Stress Management, или как да се справим със стреса и да го управляваме ефективно?

Към съдържанието

Stress Management, или как да се справим със стреса и да го управляваме ефективно?

Каливита
Публикуван от Каливита партньор в Стрес · 20 февруари 2023
Tags: StressManagementстресвитаминиотгрупаВ

Стресът е част от живота ни, но знаете ли как да се справите ефективно със стреса?

Докато се нуждаем от положителен стрес, защото той ни мотивира и повишава продуктивността ни, отрицателният стрес може да вгорчи живота ни и в дългосрочен план дори да доведе до заболяване. За щастие можем да противодействаме на това. Нека се предпазим от стреса с правилен начин на живот и правилно хранене! Усилията ни могат да бъдат подкрепени от семейство витамини от група В, допълнени с витамин С и магнезий, които не само поддържат нервната система, но също така имат положителен ефект върху метаболизма и активността на имунната система.

Какви са симптомите на дефицит на витамин В и магнезий
  • ръкостискане, мигане на клепачи
  • стрес, раздразнителност
  • сърдечно-съдови нарушения
  • депресия, хиперактивност
  • мигрена
  • побеляване и косопад
  • затруднено заспиване
  • кожни заболявания.

Знаеш ли това...?

Заболяването, наречено бери-бери, се причинява от липса на витамин В1? Първото описание на това състояние датира от 2697 г. пр.н.е. от Китай, но връзката на тези симптоми с дефицита на този витамин е открита едва през 1937 г. Днес болестта може да се появи, когато диетата е доминирана от олющен ориз или в случай на алкохолизъм в развиващите се страни.

стресиран човек

Ефективни хапчета за стрес


Какъв състав трябва да имат таблетките, за да намалят ефективно симптомите на стрес, да имат успокояващ и релаксиращ ефект?

Основата е пълен комплекс от витамини от група В, т.е. не само основните витамини В1, В2, В6, но особено важните В8 и В9, т.е. холин и инозитол, който е необходим при предаването на нервни стимули. Подобно на холина, той играе важна роля в подхранването на мозъчните клетки и също така има успокояващи свойства.

Вторият важен компонент на хапчетата за стрес е магнезият, който има положителен ефект върху нервната система, психологическите функции, електролитния баланс, мускулната функция и намалява умората.

Също така си струва да обърнете внимание на билкови продукти, съдържащи например маточина или Rhodiola Rosea.

Calivita Stress Management - доказан продукт за стрес, който си струва да изберете


Calivita Stress ManagementТази хранителна добавка съдържа лесно усвоими витамини от група В, включително холин и инозитол, магнезий и витамин С за подпомагане на организма, изложен на стрес. Съставките на продукта Stress Management са с естествен произход, което гарантира не само висока бионаличност, но и висока ефективност. Нищо чудно, че тази конкретна добавка е високо оценена от пациентите, които също я използват редовно като полезно средство за проблеми със заспиването. Stress Management се произвежда от фирма Calivita, известна с висококачествените си натурални продукти и притежава най-висок сертификат за качество cGMP.

На кого и кога препоръчваме Stress Management?
  • хора, изложени на стрес по време на работа или поради начина си на живот.
  • в случай на интензивно физическо натоварване.
  • по време на обучение или повишени умствени усилия
  • също и за укрепване на имунната система.


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Назад към съдържанието