Rhodiolin - концентрат от корени на родиола срещу стрес

Към съдържанието

Rhodiolin - концентрат от корени на родиола срещу стрес

Каливита
Публикуван от Каливита партньор в Стрес · 3 април 2023
Tags: RhodiolinRhodiolaroseaстрес
Природата ни е дарила с няколко билки, които помагат за успокояване или укрепване на нервната система. Rhodiola rosea L. е едно от най-популярните адаптогенни растения с антистресови свойства.

Какви са свойствата на корена на родиола роза (Rhodiola rosea L.)?


Тази билка има вековна история в традиционната медицина. Тибетските лекари ги смятали за тонизиращо средство и основа на жизнеността. Според тях тази билка може да се използва и при планинска болест. Монголските лекари го предписвали срещу туберкулоза, в Китай използвали ефекта му за пречистване на кръвта и стимулиране на кръвообращението. Няколко писмени сведения от Азия споменават билката, чиито корени се използват за приготвяне на чай и всеки, който я пие ежедневно, може да доживее до сто години.

През миналия век ефектите на адаптогените са научно потвърдени. Активните вещества на тези растения имат положителен ефект върху нервната система и по този начин подобряват способността за концентрация, както и умствената и физическа форма. Те могат да помогнат при ученето, практикуването на спорт, да намалят умствената умора и да подобрят благосъстоянието. Rhodiola rosea подпомага устойчивостта на организма към болести, облекчава стреса, както и симптомите, причинени от напрегнат начин на живот.

Какво доказа изследването на Rhodiola rosea?


Билката Rhodiola rosea, използвана в капсулите Rhodiolin, се превърна в обект на текущи изследвания в няколко страни. И до какво доведе това изследване?

Например, експерименти, проведени в италианския университет в Камерино, потвърдиха, че прилагането на екстракт от тази билка намалява острия стрес.*

Изследванията на Литовския медицински университет в Каунас показват, че тази билка може да бъде ефективна при състояния, придружени от обща слабост и може да повиши устойчивостта на клетките към вредни външни влияния. При затруднения, като сърдечна аритмия или стрес, може да повлияе благотворно на кръвоносната система. Според някои данни препаратите, съдържащи Rhodiola rosea, могат да инхибират развитието на злокачествени тумори и образуването на метастази в черния дроб. **

Каливита Родиолин

За какво помага Rhodiolin антистрес препарат на Calivita


Капсулите Rhodiolin бяха пуснати на пазара от Calivita® преди повече от десет години и успехът им продължава. Въз основа на обратна връзка някои хора го използват, за да намалят или контролират ежедневния стрес или неочаквани стресови ситуации. Други ги използват, за да поддържат общите си енергийни нива. Поднесени преди лягане, те балансират нивото на стрес, натрупан през деня, като по този начин осигуряват здрав и спокоен сън през нощта. В допълнение Rhodiolin може да бъде естествена добавка при лечението на депресия.

Струва си да се помни, че Rhodiolin е:
  • не води до пристрастяване.
  • няма известни странични ефекти.
  • нежно работейки с тялото ни, благодарение на което то поддържа или възстановява баланса.
  • ефектите му продължават дори след продължителна употреба (не предизвиква пристрастяване, няма ефект на привикване).

Добавката Calivita Rhodiolin е уникална комбинация от Rhodiola Rosea L. и цинк в един продукт. Една капсула Rhodiolin съдържа цели 100 mg концентрат от корени на родиола и 10 mg цинк. Rhodiolin е безопасен продукт, не съдържа ГМО, тежки метали, всякакви примеси и отговаря на строги микробиологични изисквания. Rhodiolin притежава престижния сертификат за качество cGMP и FDA. Добавката Calivita Rhodiolin, благодарение на съдържанието на Rhodiola rosea, може ефективно да подпомогне тялото ви в ситуации на стрес, изтощение или след травматични преживявания.

източници:
* http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18515456
** http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15252224


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Назад към съдържанието