Проверете дали знаете всичко за витамин С

Към съдържанието

Проверете дали знаете всичко за витамин С

Каливита
Публикуван от Каливита партньор в Витамини · 19 февруари 2023
Tags: витаминЦ
Нашата околна среда, включително подземните води, е замърсена с различни вредни вещества и токсини. Експерти, изследвали кладенците и изворите, са установили наличието на 249 различни замърсители в тях. Превишение на установените граници за подпочвените води за поне едно от тези вещества е установено на почти всяко място. Но дори и тези граници да не бъдат превишени – отровата ще си остане отрова, дори концентрацията й в питейната вода, храната, въздуха или почвата да не достигне нивото, което официално се определя като токсично!

Стара словашка поговорка гласи, че "много гъски могат да победят прасе!" Какво може нещастен човек, който е принуден да диша всеки ден въздух, пълен с изгорели газове (когато няма аларма за смог, официално не е токсичен), пие "малко" замърсена с химикали вода, купува си ябълка от супермаркет който съдържа само осем странични продукта от вещества за пръскане, нито един от които не надвишава "позволената" граница, и накрая трябва да приема лекарства, които също са химикали!

Терминът витамин С е неотделим от името на проф. Алберт Сент-Дьорди, който получи Нобелова награда за откритието си. Благодарение на лекциите и трудовете на този учен е широко известно, че този витамин е необходим за правилното функциониране на имунната система, но също така и за еластичността на кръвоносните съдове, здравето и работата на сърцето, растежа и заздравяването на костите. и връзки.

витамин Ц

Какво показват изследванията на витамин С


За щастие, геният на проф. Szent-Györgyi вдъхнови много други упорити и упорити изследователи да се насочат към тази област. Един от тях е проф. д-р. Томас Е. Леви. Той забеляза нещо интересно. Когато токсинът (отровата) навлезе в човешкото тяло, нивото на витамин С в кръвта и телесните течности веднага спада, често до нула!

Резултатът от прилагането на токсини на плъхове в лабораторни условия е незабавно и значително повишаване на нивата на витамин С! Как е възможно? Отговорът е тривиално логичен. Човекът е един от дванадесетте нещастници в биологичния свят, чийто организъм не е в състояние (забравил?) да синтезира витамин С! Напълно зависи от допълването му отвън! И отново възниква въпросът: Колко е дневната нужда от витамин С?

Учените в лабораторията прилагат до 500 mg витамин C на kg телесно тегло на интоксикирани плъхове, след като са изчерпали способността на организма им да синтезира витамин C. За човек със средно телесно тегло 75 kg това са 37 500 mg на ден! Приемате ли официално препоръчителната доза от 100 mg на ден? Трагикомично е! Препоръчваме ви да прочетете книгата: ИЗЛЕКУВАЙТЕ НЕИЗЛЕЧИМИЯ ВИТАМИН С - Болести, инфекции, токсини Thomas E. Levy, MD, JD.

Продукти с удължено освобождаване на витамин С


Благодарение на високите дози витамин С с удължено освобождаване в продуктите C 500 или C 1000 Plus, ще получите отлична имунна подкрепа, тъй като тези продукти допълват витамин C в критичния момент, когато имате най-голяма нужда от него. Освен това витамин С допринася и за правилното образуване на колаген, поддържа поддържането на здрави кръвоносни съдове, кости, хрущяли, зъби, венци и кожа. Като антиоксидант помага за защита срещу неблагоприятните ефекти на свободните радикали; може да забави видимите признаци на стареене; играе важна роля в метаболитните процеси, произвеждащи енергия.

Calivita C 1000 Plus


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Назад към съдържанието