Как да подкрепим черния дроб през лятото? Сравняваме жълтия кантарион и Liver Aid

Към съдържанието

Как да подкрепим черния дроб през лятото? Сравняваме жълтия кантарион и Liver Aid

Каливита
Понастоящем са известни повече от 500 жизненоважни функции на черния дроб, основните от които са детоксикация и разграждане и екскреция на съединения и токсини, абсорбирани от червата. Черният дроб е отговорен за нивото на холестерола в тялото и също така играе роля в контрола на теглото. Несъмнено черният дроб играе важна роля във функционирането на нашето тяло, но не му се обръща достатъчно внимание, докато не се появят някои симптоми.

Колко "отрова" доставяте на черния си дроб всеки ден?


През целия ни живот телата ни са изложени на безброй фактори, които увреждат черния дроб. Те включват определени лекарства, химикали, консерванти и дори алкохол. Отдавайки се на удоволствието, лесно можем да забравим за дългосрочните последствия. Прекомерната консумация на алкохол и изкуствените вещества в преработените храни също могат сериозно да натоварят черния ни дроб.

Защо не обръщаме повече внимание на черния си дроб?


Просто защото няма конкретни симптоми за чернодробна дисфункция, а ако има, може вече да има по-сериозен проблем. Въпреки че нашият черен дроб е уникален сред нашите органи с това, че има невероятна способност да се регенерира, ние сме по-добри в предотвратяването и лечението на проблеми.

Как можем да защитим по-добре черния си дроб?


Например с жълтия кантарион, който се използва за тази цел още в края на 19 век. Жълтият кантарион предпазва черния дроб по три начина:

  • Стабилизира и укрепва мембраните на чернодробните клетки, което предотвратява проникването на токсини.
  • Неутрализира свободните радикали като ефективен антиоксидант.
  • Подпомага протеиновия синтез, стимулира производството на чернодробни клетки, ускорява регенерацията на увредената чернодробна тъкан и заместването на мъртвите клетки.

Calivita Liver Aid

Calivita Liver Aid - детоксикиращ комплекс


За съжаление, жълтият кантарион не трябва да се използва през летните месеци, когато прекарваме повече време на слънце, защото може да доведе до фотоалергии и дори изгаряния. Често обаче именно през лятото черният ни дроб има нужда от повишена подкрепа поради по-голямото количество изядена храна, особено на скара. Доказан избор би била например хранителната добавка Liver Aid, която съдържа съдържащи сяра аминокиселини, които повишават способността на черния дроб да се самолекува, и хром, който поддържа черния дроб. Liver Aid също така допълва диетата с, наред с другото: холин, екстракт от семена от бял трън (стандартизиран 80% силимарин, стандартизиран 30% силибин), който, както потвърждават изследванията, има благоприятен ефект върху функцията на черния дроб и подпомага храносмилането и прочистването на тялото .


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Назад към съдържанието