Mega Zinc - Каливита

Към съдържанието

Mega Zinc

Mega Zinc
Минерали и микроелементи Каливита
Органичен цинк (50mg /таблетка)

100 таблетки
Количество на склад: 35
23.50 Lev
органичен цинк
Таблетки, съдържащи органично съединение на цинка под формата на хелати, добре абсорбирани и ефективно използвани от организма.
Само за членове 25% отстъпка >>
стрелка
Calivita Mega Zinc

органичен цинк

Органичен цинк (50mg /таблетка)

Цинкът е микроелемент, който участва в почти всички метаболитни процеси и се намира във всяка наша клетка. Той допринася за правилното функциониране на имунната система, здравето на косата, кожата и ноктите, за поддържане на нормалните мозъчни функци и нормалното ниво на тестостерона. Благодарение на антиоксидантното си действие, цинкът инхибира вредните оксидативни процеси и допринася за поддържането на добро здраве.На кого го препоръчваме?
 • За тези, които живеят в условия на силно замърсен въздух, както и на пушачите.
 • На хора, които не консумират достатъчно богати на цинк храни (месо и пълнозърнести продукти).
 • За спортисти и хора извършващи тежък физически труд и живеещите под стрес.

Знаете ли че?

Една таблетка Mega Zinc осигурява толкова цинк, колкото 93 яйца!


Едни от най-важните свойства на цинка са:
 • необходим е за синтеза на белтъци и ДНК;
 • регулира циркулацията на витамин А в клетките;
 • подобрява синтеза на инсулин (хормон на панкреаса, необходим за усвояване на захарите);
 • играе важна роля в поддържане стабилността на кръвта и запазване на нейния рН баланс;
 • необходим е за развитието на гениталиите (простатата функционира нормално само, ако е налице достатъчно количество цинк), а също така подпомага лечението при заболявания на простатата и успешно се прилага в случаите на стерилитет;
 • играе важна роля за мозъчната активност, подпомага лечението на някои мозъчни заболявания, както и лечението на шизофрения;
 • ускорява заздравяването на раните;
 • намалява отлагането на холестерол;
 • подобрява растежа;
 • подобрява интелектуалната способност;
 • може да се използва при нарушени вкусови усещания, отстранява белите петна по ноктите.

Според някои изследвания, за нормалния синтез на тестостерон и сперматогенеза, количеството цинк трябва да е в достатъчно количество, т.е. проблемите с потентността при много мъже могат да се обяснят с хроничен недостиг на цинк. При мъже с проблеми с простатата, добавките от цинк и витамин В6, могат да окажат положително въздействие. Добавките от цинк и магнезий имат отличен ефект при по-възрастни хора, страдащи от деменция. Осигуряването на висико ниво на цинк е полезно освен за профилактика и за мъже имащи проблеми с простатата. Жени, страдащи от смущения в менструалния цикъл, е добре да вземат добавки, съдържащи цинк, преди да започнат каквато и да е хормонална терапия. Цинкът оказва изключително благотворно въздействие при този проблем.

Цинкът допринася за защита на хората, срещу вредните влияния на околната среда, особено в големите градове, където оловото и кадмият попадат във въздуха от изгорелите газове на автомобилите и цигарения дим. В случай на дефицит на цинк, вредното влияние на оловото и кадмия може да се неутрализира, чрез внасяне на допълнително количество добавки, които го съдържат.

Спортистите имат по-големи потребности от цинк, защото по време на тренировки се губят значителни количества от него, не само поради изпотяването. Цинкът е необходим и за синтеза на тестостерон, чието действие е свързано с развитието на по-масивна мускулатура у мъжете.

Цинкът се съдържа в големи количества в яйца, месо (печено говеждо, свинско, агнешки котлети), морски деликатеси (риба, раци), пшеничен зародиш, квасни дрожди, тиква, мляко, горчица. В овеса се съдържат големи количества лесно усвояем цинк, поради което той е популярен и като афродизиак (средство, повишаващо сексуалните възможности).

ДЕФИЦИТИ
Симптомите на калциев дефицит включват: леки кожни проблеми, чупливи нокти, коса с нездрав вид, забавено заздравяване на рани. Ако дефицитът на цинк е сериозен, той би могъл да доведе до нисък ръст и атрофия на тестисите. **

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ?
проучвания съобщават за полезни ефекти на цинка при диабет? Освен многобройните си други полезни действия, той участва в метаболизма ва въглехидратите. Цинкът спомага за понижаване на кръвната захар приет на гладно и след хранене, както и на общия холестерол и триглицеридите.

ИЗТОЧНИЦИ
* A nyomelemek nyomában (Tracing trace elements) – Takács S., Medicina Könyvkiadó Rt., 2005 Bp. Új Tápanyagtáblázat (New Nutrient Chart) – Edited by Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2006 Bp.
*Élelmezés és táplálkozásegészségtan (Nutrition and nutritional physiology) – Edited by Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2008 Bp.
** Effects of zinc supplementation on diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis - R Jayawardena, P Ranasinghe, P Galappatthy, R.L.D.K. Malkanthi, GR Constantine, P Katulanda – Diabetology & Metabolic Syndrome 2012, 4:13
100 таблетки

Дозировка
1 таблетка дневно

Съдържание
Цинк 50 mg

При проблеми с бъбреците се консултирайте с лекар, тъй като цинкът се излъчва с урината! Употребата на Mega Zinc с лечебна цел, се препоръчва само за определено време!

ВНИМАНИЕ! При вземане на добавки с цинк е необходим прием на по-големи количества витамин А или бета-каротен, което увеличава действието му. По-добър ефект се получава, ако се взема заедно калций и фосфор. В някои продукти, цинкът е под формата на сулфат или глутамат. За най-добро усвояване от организма, в съвременните продукти цинка е в хелатна форма. Препоръчителната доза е 10–15 mg на ден, а при спортистите дозата може да се увеличи до 50 mg. Повишаване на дозата е необходимо също при алкохолици и диабетици.
Високи дози Органичен цинк

Свързан в хелатна формула за пълнецонно усвояване. Особено се препоръчва на мъжете.

На кого го препоръчваме?
Цинка е жизненоважен минерал с уникално действие, който регулира циркулацията на витамин А в клетките и запазва целостта им. Регулира, контролира и управлява метаболитните процеси, както и функционирането на ензимните системи. Открива се в състава на множество жизненоважни ензими, които извършват хиляди процеси, започвайки от растежа на клетките до синтеза на тестостерона (мъжки полов хормон). Цинк може да се складира в организма в относително малко количество, затова е необходимо постоянно допълнително да се добавя. В случай на дефицит, развитието на мускулите се забавя, а имунната система отслабва, като се получава намалена устойчивост срещу заболявания.

Резултати от изследвания са показали, че обичайната храна на американците осигурява около 8.6 mg цинк, а препоръчваната дневна доза от Американския институт за храните и лекарствата (FDA) е 15 mg, особено за възрастните мъже. Това показва, че цинковият дефицит е относително чест.

*** В някои литературни източници се дефинира токсична граница на цинков внос – 150 mg, а в други – на 500 mg. Това озвачава, че дози над посочените могат да предизвикат цинкова интоксикация.

Многостранен борец.

Знаете ли?
Една таблетка Mega Zinc осигурява толкова цинк, колкото 93 яйца!

Резюме:
Цинкът е един от най-важните микроелементи; тя участва в работата на редица ензими. Тя може да се намери във всеки от нашите клетки, но тялото ни не го съхранява и може да се появи дефицит. Ние се нуждаем от цинк непрекъснато и в някои случаи - хора, които живеят в район, където въздухът е замърсен, или липсват балансиран, смесена диета - това е полезно да я допълните, под формата на модерна формула.

Цинк, естествено срещащи се в миди, пълнозърнести храни, зеле, бобови растения, зеленчуци и млечни продукти, е един от най-важните микроелементи за добро здраве. Това е активатор на повече от 70 ензими, протеини, които са отговорни за подбуждане различни важни биохимични реакции в организма. Един от ензимите, който разчита на цинк е инсулин, което е важно за правилното въглехидратния метаболизъм и енергия. Цинкът е необходим за клетъчно деление, което го прави много важен елемент за имунната система, където изискванията за клетъчната репликация са огромни. Цинкът също играе важна роля във функцията на половите органи, и допринася за структурната цялост на много протеини в организма. Липсата на цинк в клетъчните мембрани прави клетката по-податливи на окислително увреждане от свободни радикали.

Цинкът не се разпределя равномерно в организма. Мозъка, сърцето и белите дробове са склонни да имат по-стабилни концентрации, докато количеството в кръвта, и по-репродуктивни органи тенденция да варира в зависимост от размера на цинк в диетата. Метаболитни нива на цинк може да бъдат неблагоприятно засегнати от замърсяването, небалансирано хранене, умствено или физически стрес, бременност, кърмене, или заболяване.
стрелка

Mega Zinc - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
стрелка
Гарантирано най-ниски цени
Mega Zinc
Назад към съдържанието