Можете ли да приемате витамин D3 през цялата година?

Към съдържанието

Можете ли да приемате витамин D3 през цялата година?

Каливита
Публикуван от Каливита партньор в Витамини · 8 май 2023
Tags: витаминd3

Ролята и значението на витамин D3 за човешкия организъм


Що се отнася до подкрепата, която витамин D оказва на имунната система, можем да бъдем напълно сигурни, че никога няма да спрете да помните ползите от него: колко ефективно помага да се избегнат инфекциите или да ги излекува възможно най-бързо. Въпреки че може никога да не го забравите, трябва да признаем, че напоследък не сме говорили много за други, далечни ефекти - ефекти, на които можете да разчитате по всяко време, независимо от сезона. Сега ние компенсираме това, като ви насърчаваме да прочетете нашето кратко резюме по-долу и да се запознаете с тези много полезни ефекти.

Увреждането на околната среда и лошият начин на живот могат да стресират клетките и да отслабят имунитета им в дългосрочен план. След това хроничното латентно възпаление може да причини редица здравословни проблеми, вариращи от метаболитни нарушения от всякакъв вид, включително нарушен метаболизъм на захарта и увреждане на кръвоносните съдове, до проблеми с нервната система, до потенциално по-сериозни състояния, включващи психически дисбаланс. За съжаление, имунната система е в състояние да се обърне срещу собствените си клетки и може дори да причини клетъчна дегенерация.

Сега вероятно се питате какво общо има това с витамин D. Е, изследванията показват, че ниските нива на витамин D корелират с по-високи маркери на възпаление. Витамин D може да действа като имуномодулатор и да насочва работата на имунната ни система в правилната посока. По този начин имунната система може ефективно да се бори с леко възпаление, както по-горе, което може да засегне цялото тяло.

Витамин D може да намали риска от развитие на различни автоимунни заболявания (включително, например, множествена склероза, ревматоиден артрит), както и различни форми на рак. Освен това може да помогне и за предотвратяване на диабет, депресия и дори инфаркт. Има благоприятен ефект при състояния като инсулинова резистентност (IR), хипертония, атеросклероза и свързана с възрастта умствена изостаналост, а също така може да се използва за укрепване на костите и мускулите и за предотвратяване на остеопороза.

Уверете се, че приемате витамин D през цялата година!


За съжаление способността на тялото ни да произвежда този ценен за нас витамин намалява с възрастта и дори ежедневното излагане на слънце може да не е достатъчно. И както можете да видите, допълването с витамин D е не по-малко от решаващо. Ето защо е необходимо постоянно да се допълва диетата с витамин D през цялата година. Ето защо, ако все още нямате витамин D в аптечката си, крайно време е да го смените. Можете да закупите най-евтиния витамин D в аптеката, но можете да изберете и течни капки витамин D3 от гамата продукти на Calivita. Благодарение на високото качество, потвърдено от cGMP сертификата, вие ще сте сигурни, че това е най-добрият избор, който гарантира висока бионаличност на витамин D3. Една опаковка съдържа 1000 капки. Научете повече за CaliVita D-drops течен витамин D 30 мл.

CaliVita D-drops течен витамин D 4 x 30мл


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Назад към съдържанието