Здравословна чревна флора - 6 причини да приемате пробиотици

Към съдържанието

Здравословна чревна флора - 6 причини да приемате пробиотици

Каливита
Полезните бактерии в червата вече са добре познати и обичани. Поддържат баланса на чревната флора и подпомагат оптималното функциониране на чревната система. Ако искате да поддържате това идеално състояние, трябва да включите 2 неща в начина си на живот: редовна консумация на пребиотични храни (банани, овесени ядки, лук...) и пробиотици!

6 причини да приемате пробиотици


Пробиотиците са полезни бактерии, които влияят благоприятно върху баланса и оптималното функциониране на чревната микрофлора. Това състояние трябва да се поддържа, когато червата и чревната микрофлора функционират правилно. На какво друго влияят положително пробиотиците?

Как помага здравата чревна флора?


Допринася за оптималното функциониране на имунната система. Може да помогне в борбата срещу патогенните бактерии, помага, наред с други неща, за предотвратяване на катарални инфекции на горните дихателни пътища.

Възпалението в тялото може да бъде намалено благодарение на пробиотиците, които също могат да предотвратят много хронични заболявания, свързани с възпаление, като IBS (синдром на раздразнените черва), както и сърдечно-съдови заболявания и диабет.

Може да ви даде допълнителна енергия. Ако чревната ви флора е здрава, храносмилането ви може да работи по-ефективно и бързо, което ви позволява ефективно да усвоявате всички важни витамини и минерали от храната, така че да сте здрави и енергични през цялото време.
Можете да подобрите толерантността си към топлина, нивото на фитнес в жегата. Това е така, защото здравата чревна флора може оптимално да поддържа храносмилането и по този начин да допринесе за по-доброто функциониране на охлаждащата система на тялото.

Можете да подобрите благосъстоянието си. Полезните бактерии могат да помогнат за понижаване на холестерола, да поддържат кръвното налягане и кръвната захар на оптимални нива и да стабилизират теглото и състава на тялото.

Пробиотиците играят важна роля за облекчаване на симптомите на непоносимост към лактоза (млечна захар). В допълнение към премахването на храните, съдържащи лактоза, от диетата, пробиотиците облекчават и симптомите на непоносимост към лактоза.

Кой пробиотик да избера


Препоръчва се да се обърне внимание на поддържането на здрава чревна микрофлора и обогатяване на диетата с пробиотични продукти (например кефир, кисело зеле и др.) и хранителни добавки, съдържащи пробиотици. Чудесен избор е например AC Zymes, който съдържа бактерии Lactobacillus acidophilus, до 2 милиарда бактерии в една капсула. Този много устойчив и полезен вид бактерии, който поддържа здравата чревна система и участва в процесите, свързани с дейността на имунната система.

Благодарение на този продукт защитавате здравата чревна микрофлора и ефективно подпомагате правилното функциониране на храносмилателната система.

Calivita AC Zymes Calivita ProbioBalance

Таблетките за дъвчене ProbioBalance могат да бъдат отлична помощ за поддържане на здрави черва. Всяка таблетка съдържа 4 милиарда пробиотични клетки от 3 различни щама. Освен това, благодарение на приятния си черешов вкус, той е лесен за консумация навсякъде и по всяко време. Дори децата няма да кажат „не“ на този вкусен пробиотик!


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Назад към съдържанието