Menopausal Formula - Mагазин Каливита

Отиване към съдържанието

Menopausal Formula

Menopausal Formula
За жени
Мултивитамини за жени в менопауза

135 к.
Незабавен достъп
73,90 лв
35 активни съставки за менопауза

В живота на всяка жена идва момент, наречен "възраст на промяната" или с други думи - менопаузата. Обикновено се появява между 40 и 55 години. и е свързано с погасяване на хормоналната активност на яйчниците. А хормонален дисбаланс причинява много неблагоприятни симптоми. Menopausal Formula със сигурност ще дойде при дамите в този труден период.
Само за членове 25% отстъпка >>
стрелка
Calivita Menopausal Formula

витамини за жени в менопауза

По време на менопаузата и след нея тялото и метаболизмът на жените се променят. Повишава се рискът от някои заболявания, които са предотвратими (остеопороза, сърдечно-съдови болести и др.).

В Menopausal Formula предлагаме комбинация от такива съставки, които могат по естесвен начин да намалят неприятните симптоми на менопаузата (раздразнителност, горещи вълни, напълняване) и да снижат рисковете, свързани с промените.

НА КОГО ГО ПРЕПОРЪЧВАМЕ?
 • На жените във възрастта на промените, за по леко преодоляване на неприятните симптоми от менопаузата.
 • На онези, които желаят да се предпазят от заболявания с повишен риск, свързан с менопаузата.

ДЕФИЦИТИ
Общите симптоми на недостиг на фолиева киселина включват: уморяемост, отслабване на имунната система, нервност и раздразнителност, физически дискомфорт.

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ?
В живота на всяка жена, между 40 и 55 години, настъпва т. нар. преходен период (менопауза), когато се прекратява менструалния цикъл. Този природен феномен настъпва поради отслабване на яйчниковата функция, т.е. налице е намалена продукция на женски полови хормони – в началото естроген и прогестерон. Промяната на нивото на женските полови хормони в кръвта рядко преминава без неприятни симптоми, които могат да бъдат краткотрайни или да продължат с години.

Характерните симптоми са:
 • Зачервяване на лицето и топли вълни, придружени с изпотяване.
 • Кожни сърбежи (особено около гениталиите).
 • Умора, главоболие, депресия, безсъние, сърцебиене, аритмия.
 • Усилено изпотяване (особено нощем) и промяна миризмата на потта.
 • По-често уриниране и затруднено задържане на урината.
 • Храносмилателни смущения.
 • Болки в долната част на корема, гръбначния стълб, хълбоците и др.

хормонозаместващата терапия не се препоръчва на всяка жена, още повече, че нейното приложение изисква редовно лекарско наблюдение?
135 капсули

Дозировка
2х1 капсула дневно

Съдържание
Menopausal Formula състав/капсула:
Витамин A 150,0мкг
Бета каротин 4,5мг
Витамин D3 2,0мкг
Витамин C 100.0 мг
Витамин E 40.0 мг
Витамин B1 2.5 мг
Витамин B2 2.5 мг
Ниацинамид 7.5 мг
Фолиева киселина 40.0 мкг
Пантотенова киселина 5.0 мг
Витамин B6 2.5 мг
Витамин B12 5.0 мкг
Биотин 30.0 мкг
ПАБК 2.5 мг
Холин 2.5 мг
Инозитол 2.5 мг
Калций 100.0 мг
Магнезий 50.0 мг
Цинк 3.0 мг
Мед 200.0 мкг
Желязо 1.0 mg
Манган 500.0 мкг
Йод 15.0 мкг
Селен 10.5 мкг
Хром 20.0 мкг
Молибден 15.0 мкг
Бор 300.0 мкг
Полски хвощ 650.0 мкг
Ангелски корен 7.5 мг
Сибирски женшен 10.0 мг
Сладък корен 10.0 мг
Корен от черен кохош 10.0 мг
Паламида 10.0 мг
Целомъдрениче 10.0 мг
Б и о ф л а в о н о и д е н
комплекс 1.0 мг

Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход:Бета каротин – 4.5 мг, Желязо (Железен фумарат) – 1.0 мг, Mагнезий (Магнезиев бисглицинат) – 5.0 мкг, желатин (желиращ агент), калиев цитрат (стабилизатор), хидрогенизирано растително масло, антислепващи агенти (магнезиев стеарат, силициев диоксид).
Съдържанието на големи количества витамин В може да придаде на урината характерен цвят и мирис. Тъй като продуктът е с високо съдържание на активните съставки, ако сте алергични към някоя от тях не го приемайте или преди това се консултирайте с лекар!

ВНИМАНИЕ!
 • Трябва да се консултирате с квалифициран лекар, преди да вземете някакво добавка.
 • Не използвайте този продукт, ако сте бременна или кърмите.
 • Ако имате някакъв вид заболяване, или ако приемате лекарства, да се потърси квалифицирана медицинска помощ, преди да използвате този продукт.
 • Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
 • Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
 • Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Мултивитамини за жени в менопауза

По време на менопаузата и след нея тялото и метаболизмът на жените се променят. Повишава се рискът от някои заболявания, които са предотвратими (остеопороза, сърдечно-съдови болести). В Menopausal Formula предлагаме комбинация от такива активни съставки, които могат по естесвен начин да намалят неприятните симптоми на менопаузата (раздразнителност, горещи вълни, напълняване) и да снижат рисковете, свързани с промените.

На кого го препоръчваме?
на онези, които са във възрастта на промените и изпитват неприятните симптоми на менопаузата,

на онези, които желаят да се предпазят от заболявания с повишен риск, свързан с менопаузата.

Знаете ли?
хормонозаместващата терапия не се препоръчва за всеки, и че нейното приложение изисква редовно лекарско наблюдение?

В живота на всяка жена, между 40 и 55 години, настъпва т. нар. преходен период (менопауза), когато се прекратява менструалния цикъл. Този природен феномен настъпва поради отслабване на яйчниковата функция, т.е. налице е намалена продукция на женски полови хормони – в началото естроген и прогестерон. Промяната на нивото на женските полови хормони в кръвта рядко преминава без неприятни симптоми, които могат да бъдат краткотрайни или да продължат с години.

Характерните симптоми са:

Зачервяване на лицето и топли вълни, придружени с изпотяване.
Кожни сърбежи (особено около гениталиите).
Умора, главоболие, депресия, безсъние, сърцебиене, аритмия.
Усилено изпотяване (особено нощем) и промяна миризмата на потта.
По-често уриниране и затруднено задържане на урината.
Храносмилателни смущения.
Болки в долната част на корема, гръбначния стълб, хълбоците и др.

Резюме:
Рано или късно в живота на всяка жена, за "промяна" или менопауза масивите. Това обикновено се случва, на възраст между 40 и 55, основната му знак е постепенното прекратяване менструация. За съжаление, приложените странични ефекти на менопаузата не винаги са приятни. Менопауза Формула може да бъде от голяма полза.

Използването на билки, витамини и минерали, заедно с здравословен начин на живот и добре балансирана диета, може да е от полза за смекчаване на неприятните ефекти на менопаузата. Както и с диуретичен ефект, хвощ Невярно е богат на силициев диоксид, който помага подкрепа на костната плътност и образуването на колаген. Сибирският женшен е адаптоген, който се смята за стимулиране на умствената и физическата издръжливост, и допринесе за поддържането на имунната система. Женското биле е доказано, че поддържа здравословен стомашно-чревния тракт, както и да помогне за облекчаване на болки, и кашлица. Черно Cohosh е бил използван, за да помогне за облекчаване на горещи вълни и нощно изпотяване. Chasteberry съдържа флавоноиди и етерични масла, които могат да допринесат за постигането на здравословни нива на хормоните. Освен от билки, витамини и минерали, също могат да бъдат полезни при предоставянето на хранителна помощ за метаболизма по време на промяна. Витамините от В комплекс са полезни в подпомагането на организма да се справи със стреса. Витамините A и C са отлични антиоксиданти. Допълването му с калций и витамин D е полезно да помогне подкрепа костна структура като спад на естроген може да се отрази негативно върху костния метаболизъм и плътност в дългосрочен план.
стрелка

Menopausal Formula - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
стрелка
Гарантирано най-ниски цени
Menopausal Formula
Назад към съдържанието