Melatonin 3.0 - Каливита

Към съдържанието

Melatonin 3.0

Melatonin 3.0
Комплексни и други продукти Каливита
мелатонин за пълноценен сън

60 таблетки
Количество на склад: 41
29.00 Lev
мелатонин
Само за членове 25% отстъпка >>
стрелка
Calivita Melatonin

мелатонин за пълноценен сън

мелатонин за пълноценен сън

Натовареният начин на живот е съпътстван от все по-малко време за възстановяване и адекватна почивка, а повишеният стрес може да отключи нарушения в съня. При намаляване количеството на естествена светлина, мелатониновата продукция се засилва, което осигурява физиологично задоволителна почивка на тялото ни, т. е. мелатонин се произвежда само на тъмно. Нивата на мелатонин в тялото се променят според различните ритми. Има вид дневен ритъм, свързан със слънчевата светлина и сезонен ритъм, който следва продължителността на деня. Нивата на мелатонин през нощта могат да са десет пъти по-големи от дневните. Адекватното количество сън е физиологично необходимо. За да постигнем това, мелатонинът може да ни бъде от огромна помощ.

Нашият продукт, съдържащ естествен мелатонин може да помогне не само по-лесно да заспите, но и да повлияе положително върху продължителността и качеството на съня; това, което е сигурно: с помощта на естествения мелатонин ще се събудите отпочинали, за разлика от синтетичните хапчета за сън.


На кого го препоръчваме?
  • При проблеми със съня или намалена продукция на мелатонин, вследствие на заболяване.
  • При дълги пътувания през няколко часови зони.
  • Като допълнение към програми за забаняне на стареенето.

Знаете ли че?
В мозъчния ствол се намира един много важен орган: пинеалната жлеза. При намаляване интензитета на светлината тази жлеза произвежда мелатонин от серотонин. Мелатонинът играе важна роля за поддържане на правилния ритъм сън-бодърстване.
 
В зависимост от количеството на естествената светлина производството на мелатонин се повишава, гарантирайки физиологична почивка на нашето тяло. Названието мелатонин произхожда от гръцката дума „мелас” (черен), показвайки че той се произвежда само на тъмно. Мелатонинът е важен не само за човешкия организъм. Мигриращите птици отлитат през есента под неговото въздействие. Мелатонинът регулира растежа на козината и зимния сън на животните.
 
Нивото на мелатонина в организма се променя в съобразно биоритмите. Съществува денонощен ритъм, основан на слънчевото греене и сезонен ритъм, който следва продължителността на деня. Нивото на мелатонина през нощта може да бъде десетократно по-високо отколкото през деня.
 
Това равновесие може лесно да бъде нарушено при хора, чиято работа го изисква (напр. работа на смени) или се налага често да пътуват, сменяйки часовите пояси. Хората, които имат проблеми със заспиването обикновено прибягват до синтетични лекарства. Решението, обаче, би могло да бъде лесно с добавка, съдържаща естествено вещество, което се произвежда и от нашия организъм. За разлика от синтетичните средства, мелатонинът ни гарантира, че ще се събудим отпочинали.
 
Важно е да се отбележи, че производството на хормона намалява с напредване на възрастта и че той може да окаже ценна помощ в определени случаи на нарушение на съня при хора в напреднала възраст.
 
Човешкият организъм функционира най-добре ако е гарантиран правилният ритъм сън-бодърстване. Подпомагайки физиологичния сън и релаксация Мелатонинът може да допринесе за нормалната функция на имунната система, както и за регулацията на кръвното налягане и телесната температура.
 
Нашият продукт Melatonin е наличен и във форма с удължено освобождаване, която гарантира продължителна абсорбция. По този начин не само се улеснява заспиването, но се повлиява благоприятно продължителността и качеството на съня.
  • ако приемете 3 мг мелатонин през устата, това може да намали желанието ви за пушене в продължение на 10 часа?*
  • не само човешкото тяло се нуждае от мелатонин? Мигриращите птици се събират през есента благодарение на ефектите на това вещество; то регулира растежа на козината при животните (зимна козина) и хибернацията при някои видове.
60 таблетки

Дозировка
1 таблетка дневно, половин час преди лягане

Съдържание
Мелатонин 3 mg
Ако страдате от неврологично заболяване, депресия или друго психично заболяване, в случай на сериозно нарушение на съня или увреждане на нервната система, преди да ползвате Melatonin се консултирайте с вашия лекар. Не надвишавайте препоръчаната дневна доза! Тъй като мелатонинът може да окаже влияние върху концентрацията, трябва да избягвате шофиране и работа с машини.
Мелатонин за пълноценен сън

Забързани в ежедневието, ние отделяме все по-малко време за възстановяване и адекватна почивка. Нашият трескав начин на живот може незабелязано да ни вкара в порочен кръг, при който е възможно повишеният стрес да отключи някои нарушения на съня. Достатъчното количество отморяващ сън е физиологична потребност. Мелатонинът може да окаже голяма помощ за постигането му.
стрелка

Melatonin - Отзиви и мнения

Добавете коментар, качете продукта или задайте въпрос
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
стрелка
Гарантирано най-ниски цени
Melatonin
Назад към съдържанието