка, сърцето, черния дроб, мускулите и другите тъкани, зависи индиректно от желязото. То подпомага растежа, повишава устойчивостта срещу заболявания, намалява умората, лекува анемия, дължаща се на неговия дефицит и възвръща естествения цвят на кожата. Жените месечно губят два пъти повече желязо от мъжете. Бременните имат двойно по-големи нужди от желязо. Заедно с калция това са елементи, които най-често не достигат в храненето на жените. Дневните нужди за жените са около 15 мg, докато бременните и кърмачките имат нужда от 50 мg дневно. Доброто, балансирано хранене съдържа само 6 мg желязо в 1000 калории, затова бременните не могат да консумират достатъчно храна, с която да задоволят специфичните си потребности. Между 10 и 50 % от бебетата, децата, тийнейджърите, бременните, възрастните жени и спортистите имат железен дефицит.

Симптомите му при децата се изразяват в намалена способност за учене, намален капацитет на внимание, концентрация, координация и интелигентност. Дефицитът на желязо може да доведе до чупливост на ноктите и косата, умора и световъртеж. Хората, които консумират много чай и кафе, имат по-големи потребности от желязо. Фосфопротеините от яйцата и фитаните от бялото брашно също намаляват усвояемостта на желязото. Желязото се усвоява най-добре когато е в хелатна форма. Добавките, които се приемат под формата на аминокиселинни хелати се абсорбират 3–10 пъти по-ефикасно от тези в нехелатен, неорганичен вид. Модерните железни продукти освен хелатно желязо, съдържат витамин С и флавоноиди, които спомагат абсорбцията на хелатното желязо и засилват неговото действие

Важно е да се знае, че липсата на необходимото количество желязо в организма влияе отрицателно на развитието на интелектуалните способности на учащите и това увреждане от детската възраст не може да се коригира по-късно, при по-голяма възраст.

Iron Plus е продукт от естествен произход и всяка таблетка от него съдържа, овен 10 mg желязо в добре усвояемата органична (хелатна) форма, витамин С и цитрусови биофлавоноиди, които подпомагат пълното усвояване на желязото в организма.

Желязното здраве.

Знаете ли?
Една таблетка Iron Plus съдържа толкова желязо, колко се съдържа в 110 гр. телешки дроб или 1 килограм пилешки гърди!

Резюме:
Желязото е минерал, който принадлежи към така наречените "микроелементи", които са вещества, които тялото ни се нуждае, но само в много малки количества. На първо място, желязо е отговорен за пренасянето на кислород в тялото, но тя служи за други цели. Iron Plus осигурява в комплекс, актуална формула.

Желязото е от жизненоважно значение, в много малки количества, за здравословното и правилно функциониране на метаболизма, тъй като той играе важна роля в структурата и функцията на хемоглобина. Хемоглобинът е компонент на кръв отговорен за транспортиране на кислород от белите дробове на всички клетки на тялото. Повечето от желязото в нашата система се свързва с хемоглобина. В допълнение към това важна функция, желязо също играе роля в образуването на феритин, хемосидерин, миоглобин и няколко различни ензими.

Подобно на много други минерали и микроелементи, абсорбцията на желязо е значително увеличен, когато то се свързва с органична киселина във форма, известна като "хелатиран" форма. Iron фумарат е пример за хелатиран желязо. Витамин C и биофлавоноиди може да помогне и подкрепи абсорбцията и усвояването на желязо.

ДЕФИЦИТИ
Липсата на желязо води до следните симптоми: бледост, сънливост, депресия, лесна уморяемост, главоболие, световъртеж, косопад, промени в лигавицата на устната кухина и гърлото, имунни нарушения, проблеми с щитовидната жлеза.
стрелка

Iron Plus - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
стрелка
Гарантирано най-ниски цени
Iron Plus
Назад към съдържанието