Senior Formula - Каливита

Към съдържанието

Senior Formula

Senior Formula
Мултивитамини Каливита
Витаминно-минерален комплекс с гинкобилоба + q10

90 таблетки
Количество на склад: 43
49.50 Lev
възрастните хораЗдраве за възрастни хора

Мултивитамини за хора в напреднала възраст

Мултивитмини, специално за хората над 50 годишна възраст. В чудесна форма за пълно абсорбиране на веществата, минералите и микро елементите.
Само за членове 25% отстъпка >>
стрелка
Calivita Senior Formula

витамини за възрастни хора

Витаминно-минерален комплекс с гинкобилоба + Q10

Повечето хора в златните си години не се чувстват като „възрастни“ в сърцата и умовете си, нали? Не би ли било хубаво да накараш и тялото си да се усеща така? Погрижи се за нуждите на твоя метаболизъм с този мултивитаминен, минерален и биофлавоноиден комплекс.На кого го препоръчваме?
 • На хората над 50 години, за здравословно протичане на физиологичните процеси, за повишаване на съпротивителните сили през зимните месеци и за възстановяване след боледуване.
 • При повишено физическо и умствено натоварване.
 • При небалансиран хранителен режим.
 • На живеещите в градове със замърсен въздух.
 • На активните и пасивните пушачи и на тези, които консумират по-големи количества алкохол.

Знаете ли че?

С напредването на възрастта, потребностите на организма от витамини и минерали се променят. Едни от причините за повишаване на тези потребности са: небалансирано хранене, намалено усвояване на приеманите хранителни вещества, различни хронични заболявания и т.н.

Мултивитаминните продукти за хората от третата възраст съдържат витамини, минерали и билкови екстракти в подходящо съотношение и количества, които облекчават съпътстващите тази възраст проблеми, забавят процесите на стареене и действат благотворно за запазване на здравето и подобряване качество на живот.


при възрастните хора естественото производство на витамини в организма постепенно намалява? Ето защо, за хората от тази възрастова група се препоръчва ежедневен прием на Senior Formula.
90 таблетки

Дозировка
1 таблетка дневно

Съдържание
Витамин C 60 mg
Листа от Гинко Билоба 10 mg
Витамин E 10 mg
Ниацин/Никотинамид 10 mg
Холин 5 mg
Инозитол 5 mg
Биофлавоноиден комплекс 5 mg
Цинк 5 mg
Витамин В 10 4 g
Пантотенова киселина 3 mg
Желязо 3 mg
Бета-каротин 1.77 mg
Витамин B2 1.5 mg
Витамин B6 1.5 mg
Витамин B1 1.2 mg
Хесперидинов комплекс 1 mg
L-Глутатион 1 mg
Екстракт от борова кора 1 mg
Екстракт от семки на грозде 1 mg
Манган 800 µg
Лутеин 500 µg
Мед 300 µg
Фолиева киселина 70 µg
Хром 50 µg
Биотин 50 µg
Молибден 25 µg
Селен 20 µg
Йод 20 µg
Супероксид дисмутаза (СОД) 15 µg
Витамин B12 1 µg

Гинко билоба не се препоръчва при лечение с антикоагуланти, както и при предстояща операция, тъй като удължава времето на съсирване на кръвта. Да се избягва при бременност и кърмене. Пациенти с диабет трябва да се консултират с лекар преди да ползват продукта!

ВНИМАНИЕ!
 • Трябва да се консултирате с квалифициран лекар преди да приемате някаква добавка.
 • Този продукт не се препоръчва за хемофилици, тези, които приемат антикоагуланти, или за тези, с очакване операция или операция, като някои от съставките може да повиши кръвното съсирване.
 • Не приемайте този продукт по време на бременност или кърмене.
 • Диабетиците трябва да се консултират със своя лекар преди да приемете този лекарствен продукт.
 • Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
 • Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
 • Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Изисквания на тялото от витамин промени с нарастването на възрастта, наред с други фактори. Забавя метаболизма и усвояването на хранителните вещества става непълна. Senior Formula е специално създаден за хора на възраст от 50 и повече за по-добро здраве и усещане за благополучие.

Напредването на възрастта се променя на хранителните нужди на нашите тела. Нашата забавя метаболизма в резултат на което метаболитните процеси отнемат повече време, и усвояване на хранителните вещества не може да бъде толкова ефективен, както в нашите младежи. Освен това други фактори, които обикновено идват с процеса на стареене може да се отрази необходимостта на организма от хранителни вещества. Тези фактори могат да включват по-малко физически упражнения и физическа активност, небалансирано хранене, натрупването на нездравословните навици, и повишаване на физическата и умствена преумора. Поради тези причини, търсенето на витамини и минерали на нашия метаболизъм може да нарасне, тъй като с напредването на възрастта.

CaliVita® Senior Formula е мултивитамини и минерален комплекс, специално формулирана, за да осигури оптимална хранителна подкрепа за хората над 50-годишна възраст. Пълният набор от витамини и минерали допринася за здравословния и правилното функциониране на различните физиологични процеси. Освен витамини и минерали, формулата е подобрена с важни антиоксиданти и полезни растителни екстракти, суха като супероксид дисмутаза, лутеин, гинко билоба, екстракт от гроздови семки и екстракт от борова кора. Оксидативен Cell щети, причинени от нестабилни частици, наречени свободни радикали, се смята от много учени да бъде една от основните причини за метаболитен влошаване, който идва с възрастта. Като такива, антиоксиданти могат да помогнат подкрепят нашата дългосрочна здраве.

Супероксид дисмутаза е антиоксидант, ензим, който играе важна роля в защитата на нашите клетки от увреждане, причинено от реактивни кислородни видове, един от най-често срещаните свободните радикали в нашата система. Лутеинът е ефективен антиоксидант, както и спомага за защита на очите от вредните ефекти на UV лъчение. Гинко билоба, или Гинко билоба, съдържа няколко антиоксиданти, и се смята, че да се стимулира микроциркулацията в капилярите, което е важно за зрението, както и доставката на хранителни вещества и извозване на отпадъци от клетките на тялото. Екстракт от гроздови семки е богат на полифеноли, за която е доказано, че е ефективен антиоксидант. Pine екстракт кора е антиоксидант, плюс това може да има инхибиращ ефект върху адхезията протеини в кръвта, което от своя страна може да подобри ciculation.

ДЕФИЦИТИ
Общите симптоми на витаминен дефицит могат да включат: отпадналост, депресии, снижена умствена и физическа работоспособност, по-често боледуване.
стрелка

Senior Formula - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
стрелка
Гарантирано най-ниски цени
Senior Formula
Назад към съдържанието