Smokerade - Mагазин Каливита

Отиване към съдържанието
Smokerade
90 таблетки

Дозировка
Препоръчителна, профилактична доза - 1 таблетка дневно

Съдържание
5мг Елагиева киселина
60мг Витамин E
5мг Цинк
20мкг Селен
2.5мг Коензим Q10
5мг Екстракт от зелен чай
Смоукърейд - Антиоксидантна формула за пушачи

Антиоксидант Формула за пушачи.

На кого го препоръчваме?
Намиращите се по повърхността на дихателните пътища власинки, които са покрити със слюнка, при влизането на катранените капчици с тютюневия дим от киселините и газовете се парализират и не могат да се изхвърлят от дихателните пътища попадналите в тях замърсители. Секрецията се увеличава и не пропуска кислорода до ципата на мехурчетата на белия дроб. Тогава се появява първия признак – кашлянето. Въглеродния окис, който е попаднал в белите дробове, през ципата на мехурчетата на белия дроб, попада в кръвта и там се свързва с хемоглобина. Такъв хемоглобин в течение на дълъг период от време се оказва неспособен да разнася кислород до клетките. В кръвта на пушачите количеството на този неспособен хемоглобин се повишава до 5–15%, при пасивните пушачи тези стойности са между 5 и 8%. Мозъка, сърцето и целия организъм получават по-малко кислород. Спада работоспособността, нараства опасността от инфаркт. Химическите агенти, причиняващи рак, заедно с цигарения дим попадат в устната кухина, в трахеята, в белия дроб и през ципата на мехурчетата на белия дроб в кръвообръщението и оттам преминават в организма. Тези вещества проникват в клетките и в техните ядра. Тук влизат във взаимодействие с ДНК молекулите, чиято основна задача е да контролират делението на клетките. Поради вредното влияние на катрана започват да се израждат клетки, които не се поддават на регулационните и възстановителни процеси на организма. Тези клетки, заедно с отровните вещества, които съдържат в себе си, започват бързо, неконтролируемо деление и заразяват цялото тяло. Ако такава, чужда на тялото клетка се изроди, имунната система я разпознава и за да се пребори с нея, задвижва белите кръвни телца, които я нападат. Колкото повече и колкото по-редовно попада вредното вещество, толкова е по-вероятно такива чужди на организма клетки да вземат превес. Организма започва все по-трудно да ги разпознава и да се бори с тях и имайки такъв превес, чуждите клетки се натрупват в раково образувание.

Най-опасната болест за жените е рак на белия дроб.Той взема повече жертви, отколкото рак на матката и рак на гърдата, взети заедно. При пушещите жени, смъртните случаи вследствие заболяване от рак на белия дроб, са 12 пъти повече, отколкото при онези, които никога през живота си не са запалвали цигара. Освен това нараства опасността от други заболявания на белия дроб и опасността от рак на устната кухина, на гърдата на подстомашната жлеза и на стомаха. Онези млади жени, които свикнат с цигарите, за съжаление често не са наясно, че това не е само един лош навик, който води само до пожълтяване на зъбите, грозна кожа или лош дъх, но и съществено увеличава стерилитета и опасността от настъпване на ранен климакс. За съжаление от всеки 10 бременни жени, три продължават да пушат и по време на бременността, което увеличава риска от преждевременно раждане или намалено тегло на плода, предизвиква дихателните му проблеми и т.нар. синдром на внезапната бебешка смърт (SIDS). Пушенето разбира се е вредно и за мъжете, като при тях, освен риска от ракови заболявания, особено пагубно се отразява върху потентността и репродуктивността.

Краят на цигарата от момента на запалването гори с температура около 10 000 С°. Пушача първоначално дръпва последователно няколко пъти, за да улесни запалването. При тези две-три дълбоки дръпвания, той не гълта дим. При същинското пушене, горенето бързо се прехвърля от първите тютюневи листа, обхваща цигарената хартия и постепенно преминава по-нататък и така докато изгори цялата цигара до филтъра. При преминаване на дима през цигарата по време на пушенето, температурата е около 30-40 градуса, а броя на изгорелите продукти и химически елементи е над 4 000. Преграждащия пътя им филтър върши работа наполовина, тъй като задържа само около 25% от тях. Така започва унищожението.

Заради моментно “удоволствие” пушачите плащат огромна цена – погубват здравето си. Тежките последствия могат да бъдат ограничени и дори изцяло преодоляни, особено ако се вземат навременни мерки.

Продукта Smokerade от продуктовата гама на CaliVita® International се препоръчва за употреба от пасивни и активни пушачи. При активните пушачи Smokerade редуцира отрицателните последствия от пристрастяването към никотина и от вредното влияние на катрана. При пасивните пушачи допринася за неутрализирането на пагубните ефекти от цигарения дим върху организма. Най-опасните рискови фактори, свързани с пушенето са свободните радикали и полицикличните ароматни съединения, които са канцерогенни вещества. При процеса на пушенето, тялото поема значително количество въглероден окис, който е отрова за кръвта и тъканите, също така кадмий – нефротоксичен елемент. Smokerade е отлична антиоксидантна многокомпонентна формула. Витамините С и Е, коензим Q10, цинк (активатор на ензима супероксид дисматаза) и селен (активатор на глутатионпероксидаза) са мощни защитни средства – антиоксиданти.

Едновременното действие на антиоксидантите облекчава последствията от тютюнопушенето върху белите дробове, уврежданията на кръвоносните съдове, сърцето, стомаха, пикочния мехур и кислородния обмен в кръвта. Екстрактът от лют червен пипер подпомага работата на дихателната система. Елагиевата киселина, която се намира в някои плодове, като малините, премахва токсините и предпазва клетките, като същевременно подобрява канцерогенновъзпиращата функция на клетките на черния дроб. Селена и цинка предпазват бъбреците от нефро-токсичното действие на кадмия.

За да не си отиде здравето с пушека.
Резюме
Smokerade е изключителен антиоксидант формула, която поддържа тялото ни в борбата с клетката разрушавайки ефекти на окислителните процеси в резултат на тютюнопушенето. Поради благоприятното въздействие на нейните сложни съставки еднакво е препоръчително за активна и пасивна smokersl. Поради извънредната си антиоксидантен ефект, той може да се използва от непушачите също.

Ако пушите, сигурно знаете, че би било най-добре да се откаже от него, тъй като това е най-добрият начин да останат здрави. Но наистина сте наясно с вредните последици от тютюнопушенето и на факта, че само пасивното пушене е опасно?

Освен добре познатите канцерогенни ефекти на няколко съединения в тютюневия дим, тютюнопушене има други вредни последици за здравето. Въглероден моноксид в дим се свързва с хемоглобина, намаляване на способността на кръвта да пренася кислород. Както добре, повреди или разруши много от естествените антиоксидантни вещества, намиращи се в храната ни, като по този начин клетките на организма по-податлива на окислително увреждане, причинени от свободните радикали. Научна теория претендира, които причиниха щети от свободните радикали е една от основните причини за стареенето и някои здравни проблеми. Поради тази причина, добавки с антиоксиданти може да бъде особено полезен за пушачите.

CaliVita® Smokerade е антиоксидантен комплекс изключителен, високо качество, специално формулирани за да помогне за оптимална хранителна подкрепа за пушачи, и тези, които могат да бъдат изложени на вторичен тютюнев дим или косвено. Активните съставки в Smokerade включват някои от най-ефективните антиоксиданти, известни като зелен чай, коензим Q10, витамин С, витамин Е, цинк, селен, и елагова киселина, полифенол антиоксидант намерени в много плодове и зеленчуци. Този мощен екип от антиоксиданти са предназначени да работят в синхрон, за да осигури оптимална защита срещу клетъчно и тъканно увреждане, причинени от свободните радикали. Въпреки, че той е формулиран за пушачи, този продукт може да се използва от всеки, който желае да добави повече антиоксиданти, за да си диета.

ВНИМАНИЕ!
Трябва да се консултирате с квалифициран лекар, преди да вземете някакво добавка.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Хранителните добавки не могат да заместят балансираното смесена диета.
Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Назад към съдържанието