Защо трябва да приемате добавки с омега 3 мастни киселини?

Към съдържанието

Защо трябва да приемате добавки с омега 3 мастни киселини?

Каливита
Омега 3 мастните киселини изпълняват много различни задачи в тялото ви: вашите клетки произвеждат хормони и витамини от тях; съхранява енергия и хранителни вещества; участват в изграждането на клетъчната мембрана. Без клетъчни мембрани клетките биха загубили способността си да задържат хранителни вещества и вода и не биха могли да комуникират помежду си.

Количеството и съставът на доставените омега-3 мастни киселини зависи главно от вида на консумираната храна. Когато омега 3 мастните киселини се вграждат в клетъчните мембрани, те ги правят по-"течни" и гъвкави, което е и причината за положителния им ефект върху целия организъм. Нека да видим какви са тези полезни ефекти на омега 3 мастните киселини.

Омега 3 - Сърдечно-съдова подкрепа


Благодарение на омега 3 мастните киселини, холестеролът е по-малко податлив на отлагане в артериите, нивото на мастните киселини намалява, кръвното налягане намалява, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, инсулт и инфаркт.

Подпомагане на нервната система


Мастните киселини също са важни градивни елементи на мембраните на нервните клетки, а DHA е най-важната от омега-3 мастните киселини. Това осигурява плавно предаване на импулси между клетките, спомага за нормалното функциониране на нервната система, зрението и мозъка. Това е особено важно при плода и децата, тъй като подпомага здравословното им развитие, докато при възрастните целта е да се забави умствената изостаналост и да се запази психичното здраве.

Омега 3 - Противовъзпалително действие


Омега 3 има и доказано противовъзпалително действие. Това означава, че може директно да намали болката, напр. при артрит, но може също косвено да повлияе на състоянието на ниско ниво на хронично възпаление. По този начин помага за предотвратяване или може да повлияе благоприятно метаболитни нарушения, диабет, сърдечно-съдови заболявания, проблеми с нервната система, автоимунни процеси, депресия, дефектно клетъчно делене.

Подпомагане на имунната система


И накрая, колкото по-гъвкави са вашите клетки, толкова по-добре могат да се защитят срещу патогенни атаки. По този начин омега 3 мастните киселини допринасят за по-доброто функциониране на имунната система и благодарение на противовъзпалителния си ефект ускоряват регенерацията.

Calivita Omega 3 Concentrate - пречистено рибено масло


Сега знаете защо омега 3 е активна съставка, която е полезна във всяка диета. Също така си струва да се запитате дали количеството и качеството на омега 3 мастни киселини в нашата диета е достатъчно. Ако не спазваме средиземноморската диета, може да се окаже, че не доставяме на организма достатъчно от тази съставка. Следователно добавките с омега 3 мастни киселини могат да бъдат много полезни за нас. Когато избирате продукт с омега 3, си струва да изберете продукти с високо качество, висока чистота, без примеси на тежки метали. Нашата оферта включва сертифициран продукт Omega 3 Concentrate с висока концентрация на омега 3 киселини под формата на малки, лесни за преглъщане капсули.

Calivita Omega 3 Concentrate


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Назад към съдържанието