Rhodiola rosea - как да се отървем от стреса благодарение на природата!

Към съдържанието

Rhodiola rosea - как да се отървем от стреса благодарение на природата!

Каливита
Публикуван от Каливита партньор в Стрес · 29 май 2023
Tags: стресrhodiolaroseaродиолаpозеа
Ръцете ви треперят? Имате ли изблици на гняв без причина? нарушения на съня? Главоболие? Косата ви пада ли? Боли ли те стомаха? Чувствате се нетърпеливи? Депресии? Имате ли проблеми с паметта? Тези симптоми може да са реакцията на тялото към повишен стрес. Отрицателните стимули са основната причина за стреса.

Какво е стрес?


Ежедневното значение на стреса е „постоянно напрежение” или „постоянна нервност”. По-конкретно: стресът е реакцията на нашето тяло към определени промени, които изискват физически, умствен или емоционален отговор или адаптация. Следователно самата промяна създава възможност за стрес. В нашия забързан свят всичко непрекъснато се променя, така че не е изненадващо, че стресът е станал често срещан по целия свят.

Все още имаме нужда от стрес. Как е възможно?


Според модел, публикуван от професор Селие, който е международно известен с изследванията си върху стреса, стресът може да бъде разделен на два вида: стрес и дистрес. Eustress, така нареченият „добър стрес“, идва от ситуация, която може да бъде разрешена; тя ни укрепва и стимулира, стимулира нашата креативност. Дистресът (негативният стрес) причинява чувство на неудовлетвореност, безпомощност, разочарование и умора. Решението е златната среда. Пълната липса на стрес води до изтощение или апатия, докато постоянният стрес може да причини заболяване.

Разпознаваме ли стресова ситуация?

Всеки в трудна ситуация реагира по различен начин, така че могат да настъпят напълно различни физически, психически и поведенчески промени. В неочаквана ситуация може да има внезапни гърчове, изпотяване, ускорен пулс, задух, мускулно напрежение, главоболие, паника или гняв. Продължителният негативен стрес може да повлияе на здравето ни. Може да причини тревожност, депресия, лошо храносмилане, високо кръвно налягане, нарушения на съня, сърдечни проблеми и може да повлияе на менструалния цикъл и следователно плодовитостта и безплодието.

Кой е най-застрашен?

Различни проучвания сочат различни групи, които са най-застрашени. Някои казват, че са стари хора; други твърдят, че хората в трудоспособна възраст са изложени на най-голям риск. Но стресът може да бъде причинен и от например бременност или връщане на работа след ваканция или на училище след ваканция. Стресът присъства в живота на всеки, така че трябва да се опитаме да обърнем внимание на неговите симптоми.

Добри съвети за справяне със стреса


Ако животът ви е изпълнен със стрес, дишайте дълбоко, бройте до десет и не издавайте никакви звуци.

Ето кратко ръководство, което трябва да следвате:

Опитайте се да направите честна оценка на ситуацията и да си представите най-лошото нещо, което може да се случи. Бъдете готови да го търпите, ако се случи.
Когато сте подготвени за най-лошото, представете си как да го направите по-добре. (Чрез опит можете да развиете това допълнително за най-добри резултати.)

Има ли решение?

Тъй като симптомите варират, не може да има универсално решение, което всеки да приеме и прегърне. Йога, тай чи, медитация или всякакъв спорт или обучение за управление на стреса могат да помогнат. Някои решения са чаша билков чай или ароматна вана, за други времето, прекарано на открито. Правилната диета също може да ни помогне да се справим със стреса. Магнезият, витамините от група В или някои билки (напр. Rhodiola rosea) също ще бъдат полезни.

стрес

Но най-важното е да се опитате да промените или облекчите стресовите ситуации!

Добавка Calivita Rhodiolin - екстракт от родиола розeа


Rhodiola rosea, известна още като "арктически корен" или "златен корен", е едно от най-ефективните адаптогенни растения, което спомага за поддържането на вътрешния баланс на тялото, повишава устойчивостта на стрес и повишава физическата и умствена работоспособност. Rhodiola Rosea в ситуации на повишен стрес мобилизира организма за действие.

Как Родиола Розеа намалява стреса?


Всички изследвания и мнения потвърждават, че родиола розеа може да бъде много полезна в борбата със стреса, като намалява въздействието му върху организма и повишава прага на стресоустойчивост на организма. Стимулира положително нервната система, подобрява умствената и физическата работоспособност на организма и намалява умствената умора.
В допълнение, обогатяването на диетата с екстракт от Родиола Розеа може да увеличи концентрацията, да подобри кръвообращението, да снабди клетките и тъканите с кислород и хранителни вещества, да добави положителна енергия към действие и да намали промените в настроението.

Подсилен ефект на Rhodiola rosea в комбинация с цинк!


Проучванията показват, че цинкът подпомага защитата на клетките срещу вредното въздействие на свободните радикали, които ускоряват стареенето на организма, причиняват много здравословни проблеми – а повишеното им количество се създава при стрес.

Освен това цинкът поддържа имунитета, грижи се за красивия външен вид на кожата, косата и ноктите, които също са изложени на стрес върху тялото.

Освен това, цинкът участва в процеса на делене на клетките, синтеза на ДНК, подпомага когнитивните процеси, поддържа правилния киселинно-алкален баланс на организма и има благоприятен ефект върху плодовитостта, репродуктивните функции и нивата на тестостерон.

Добавка Calivita Rhodiolin - Родиола и цинк


Добавката Calivita Rhodiolin е иновативна комбинация от Rhodiola Rosea и цинк в един продукт. Всяка капсула Rhodiolin съдържа до 100 mg концентрат от корен от розов корен и 10 mg цинк. Rhodiolin е безопасен продукт, притежава cGMP и FDA сертификат за качество, не съдържа ГМО, замърсители, тежки метали и отговаря на съответните микробиологични изисквания. Благодарение на съдържанието на Rhodiola rosea, продуктът може ефективно да поддържа организма на хора, изложени на ежедневен стрес, изтощени и след травматични преживявания.

Каливита Родиолин


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Назад към съдържанието