Power Mins - минерали, необходими за живота

Към съдържанието

Power Mins - минерали, необходими за живота

Каливита
Публикуван от Каливита партньор в Минерали · 22 май 2023
Tags: PowerMinsминерали
Знаете ли, че…?

Загубата на 2,5 литра вода на ден също намалява минералните ни запаси?
Следователно, в допълнение към водата, добавката на минерали и електролити е важна.

Нито един процес в нашето тяло не протича без наличието на минерали. Например, хранителната добавка Power Mins съдържа 10-те най-важни минерала, необходими ежедневно за дейността на нашите клетки.

На кого и кога препоръчваме Power Mins?


  • Поради интензивно изпотяване при спортисти и хора, извършващи тежък физически труд.
  • За тези, които трябва да приемат поне два вида минерали.
  • Хората, които приемат витамини, за да оптимизират полезните ефекти на тези витамини.
  • Тези, които искат да възстановят състоянието на тялото си след боледуване.

Calivita Power Mins

Микроелементи - минерали, необходими за живота


Микроелементите (микроелементите) са минерали, от които тялото ни се нуждае в много малки количества и които играят важна роля за поддържане на здравето. Те се срещат в тялото ни в количества от няколкостотин милиграма до няколко грама. Основни (за живота) са желязо, цинк, мед, йод, манган, молибден, селен, кобалт и хром. Въпреки че съдържанието им в организма е малко, ролята им е обширна, тъй като засягат редица жизненоважни функции.

Акцент върху диетата

Микроелементите си набавяме основно от храната. Еднообразното, не много разнообразно хранене, бедното на хранителни вещества, бързото хранене или рафинираната храна не са достатъчен източник. Друг проблем са "унищожените" земеделски земи, които не съдържат необходимото количество микроелементи.

Ето защо трябва да включим здравословна храна, за предпочитане органична, в нашата диета и да я допълним с основни микроелементи, например таблетки Power Mins, които съдържат осем от деветте основни микронутриента, споменати по-горе, както и два макронутриента - минерали: калций и магнезий.

Желязото и здравето


Желязото, заедно с протеините, участва в транспорта на кислород, клетъчния метаболизъм, синтеза на ДНК и др. Препоръчителният дневен прием на желязо е 14 mg. В някои случаи (инфекции, възпаления, наранявания, обилно менструално кървене, хронични заболявания, бременност, веганство) се препоръчва по-висока доза, която трябва да се обсъди с Вашия лекар.

Недостигът на желязо може да се прояви като анемия, която е свързана с повишена умора, световъртеж, намален имунитет и косопад. Този елемент ще ни помогне да допълним продукта Iron Plus, който освен желязо съдържа още витамин С и цитрусови биофлавоноиди, подпомагащи усвояването на желязото.

Цинкът е във всички клетки


Цинкът е компонент на много ензими, подпомага заздравяването на рани, повишава имунитета, важен е за растежа, развитието и синтеза на ДНК, има антиоксидантно действие. Има го във всички клетки. Препоръчителният дневен прием на цинк е 10 mg, като оптимална доза се счита за 10-15 mg.

Симптомите на дефицит на цинк включват изоставане в развитието, загуба на апетит, отслабена имунна система, косопад, нарушено заздравяване на рани, кожни заболявания, намалено производство на сперма и др. Mega Zinc ще бъде ефективна помощ в такива случаи.

Селен, ефективен антиоксидант


Основната роля на селена в организма е антиоксидантна защита, има положителен ефект върху имунитета, подпомага функциите на щитовидната жлеза и репродуктивната система. Препоръчителният дневен прием на селен е 55 µg.

Подходящото съдържание на селен в диетата гарантира защита срещу окисление от свободните радикали, а оттам и срещу невродегенеративни, сърдечно-съдови и ракови заболявания.

Съдържанието на селен в тялото намалява с възрастта, тютюнопушенето, възпаленията и някои видове рак. В такива случаи и за подобряване на антиоксидантната защита препоръчваме използването на Pro Selenium.

Хромът подобрява усвояването на глюкозата


Хромът влияе върху метаболизма на захарите, протеините и мазнините и подобрява чувствителността на клетките чрез увеличаване на усвояването на инсулин и глюкоза.

Препоръчителната дневна доза у нас е 40 μg, оптималната е 50-200 μg на ден.

Патогенезата на диабет тип 2 се определя от два механизма: инсулинова резистентност (недостатъчна способност на тъканите да реагират на инсулин) и намалено производство на инсулин в бета-клетките на панкреаса. Инсулиновата резистентност може да бъде симптом на недостатъчен прием на хром.

Chromium Max 500 съдържа хром под формата на пиколинат с органична връзка, която подпомага усвояването му.


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Назад към съдържанието