Селен Calivita Pro Selenium – какво съдържа и какви свойства има.

Към съдържанието

Селен Calivita Pro Selenium – какво съдържа и какви свойства има.

Каливита
Публикуван от Каливита партньор в Минерали · 19 юни 2023
Tags: CalivitaселенProSelenium
Селенът е от съществено значение за правилното функциониране на нашето тяло, но дефицитът на селен е голям проблем, който засяга особено нашия регион. От една страна, нашите основни храни също съдържат по-малко от този микроелемент поради ниското съдържание на селен в почвата, а от друга страна, ние не консумираме достатъчно богати на селен източници (риба, миди, сърце, черен дроб). В някои страни приемът на селен може да е намалял наполовина през последните 20-30 години, въпреки че този микроелемент може да играе роля в предотвратяването на много заболявания.

Защо селенът е важен за правилната функция на щитовидната жлеза


Селенът е от съществено значение за функционирането на хормоните на щитовидната жлеза и техния метаболизъм, а според няколко проучвания може дори да помогне при лечението на заболявания на щитовидната жлеза. При автоимунен тиреоидит може да намали възпалението, да подобри качеството на живот и дори да помогне за лечение или предотвратяване на хипотиреоидизъм, който се появява по време или след бременност.

Какво е значението на селена по време на бременност?


Ниските нива на селен също могат да влошат шансовете ви за забременяване, според италианско проучване, което установи, че сперматозоидите от мъже с ниски нива на селен имат по-лоша подвижност и жизнеспособност, а при жените е открита връзка между ниските нива на селен и риска от спонтанен аборт. Според изследване, проведено в Англия, дефицитът на селен може да увеличи риска от отравяне при бременност четири пъти.

Селенът и заболеваемостта от рак


Предишен опит показва, че по-нисък от оптималния прием на селен увеличава честотата на рак на черния дроб, жлъчния мехур и жлъчните пътища, а според скорошни изследвания добавянето на селен може също да има благоприятен ефект върху промените в ранен стадий на рак на маточната шийка.

В това проучване са включени жени с аномалии на цервикалната тъкан. Те са получавали плацебо или 200 µg селен дневно в продължение на 6 месеца. След 6 месеца в групата на селен, 88% показват подобрение в сравнение със само 56% в групата на плацебо. В допълнение, други положителни промени са наблюдавани в групата, приемаща селен: намаляване на кръвната захар и нивата на инсулин на гладно, повишаване на инсулиновата чувствителност и повишаване на HDL (т.е. добрия) холестерол.

Селенът и сърцето


Протеините, съдържащи селен, играят ключова антиоксидантна роля не само в щитовидната жлеза, но и в сърцето. Според анализ, обобщаващ резултатите от 25 проучвания, нивата на селен и рискът от коронарна болест на сърцето са свързани: при високи нива на селен рискът от сърдечни проблеми е по-малък.

Усвоим органичен селен - Calivita Pro Selenium


В името на нашето здраве си струва да добавяме селен, ако диетата ни не е достатъчна! Какъв селен да изберем, за да сме сигурни, че се усвоява добре? Предложението на Calivita включва хранителната добавка Pro Selenium, която съдържа добре усвоим органичен селен. Pro Selenium съдържа 50µg селен и бирена мая. Това, което отличава този продукт, е cGMP сертификатът за качество. Високата бионаличност на селен в продукта Pro Selenium се дължи на наличието на натриев селенит и L-селенометионин.

Calivita Pro Selenium


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Назад към съдържанието