Curcuma Pro - Каливита

Към съдържанието

Curcuma Pro

Curcuma Pro
Лечебни билки и растения
Куркума

60 таблетки
Количество на склад: 85
59.50 Lev
kуркумаКуркума с повишена бионаличност

Уникалната формула MicroActive® помага да се поддържат гъвкави и функционални стави.
Само за членове 25% отстъпка >>
Curcuma Pro - отново в движение без болка

Calivita Curcuma Pro

kуркума

Куркума

Продуктът Curcuma Pro е създаден на основата на куркума, едно от веществата, които съдържа е куркумин – силен антиоксидант, за който се предполага, че е сред най-мощните противовъзпалителни вещества, доказал своите полезни ефекти в случаите, например, когато възпалението е органичен компонент на хронично заболяване, поради което се прилага при лечение на артритни, храносмилателни и сърдечни заболявания, а също така при депресия и диабет. Полифенолите на куркумата са трудни за абсорбиране или не се абсорбират въобще, поради което трябва да се приемат в големи количества наведнъж, което може да раздразни стомаха. Поради това е от голямо значение формата, под която я приемаме. 
 
Подобреният процес за производство на Curcuma Pro с технология, все още уникална на пазара, увеличава силата на действие на продукта. Посредством процес на микронизация, куркуминът се разтваря на много малки частици, с големина на няколко микрона, което дава възможност за по-пълното му усвояване от човешкото тяло, чрез което се увеличава ефективността на продукта. 
 
Съдържащият се в Curcuma Pro екстракт от пипер БиоПерин® има способността да повишава бионаличността на хранителните вещества, включително и отделянето на куркума в тялото, така че усвояването ù се увеличава с повече от двайсет пъти, оставайки активна за по-дълго време.
 
Противовъзпалителните, антибактериални и антисептични свойства на куркумата действат като естествено обезболяващо средство, ускоряват обмяната на веществата и изгарянето на мазнините, подпомагайки отслабването. Тя пречиства черния дроб и целия организъм. Освен антиоксидантни, куркумата притежава и антиканцерогенни свойства. Повлиява много добре състоянието при левкемия, особено при деца, като благодарение на целебните свойства на куркумина, блокира прогресът на заболяването.
 
Куркуминът е отлично средство за понижаване на високите нива на кръвната захар и профилактика на диабета. Изследвания сочат, че при продължителен прием, куркуминът може да балансира резистентността на инсулина, забавяйки напредването на диабет тип-2, като освен това, подобрява състоянието на капилярите.
 
Куркумата подпомага дейността на щитовидната жлеза. Служи за овладяване на проблеми с дихателната система, а полезните ù съставки може да блокират развитието на множествена склероза и да облекчат тежестта на симптоматиката.


На кого го препоръчваме?
• За облекчаване състоянието при ставни и артритни болки, възпаления и скованост.
• При претоварени стави, на редовно спортуващите и на работещите тежка физическа работа.
• За запазване гъвкавостта на ставите и поддържане на нормалната им функция.
• При висок холестерол и за предпазване на черния дроб.
• За подсилване на имунната система.
• За подпомагане на храносмилането и страдащите от наднормено тегло.
• За облекчаване на състоянието при рак на гърдата, дебелото черво, кожата, простатата, и др.
• Като средство, спомагащо лечението на диабет.

Знаете ли че?

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ?
Куркумата може да бъде ефективно допълнение към лечението на кожни заболявания, включително на псориазис?
60 таблетки

Дозировка
1 капсула дневно

Съдържание
Екстракт от куркума (95% куркуминоиди, 20:1) 200 mg
Екстракт от куркума (4:1) (25% куркуминоиди, 1:4) 200 mg
МикроАктивен® Куркумин 25 mg
БиоПерин® (50:1) 5 mg
Средна верига на триглицериди 1.5 mg

 • Продуктът е хранителна добавка, а не лекарствено средство.
 • При болните от диабет, преди да започнете да приемате куркума, се консултирайте със специалист.
 • При заболяване на жлъчката, включително ако е отстранена, при хепатит и болни бъбреци приемането на
 • куркума не се препоръчва, поради опасност от усложнения.
 • Бременни и кърмачки, както и пациенти пиещи антикоагуланти, не трябва да приемат куркума в големи
 • количества или само под лекарски контрол.
 • На деца до 6 години не трябва да се дава куркума с лечебна цел, а само като подправка.
 • След отваряне, опаковката да се съхранява на сухо и хладно място.
 • Опаковката да е винаги добре затворена.
 • Да не се превишава препоръчваната дневна доза!
 • Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!
Стрийд дълго - куркума, подправка или билка?
Куркума (Curcuma longa)
Куркума - Куркумата (Curcuma Longa) е растение, което расте в тропическите райони на Азия, разпределени по целия свят като светложълт цвят подправка, една от съставките на популярната къри. Не само служи за придаване на вкус и аромат на ястия, но и защитава здравето ни: куркума продължение на хиляди години е била използвана в традиционната китайска медицина и индийска медицина - Аюрведа. В тези страни тя е неразделна част от шкафа за домашна медицина - главно като противовъзпалителни и стимулиращи храносмилателни процеси. Приложение е намерил също като панацея за фуги, за превенция на намаление на съпротивлението, прекомерен апетит, болки в зъбите, болки в гърдите, менструални време на заздравяване на рани и обезцветяване на кожата.

Защита на храносмилателния тракт

Клиничните проучвания са доказали, че куркумата е полезна за предотвратяване на храносмилателни нарушения, като подуване на корема, повръщане и киселини в стомаха. Той стимулира отделянето на муцин, който покрива стените на стомаха със защитен слой. Той също така има благотворен ефект върху чернодробната функция, включително choleretic и cholagogic действие, както и помага за почистване на тялото на токсините.

Антиоксидантна активност на куркума

Куркума има силни антиоксидантни свойства, сравними с тези на витамин С и Е защита на организма срещу свободните радикали, възможно най-дълго помага младежки поддържа правилните процесите на ДНК и поддържа сърдечно-съдовата система включва ограничаване на абсорбцията на "лошия" LDL холестерол и повишаване на концентрацията на "добър" HDL холестерол. Куркума също така перфектно поддържа нервната система, дихателната система, се грижи за правилните когнитивни функции и има благоприятен ефект върху ставите.

Знаеш ли, че ... Куркума на куркума не е равна!

Проучванията показват, че някои екстракти от куркума са сравнително лошо абсорбирани и използвани от тялото. Ето защо, новият продукт с формулата Curcuma Pro MicroActive® CaliVita® офертата е до 10 пъти по-бързо се абсорбира и по-ефективни от стандартните екстракти от куркума. Тъй като не е същото като формата, която използвате!
Curcuma Pro - Отзиви и мнения
Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Гарантирано най-ниски цени
Curcuma Pro
Назад към съдържанието